Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nikt

Zegarek do 1500PLN w klimacie starego Panerai, wodołaza/amfibii

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dla siebie zegarka w klimacie wodołaza/amfibii, czyli również w klimacie starych panerai. Chciałbym żeby był tam w miarę niezły mechanizm (najlepiej automat) szafirowe szkiełko i wodoszczelność co najmniej 100m. Nie szukam repliki, po prostu fascynuje mnie ten design. Oryginalny Panerai zdecydowanie za drogi na moją kieszeń, a wodołaz do mnie nie przemawia. Czy znajdzie sie coś w tych klimatach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny. Jak się w nim zmienia się pasek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Precista tak samo fajna jak Marina Militare.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

mylisz się rado, ta precista to inny świat w stosunku do MM.

Dyskusje na temat MM, podrób, inspiracji itd są w innych wątkach więc proszę wynieś się tam ze swoimi przemyśleniami i nie rób Nikt'owi off topa.

Do zmiany paska służą śrubki od strony dekla, którymi "teleskopy" są przykręcone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mylisz się rado, ta precista to inny świat w stosunku do MM.

Dyskusje na temat MM, podrób, inspiracji itd są w innych wątkach więc proszę wynieś się tam ze swoimi przemyśleniami i nie rób Nikt'owi off topa.

Jaki inny świat - zupełnie takie same inspiracje i jakość. Sam może się gdzieś wynieś, bo Ty robisz offtopa tym atakiem na mnie - ja zaproponowałem Marinę jako alternatywę dla Precisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

@rado

Jeżeli MM proponowałeś jako alternatywę precisty to za atak przepraszam.

Ta Precista tak samo fajna jak Marina Militare.
Jaki inny świat - zupełnie takie same inspiracje i jakość. Sam może się gdzieś wynieś, bo Ty robisz offtopa tym atakiem na mnie - ja zaproponowałem Marinę jako alternatywę dla Precisty.

@Nikt,

porównywanie precisty i MM to kompletne nieporozumienie - macałem i jedno i drugie (fakt, że precisty prs-20 nie, ale inne modele).

Kopertę dla prs-20 zrobił http://www.w-fricker.de/ , mechanizm to Swiss unitas, a nie Chinesee unitas-clone, MM chyba nie ma szafiru, tu możesz oglądać fajne macro precista http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...l%3Dpl%26sa%3DG i tutaj też http://www.justeunhomme.com/index.php?opti...ton+R%E9sultats (klikaj na zdjęcia), a tu MM http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=1443.0 - jest różnica? Jeżeli "Precista" nic Ci nie mówi to poszperaj w http://www.tz-uk.com/forum/viewforum.php?f=17 Być może MM jest warta swoich 300zł, ale myślę, że nie o taki zegarek Ci chodziło. Jak znam precistę (miałem 3 modele) to jestem spokojny, że 2000 za prs-20 to będzie baaardzo sprawiedliwa cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Precista również korzysta z chińskich mechanizmów np. Seagull ST-19 (choćby w modelu PRS-5). I czy to dyskwalifikuje tą firmę - oczywiście, że nie. PRS-20 przekracza założony budżet o kilkaset złotych, i moim zdaniem absolutnie nie jest warta tych pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Kolega to miał na nadgarstku wodołaza, wogóle ? :lol:

;)

ze mną było tak....fajny, ale.....zawsze COŚ......i po dwóch latach mówię sobie - SRUUU........ była okazja......to myk.....i szczerze pierwszy raz od roku samurai leży kilka dni w Szkatule ;) a tak to max jeden dzień .....choć konkurencja dobra ;)

Miałem obawy o naciąg, wykonanie itp.....

-miałem przecież doświadczenia z Komandirem i jego koronką chybotliwą na wszystkie strony- ale tu jest OK - za tą cenę o lepszą propozycję trudno.

...a ten dźwięk pracy mechanizmu....boski!

Poza tym jak na ruska fajnie świeci......

PS2

Z mocnym można się dogadać - i prawie stówka do przodu ;)

Pozdrawiam

GrzecH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezły zegareczek :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hy Moser a mocny daje jakąś gwarancje na zegarki?

Ceny Vodolaza lecą w górę. Pod koniec stycznia miał go jeszcze w cenie 575 pln, teraz już 649 pln. W popularnym sklepie z ruskimi w sieci w ostatnich dniach cena skoczyła z 660 pln na 770 pln :lol:

Jeśli Ty wziąłeś swojego za cenę proponowaną przez Testona, to i tak zrobiłeś świetny interes. Gratuluję ( i zazdroszczę, bo startowałem do tego "przetargu") ;)

Nikt zerknij na bazar - jeszcze wisi Glycine Incursore 46mm. Może coś w tym stylu?

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, w sumie przemawia do mnie ten Glycine. Chyba w tej cenie nic lepszego nie dostanę. Prosty klasyczny wygląd, nie diver a 200m wodoszczelności, Eta, szafir i swiss made :lol: Co sądzicie - to dobra oferta? Pomijając oczywiście wygląd, bo to już kwestia indywidualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze Dievas?

dievas3646M.jpg

kampf7.jpg

dievasF2.jpg

dievas2533m.jpg

Pzdr

Spinner

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.