Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

6 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Dzień jak codzień 🤪

20240710_135721.jpg

Twoi chłopi koszą. A Ty jako Zarządca mierzysz im czas? 😁

Godzinę temu, krondar napisał(-a):

moje wierne Sumo jest sporym zegarkiem, ale to jest inny level mam wrażenie :D Duży masz nadgarstek?

Czy inny lewel podobny chyba rozmiar. Koperta 44mm l2l chyba 51mm a mój nadgarstek 18,5cm

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Posted (edited)
34 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Metamorfoza 😅

Co cieszy, koperta nie jest polerowana na jedno kopyto, luneta tylko w lustrze ale znów pod takim kątem jest powierzchnia, że nie odbija światła prosto w oczy (jak zbliżony Atlantic). Dzięki czemu jedyne co się mieni to tarcza. No ciekawie to wygląda... Ciekawie... I skórka nawet fajna, stawiam wartość takich po 80zl na allegro albo i lepiej ;) a 20mm to do większości swoich zegarków wsadzę.

Śmieszy mnie ten zakup.... :D

Całe 175zl jako nowy z 3 letnia gwarancją. A że nie noszony to wiem. To egz. Który zwróciłem bo tarcza była krzywo osadzona. Po chyba 4 miesiącach Pani dzwonił że wrócił. I że jest wymieniona tarcza. I że w tej samej cenie dla mnie.... No co miałem zrobić? No co? ;)

Jakiś czas temu zrobiłbym to samo. Aczkolwiek standard był taki że brałem (bo tanio i fajny! :D) a potem zegar trafiał do pudła, bo i tak miałem te 'bardziej lubiane'. I leżał aż nie przehandlowałem / oddałem rodzinie. Przestałem, choć wymagało to w cholerę silnej woli :P
Co faktu nie zmienia że za 175 zegarek wygląda na bardzo fajny, nie wali po oczach
'taniochą' i mesh robi mu dobrze. Jak się tak zastanowić, to jest tańszy od większości Casio Vintage, że już o G nie wspomnę. Niech się nosi! :)

25 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Czy inny lewel podobny chyba rozmiar. Koperta 44mm l2l chyba 51mm a mój nadgarstek 18,5cm

Nadgarstek mam jakieś 17,5 ~18 cm, więc ciut mniej - ale spodziewałem się większych rozmiarów :) Fajny zwierzak i do tego w fajnym kolorze!

Edited by krondar

Godzinę temu, Socool napisał(-a):

Twoi chłopi koszą. A Ty jako Zarządca mierzysz im czas? 😁

Każdy z nas ma swoją pracę do wykonania . 

56 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Day Zero??

co jakiś czas trzeba się zresetować :) 

Godzinę temu, Petru23 napisał(-a):

No nie ukrywajmy. W takim stylu mam Aerowatch (w szczególności wskazówki i prostota), zaś w srebrze że słonecznyą tarcza mam... Też aerowatch Big second ;) musiałbym nosić jego zamiast nich. Co mi się średnio widzi 

Dam ojcu. Jest w "trybie siedzącym" i denerwują go automaty, których nie da rady nakręcić ręcznie. Zagaduje mnie w tajemnicy przed braćmi, abym mu kwarcyka ładnego Swiss upolował. 

Patrząc na historię marki, materiały, wygląd i ogólną jakość bez względu na cenę - tak. Można dać ojcu w prezencie jako upolowany Swiss kwarcyk ;) 

Porównywałem bezpośrednio z Atlantic że zdjęcia a wiecie, że mam zajoba. Poza wnętrzem - nie ustępuje mu. Nie znając ceny, ciężki wybór. Tylko wg gustu.

IMG_20240710_215452745.jpg

IMG_20240710_215601906_HDR.jpg

IMG_20240710_215640303_HDR~2.jpg

Doskonale rozumiem - mój ojciec niby też automaty lubi,  ale na co dzień nosi kwarce. Dostał od nas Vratkę jakiś czas temu i jest zadowolony :)

Ten Aerowatch z ciemną tarczą bardzo sympatyczny! :)