Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

marbyt

Moscow Classic - Vodolaz

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że fundusze na Paneraia dopiero się zbierają, a jestem zakochany w tym zegarku, postanowiłem częściowo przyspieszyć ten ciężki i mozolny proces i zainwestowałem w Vodolaza. Po odbiorze przesyłki miłe zaskoczenie jakością wykonania i wielkością zegarka. No i od razu pierwszy zgrzyt, oryginalny pasek to taka gąbka owinięta marnej jakości skórą. Na szczęście koledzy z forum pomogli i stworzyli dla mnie wspaniałe paski. No i kolejny zgrzyt, brak klamry, a te od Staruszka choć piękne, nie chodzą w mojej wadze finansowej :unsure:. W końcu po długim oczekiwaniu dotarła i klamra i dodatkowo zakupiony silikon, jako zabezpieczenie pasków podczas wakacyjnych wojaży. Poniżej kilka fotek Vodolaza w nowych strojach. Na koniec podziękowania dla kolegów Vercengetoryx i Nick555 za kawał pięknej i dobrej roboty. No ale czas na fotki:

post-3416-0-53249100-1331130489.jpg

post-3416-0-61911500-1331130490.jpg

post-3416-0-65527300-1331130491.jpg

Pasek Vercengetoryxa miękki, świetnie układa się do ręki, skóra i wykonanie - klasa światowa :lol: :

post-3416-0-95208800-1331130492.jpg

post-3416-0-91577500-1331130493.jpg

post-3416-0-03321000-1331130495.jpg

post-3416-0-19363800-1331130496.jpg

Pasek kolegi Nick555 to kawał ciężkiej i grubej skóry z dopracowaniem najmniejszych szczegółów, czuć go na ręce :P :

post-3416-0-13714800-1331130497.jpg

post-3416-0-27349500-1331130498.jpg

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ponuraczek

Czy na paski naszego nowego kolegi można mówić v-ki ( vałki?) Jestem pod wrażeniem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

To jet to co tygryski lubią najbadziej. Wodołaz górą :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Ten pasek jest iście radziecki :unsure: (w pozytywnym sensie).

Fajny zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

No to dorobiłeś... a ja gdybałem nad kupnem tego wodołaza... dopiero Twoje fotki mnie do niego całkowicie przekonują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szlag by to... najpierw sszwedo ze swoją gwardią, później Ty i masz babo placek- choruję teraz na ruskie :unsure: We wtorek wrzucę foty swojego nowego nabytku, a kolejne wolne fundusze idą właśnie na Wodolaza, albo jakiś chronograf współczesny(ew. Szturmańca). A szczerze powiedziawszy jakość tych zegarków wiele nie odbiega od szwajcarów więc na początek przygody z zegarkami w sam raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A szczerze powiedziawszy jakość tych zegarków wiele nie odbiega od szwajcarów więc na początek przygody z zegarkami w sam raz.

:unsure: cóż w tym przedziale cenowym trudno znaleźć alternatywę.....dla Wodołaza :P

Fajny zegarek.

Witam w Klubie :lol:

Paski super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakoś uda się wysupłać trochę grosza...może ze zwrotu podatku coś się zakupi :lol: Właśnie- nie wiecie jak to jest ze zwrotem w przypadku studentów? Mam 23 lata, w ubiegłym roku pracowałem sporo na umowę zlecenie no i sporo przekroczyłem te 3-3,5 tys. zł, do którego jest możliwy zwrot podatku z tytułu umowy o dzieło. Czy w przypadku właśnie przekroczenia tego progu mam możliwość odzyskania nadpłaconego podatku, choćby z tych 3/3,5 tys. zł? Sory, że się tak wciąłem z tymi pierdołami, ale nie chciałem noweo wątku zakładać :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja gdybałem nad kupnem tego wodołaza... dopiero Twoje fotki mnie do niego całkowicie przekonują.

A jak usłyszysz jak tyka to po prostu szok :unsure::) miałem wiele zegarków ale dźwięk mołni jest po prostu piękny...

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to dużo mówić, piękny jest. A paski genialnie do niego pasują :) Niech sie dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad
A jak usłyszysz jak tyka to po prostu szok :lol::) miałem wiele zegarków ale dźwięk mołni jest po prostu piękny...

Wielu mi mówiło o tym dźwięku, ale mi on nijak się podoba. Słychać taki brzęk metalu, dzwonienie, ja wolę twarde uderzenia, stuknięcia, np. bardziej pod tym względem podoba mi się moja Rakieta.

No to trzeba teraz świeżego posiadacza pomęczyć... jedziemy.

- Czy tarcza w Wodołazie jest jednolicie płaska czy stopniowana?

- Szkiełko jest wypukłe i logo po prawej też, jeśli dobrze widzę?

- Czy średnica wynosi rzeczywiście 44mm jak to jest oficjalnie podane?

EDIT

Ciemny pach zarąbisty !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zestaw to moj przyszly :lol:

nawet guma wypasna... <zazdrosny>

gdzie kupiles gume??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje zegarka i swietnego polaczenia z paskami:)

Przy okazji zapytam - ciekawa koronka, widzialem juz taka w paru zegarkach, i tak sie zastanawiam nad tym rowkiem w srodku koronki, dzielacym zabki do nakrecania na dwie czesci - czy zwiazane jest to z jakas historia? czy to po prostu zabieg design'erski? i czy np. wystepuja takie podwojne koronki, gdzie kazda nakreca sie cos innego? uff, ciezko mi bylo opisac o co mi chodzi, ale mam nadzieje, ze koledzy zrozumieja:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się cieszę, że pasek się podoba ;)

Skórkę, z której go zrobiłem trudno się wykańcza (miękka) ale w zamian dobrze się nosi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiekany zegarek, rewelacyjnie dobrane i wykonane paski.

Obecnie posiadam Seiko Scuba Diver, ale gdy tylko zobaczyłem tego Vodo... po prostu cudny.

Jako laik w temacie takich zegarków, zapytam czy to wersja z matową czy polerowaną obudową oraz gdzie dokupić tak piękny przeźroczysty dekiel do tego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak przy okazji odkopałes takiego kotlecika sprzed 2 lat?

A przy okazji dodam, że ten zegarek to wzór jak można się inspirować modelem innej marki, nie rżnąć tępo jota w jote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyłem, napisałem. Z jakich innych powodów miałbym pisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile w Moscow Classic można kupić Wodolazy chyba tylko na paskach to są do nich dostępne bransolety (MC kiedyś sprzedawało także bransolety) . Meshe i o pełnych ogniwach są oferowane na Ebay, przez np. Juriego Levenberga. Z tym że cena takiej bransolety to 50-120 euro, czyli nawet do około 70% ceny nowego zegarka w Polsce.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dziękuje za odpowiedź.

widziałem gdzieś takiego na branzolecie i wtedy zrobił na mnie wrażenie.

a branzoletę ciężko dobrać jak nie jest oryginalnie robiona pod konkretny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółta guma to jest to! solidnie całość wygląda, miłe dla oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

a występuje on na branzolecie?

Występuje, jak sobie dokupisz branzoletę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.