artisan 32 #26 Napisano 31 Marca 2005 a dzisiaj dla uczczenia wiosny włożyłem Omegę (tak naprawde to chcę ją trochę przetestować ) bo Maurycek tak mi przypadł do gustu że trudno mi się z nim rozstawać chocby na chwilę, chociaż zasadniczo był przeznaczony tylko do garniaka :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #27 Napisano 31 Marca 2005 Po długotrwałym, jak na mnie, 10-dniowym okresie noszenia modernistycznej Omegi Constellation Double Eagle - Co-Axial "nadejszła wiekopomna chwila" na coś bardziej "starożytnego". Dziś mam Cymę w potrójnej złotej kopercie z 1935 r., nieco sfatygowaną (nieoryginalna koronka z za dużym luzem, zarysowane szkiełko itd.), ale "z duszą' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wenceslas 46 #28 Napisano 8 Maja 2005 Ja zwykle noszę Omegę Seamaster Automatic. Chciałem założyć lotniczą Doxę z lat czterdziestych, ale jeszcze nie kupiłem odpowiedniego paska. :oops: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #29 Napisano 8 Maja 2005 Artisan! piękna Omega! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #30 Napisano 8 Maja 2005 Noooo..... Kolego Artisan, Omega jest superowa. Do ML niezłe towarzystwo! Uzupelnia! Marcin 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #31 Napisano 10 Maja 2005 zakochałem się... haba-haba-haba! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artisan 32 #32 Napisano 11 Maja 2005 ja zakochałem sie juz dawno i miłośc ciągle trwa :0 w wersji (mid size) a tak wogóle to ma bardzo dobry mechanizm (choć to modyfikowana ETA) chodzi wprost idealnie (jak opisywałem to w innym wątku) takze polecam, pieniądze tez nie są bardzo kosmiczne w porównaniu do innych firm ze średniej półki cenowej :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Władysław #33 Napisano 29 Maja 2005 Mam od nowości mechaniczną radziecką "Rakietę". 30 lat noszę z kilkuletnimi przerwami, i przyznam się że jest niezawodna. A że ma kilkusekundowe przyspieszenia na dobę wcale mi to nie przeszkadza, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach pośpiechu, ludzie i tak nie przychodzą na czas. Mam również kilka innych zegarków jak poniższy prezentowany bez koperty: Dlatego jest bez koperty bo była złota i przetopiłem pochopnie 20 lat temu na obrączki. Ale rzucam wyzwanie chętnym: POWIEDZCIE CO TO ZA ZEGAREK pozdrawiam Świat zegarków to nie tylko zegarki na rękę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Sitkowski 7 #34 Napisano 30 Czerwca 2005 Dzień dobry :!: Mam nareszcie dostępny aparat cyfrowy co umozliwia mi przedstawienie swoich zegarków 1. Maurice Lacroix : Phase de Lune,2. Zeno-Watch Basel: Pilot Oversized, XL - Fliegeuhr "GMT'3. Omega: Seamaster Railmaster XXL Chronometer Z pozdrowieniami, Tomek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #35 Napisano 30 Czerwca 2005 gratulacje ! bardzo ładne zegarki.pozwól że zgadnę ... kupowane od lewej do prawej ? :wink: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 5 #36 Napisano 30 Czerwca 2005 ...w kwestii mechanizmu zaprezentowanego post w tył... będę strzelał bo coś mi chodzi po głowie.... 1268Z mechanizm Longines'a!?Strzeliłem bo nie pamiętam dobrze ale tak mi chodziło po głowie... .... a co to jest? 0 Jarosław Urbanowicz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Sitkowski 7 #37 Napisano 1 Lipca 2005 Cześć :!: Co do kolejności zakupu zegarków, to tak było, kupowane od lewej do prawejPozdrowienia, Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #38 Napisano 1 Lipca 2005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Władysław #39 Napisano 1 Lipca 2005 Do zamieszczonego zdjęcia z samym mechanizmem zegarka informuję wszystkich klubowiczów że jest to "CYMA".Mam nadzieję że większość z Was odgadła.Szkoda że ta firma jest tu mało pokazywana, bo jest to zegarek niegdyś ceniony i zaliczany do markowych.A może warto by szerzej i więcej podobnych modeli pokazać.Co o tym myślicie. Pozdrawiam wszystkich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #40 Napisano 1 Lipca 2005 @ Mariusz ! ... no nareszcie zdjęcie ! suer! @Władysław taak ! cymy przydało by się więcej. również mam sentyment do tej firmy.może uda mi się w przyszłym tygodniu wstawić dwa Conquistadory piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #41 Napisano 1 Lipca 2005 @Tomasz Sitkowski - bardzo ładne sztuki! Marcin 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukasS 2 #42 Napisano 9 Lipca 2005 Jaki zegarek masz dziś na ręku? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #43 Napisano 9 Lipca 2005 1 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jazzband 2 #44 Napisano 9 Lipca 2005 Dzisiaj jakiś dokładny.' alt='www.imageshack.us'>'> 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Władysław #45 Napisano 9 Lipca 2005 Witam.@ LukasS @ michalop@ jazzband Cieszy mnie fakt że wcześniej sprowokowałem przynajmniej Was do pokazania tych cacek. Świetne sztuki. Ale nadal uważam że to forum jest jeszcze za ubogie w takie czasomierze jak:* kominkowe.* kieszonkowe.* kolumnowe.* ścienne.* budziki.* słoneczne i wieżowe. I jeżeli ktoś z czytających ma dostęp do w/w czasomierzy to niech to zrobi jak najszybciej i umieści foto i krótki opis, bo świat zegarków to nie tylko zegarki na rękę. pozdrawiamŚwiat zegarków to nie tylko zegarki na rękę. Władysław 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #46 Napisano 20 Lipca 2005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #47 Napisano 2 Sierpnia 2005 HEJ BO NAM TEMAT UMIERAAAA :!: :!: :!: chwalic się kto ma co dziś na ręku?????????????/ Rosyjski ,,G-shock''-dzis powołany do życia: 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornaszewski 0 #48 Napisano 5 Sierpnia 2005 A ja... Jak zawsze moją nieodłączną "użytkową" Delbanę. Lubię ją, bo jest prosta w obsłudze (wystarczy nakręcić), elegancka, i pomimo mechanizmu ETY w środku chodzi BARDZO dokładnie (oczywiście jak na taniego mechanika ) Mam wprawdzie jeszcze Gustawa na ścianie, ale niestety fotkami nie dysponuję... no i nie dałbym rady założyć go na rękę 0 Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum. 13-08-2010 Mirek Kornaszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #49 Napisano 5 Sierpnia 2005 feleksc - nie wstydzisz się w tym chodzić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #50 Napisano 5 Sierpnia 2005 feleksc - nie wstydzisz się w tym chodzić? nie, w przeciwienstwie do ciebie ani sie nie wstydze ani nie boje się nosic zegarka... :twisted: :twisted: :twisted: 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach