Jędrula.wawa 1326 #152851 Napisano 6 Maja 2018 Dzisiaj jeszcze jeden Delacour.Ło Jezu A wiesz, niedawno pomyślałem, że dawno Ciebie nie było na forum. Prawda li to, czy tylko ze mnie gapa i Ciebie nie widziałem ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #152852 Napisano 6 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4018 #152853 Napisano 6 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81470 #152854 Napisano 6 Maja 2018 .Jak ten Ball świeci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #152855 Napisano 6 Maja 2018 (edytowane) No to teraz reszta ręki w czerwieni Edytowane 6 Maja 2018 przez _Kwiatek_ Za cytowanie zdjęć, ban na trzy dni. Ostatnie ostrzeżenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152856 Napisano 6 Maja 2018 Jak ten Ball świeci?...kolorowo :-) Ale jeśli chodzi o moc tego świecenia, to spodziewałem się czegoś ...lepszego. Tryt miałem już w VE Anchar, którego sprzedałem z wiadomych powodów i tam świecił jednak intensywniej. Zdjęcia na stronie oficjalnej i stronach dystrybutorów pokazujące to świecenie, są zdecydowanie podrasowane. Mój aparat w telefonie nie był w stanie uchwycić tego :-) Ale może telefon mam badziewny? Kto wie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81470 #152857 Napisano 6 Maja 2018 ...kolorowo :-) Ale jeśli chodzi o moc tego świecenia, to spodziewałem się czegoś ...lepszego. Tryt miałem już w VE Anchar, którego sprzedałem z wiadomych powodów i tam świecił jednak intensywniej. Zdjęcia na stronie oficjalnej i stronach dystrybutorów pokazujące to świecenie, są zdecydowanie podrasowane. Mój aparat w telefonie nie był w stanie uchwycić tego :-) Ale może telefon mam badziewny? Kto wie... Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152858 Napisano 6 Maja 2018 Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze.Ja to na własne potrzeby nazywam "sutkami" i faktycznie, są to pałeczki trytowe w różnych kolorach. Świeci ok, w nocy da się odczytać czas, no ale nie jest to taka intensywność jak w diverach od Seiko czy wspomianym przeze mnie wcześniej Ancharze... Ale płakał z tego powodu nie będę, bo tego akurat na noc nie zakładam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81470 #152859 Napisano 6 Maja 2018 Ja to na własne potrzeby nazywam "sutkami" No to skojarzenia mamy identyczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #152860 Napisano 6 Maja 2018 Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze.Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152861 Napisano 6 Maja 2018 Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicyPotwierdzam te spostrzeżenia :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81470 #152862 Napisano 6 Maja 2018 Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicyJa doświadczeń z trytem nie mam żadnych, ale po lekturze sądziłem, że luma nie ma do niego startu.Może przynajmniej dłużej świeci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #152863 Napisano 6 Maja 2018 Połowę intensywności traci po 12,5 latach. Naświetlać nie trzeba. Zalety posiada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #152864 Napisano 6 Maja 2018 Świeci jednakowo non stop, ale słabo wobec świeżo naświetlonej lumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152865 Napisano 6 Maja 2018 No cóż, latarki to tryt raczej nie zastąpi, ale przecież wcale nie musi :-) W nocy godzinę da się bez problemu odczytać :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42272 #152866 Napisano 6 Maja 2018 ...Witaj Zdjęcia znikają przez osłonę koronki. Podobno jest podobna do koronki Pama. Dzięki. To już wiem czemu nie ma fotek Marin. Jest kilka rodzaju trytu. Jeden świeci marnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6410 #152867 Napisano 6 Maja 2018 Doskonałe zestawienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4018 #152868 Napisano 6 Maja 2018 dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość gość”u #152869 Napisano 6 Maja 2018 Świeci jednakowo non stop, ale słabo wobec świeżo naświetlonej lumy.Mialem jakiś czas temu Balla Engineer Genesis. Świecił cały czas jak naświetlone Seiko, bez przerwy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #152870 Napisano 7 Maja 2018 Wiele tryciaków w ręku miałem i żaden nie święcił mocno. Jednak Balla nie Coś ruch na forum obumiera......Ostatni wpis przed północą wczoraj.....? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #152871 Napisano 7 Maja 2018 Zaraz pomierzymy z dokładnością do 1/10 sekundy... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #152872 Napisano 7 Maja 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrr 8496 #152873 Napisano 7 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8235 #152874 Napisano 7 Maja 2018 BBR iP8 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12075 #152875 Napisano 7 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach