Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

"herezje"....

Rano Ci koledzy wytłumaczą co i jak.

Bo trzeba wyczuć moment kiedy głosić herezje ;)

Patrz, sobota rano i nic nie ma ;)

"Koledzy" sami pałkę mogli zachlać w piątunio wieczór ;)

Chińczyk to taki zegarek który w chinach został złożony i tam zrobione zostały wszystkie części 

Większość części w zegarkach pochodzi właśnie z Chin bo są tańsze w produkcji i nie chodzi tu o gorsze materiały bo te podlegają kontroli odbiorcy inaczej by mnie zapłacił - jeśli zamawiane są bransolety ze stali 316L o jakimś standardzie wykończenia to takie są robione inaczej z zapłaty i kolejnych zamówień nici.

Jeśli chodzi o słabą jakość niektórych rzeczy pochodzących z Chin to nie jest to wina producenta tylko zamawiającego i końcowego odbiorcy czyli nas po części (piszę ogólnie) który z chęci coraz to większego zysku i kupna byle to taniej zamawia i godzi się na wykonanie towaru gorszej jakości byle szybciej i taniej.

Jeśli więc firma T.....  O..... R..... czy jakakolwiek inna zamawia części w standardzie XXXX z materiałów XXXX to takie dostaje Chińczycy potrafią zrobić dokładnie to samo co Europejskie firmy tylko dużo taniej - jeżeli firma X sprzedaje rocznie 2-3 miliony zegarków na cały świat i zaoszczędzi 5 dolarów na każdym to rocznie zysk firmy wzrośnie o 42 000 000 zł licząc na nasze a taka kwota nie pozostaje bez zauważenia nawet dla tak liczących się graczy jak R.... O.... czy Perfect 

Nie wiem czy wiecie ale to Chińczycy są najbardziej wymagającym narodem pod kątem jakości towarów - tak stwierdzili Amerykańscy naukowcy  :rolleyes:  ;)  

Na to co napisałem powyżej nie mam dowodów ale tak jest każdy to wie tylko nie chce przyswoić 

Błogosławieni ci którzy nie widzieli a uwierzyli 

Yoda, czasami sypiasz? :)

Master, Ty piszesz cały czas ze smartfona czy spędzasz tyle czasu przed kompem? :)

Ja jestem komputerem :)

Bo trzeba wyczuć moment kiedy głosić herezje ;)

Patrz, sobota rano i nic nie ma ;)

"Koledzy" sami pałkę mogli zachlać w piątunio wieczór ;)

:)

Jestem ciekawe czy ktokolwiek, kto zrozumie jaki jest stan rzeczy :), a nazwał mnie " głupcem " ;) napisze choć jedno słowo.....czy będzie udawał ze jest ok :)

post-48316-0-58271900-1479547049_thumb.jpg

Edited by Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

"Jestem ciekawe czy ktokolwiek, kto zrozumie jaki jest stan rzeczy :), a nazwał mnie " głupcem " ;) napisze choć jedno słowo.....czy będzie udawał ze jest ok :)"

Czy naprawdę Ci na tym zależy ? Czy to istotne co myśli człowiek który nie ma wpływu na nasze życie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edited by Brzoza2

post-68111-0-12813100-1479549032_thumb.jpg

"Co mi tam czas! Bywa, że i cały miesiąc odda się chętnie za pół rubla, a innym razem za żadne skarby nie sprzedałoby się nawet pół godzinki."

Guest GCE

To w rzeczywiostości średniak, chyba 35 mm. Sam zegarek bardzo ciekawy i pięknie utrzymany. Koperta zdaje sie po odświerzeniu?

Łukasz, bardzo dobrze jej na pasku

Zgadzam się, Mariusz :)

to w ogóle fajny sportowy zegarek :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Zgadzam się, Mariusz :)

to w ogóle fajny sportowy zegarek :)

To fakt, na mnie też zrobił bardzo pozytywne wrażenie

Mariusz