Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

5 godzin temu, SPS napisał(-a):

a takie tam w skrzyneczce mam

Kolekcja  po redukcji 🤭

IMG_5015.thumb.jpeg.42593fbf8687c4c59dc0145dc7456dcf.jpeg

Jest konkret 👊😎🤩 ale widzę, że pudełko ma jeszcze 5 wolnych miejsc więc tylko czekać jak się zapełnią 😀 a używasz rotomatu do takiej ilości zegarków ?

15 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Jest konkret 👊😎🤩 ale widzę, że pudełko ma jeszcze 5 wolnych miejsc więc tylko czekać jak się zapełnią 😀 a używasz rotomatu do takiej ilości zegarków ?

Szkoda kasy na rotomat, dwa razy bujnać i chodzi 🤗🤗🤗

22 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Szkoda kasy na rotomat, dwa razy bujnać i chodzi 🤗🤗🤗

U kolegi sa w kolekcji Rolexy, JLC i inne perelki, tam kasy na pewno nie szkoda na rotomat hahahaha😉😎

37 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

U kolegi sa w kolekcji Rolexy, JLC i inne perelki, tam kasy na pewno nie szkoda na rotomat hahahaha😉😎

Nic im nie zaszkodzi jak sprężyna się rozkręci 🤗🤗🤗

4 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nic im nie zaszkodzi jak sprężyna się rozkręci 🤗🤗🤗

No w porzadku a co jesli mechanizm jest w spoczynku przez dluzszy czas no powiedzmy przez miesiac? co z tym smarem? moze inaczej ile moze czasu lezec zegarek bez nakrecania, co ile powinno sie go nakrecac?

3 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

No w porzadku a co jesli mechanizm jest w spoczynku przez dluzszy czas no powiedzmy przez miesiac? co z tym smarem? moze inaczej ile moze czasu lezec zegarek bez nakrecania, co ile powinno sie go nakrecac?

Myślę że raz w miesiącu wystarczy 🤔🤔🤔

4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ja swoj rotomat kupilem ze wzgledu na jeden zegarek z potrojna data i faza ksiezyca, dlugo czasu zajmowalo jego ustawienie dlatego to bylo najlepsze rozwiazanie zeby pozbyc sie problemu, przy okazji cala reszta skorzystala i kreca sie wszyscy razem 😁

5 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Dlatego zmieniam zegarki nawet po kilka razy dziennie ;)

3 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Myślę że raz w miesiącu wystarczy 🤔🤔🤔

Znalazlem ogloszenie na chrono24 gdzie kobieta sprzedawala swojego Blancpain Leman z 2001 roku w opisie napisala, ze zegarek byl malo uzywany 😁i lezal w pudelku od 20 lat 😁zegarek przestal dzialac a serwis jej powiedzial ze pare rzeczy jest w nim do wymiany i wycenil to na 1500 - 1800 euro

Link do ogloszenia, zegarek jak nowy 22 lata w pudelku, oszczedzala kobiecina 😁

https://www.chrono24.co.uk/blancpain/leman--id37658667.htm

22 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Znalazlem ogloszenie na chrono24 gdzie kobieta sprzedawala swojego Blancpain Leman z 2001 roku w opisie napisala, ze zegarek byl malo uzywany 😁i lezal w pudelku od 20 lat 😁zegarek przestal dzialac a serwis jej powiedzial ze pare rzeczy jest w nim do wymiany i wycenil to na 1500 - 1800 euro

Link do ogloszenia, zegarek jak nowy 22 lata w pudelku, oszczedzala kobiecina 😁

https://www.chrono24.co.uk/blancpain/leman--id37658667.htm

20 lat to nie miesiąc 😁😁😁

11 minut temu, oszolom napisał(-a):

No bo D1 to nie jest żadna marka. Fajnie, że robią własny design, ale wykonanie jest takie, jakie musi być przy własnym designie za te pieniądze :) Coś za coś. Nie da się być małą firmą, mieć własnego wzornictwa i dobrego wykonania w zegarkach za parę stów... Meller, czy jak mu tam, skopiował wzornictwo, więc zrobił taniej. Pewnie w tej samej fabryce w Chinach :D

A w temacie u mnie zegarek, którym się zajarałem. A to jest nieczęsta sytuacja. Innovative time. No name? Tak i nie. Producent średnio-wczesnych kwarców. Głupawa nazwa, coś jak z piratronem, który też miał swoje ciekawe wypusty. Ale wracając do IT - dajwer. Mały. Koronka w najlepszym miejscu. Zmęczony jak to dobrze znoszony vintage. No po prostu mi się podoba. Ktoś pomalował sekundę na czerwono, taką ma wadę. Ale jak za parę dych to jestem mega zadowolony.

itq.jpg

Skoro Chińczyk, i to np taki seagull w zegarku za kilka stów potrafi ogarnąć bransoletę to D1 tym bardziej powinien. Jak dla mnie to jawne stukanie nas w rzyć i co najgorsze, konsument się na to godzi i tłumaczy to sobie kosztami produkcji. Takie nakładanie wazelinki żeby nam gładko zakup przeszedł...

Edited by Petru23

2 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Skoro Chińczyk, i to np taki seagull w zegarku za kilka stów potrafi ogarnąć bransoletę to D1 tym bardziej powinien. Jak dla mnie to jawne stukanie nas w rzyć i co najgorsze, konsument się na to godzi i tłumaczy to sobie kosztami produkcji. Takie nakładanie wazelinki żeby nam gładko zakup przeszedł...

D1 jest w Europie i płaci europejskie składki za wszystko... Jak na firmę, która ma własne pomysły, są tani. Nie da się tego porównać do funkcjonującego w innych realiach chińskiego koncernu.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

56 minutes ago, Petru23 said:

Dlatego zmieniam zegarki nawet po kilka razy dziennie ;)

kwarce? 🤔

45 minut temu, Premy napisał(-a):

kwarce? 🤔

Dobrze wiesz, że prawie połowa moich zegarków to mechaniki i skoro dyskusja dotyczy automatu to nie o kwarcach mówię. I wszystkie widziałeś na własne oczy ;)

Żeby wiadomo było ocb

Edited by Petru23