Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Structural

Union Glashütte Julius Bergter Regulator

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny Regulator.Tarcza-wskazówki,indeksy...poezja dla oczu.Werk również przytłacza urodą.

Tylko pozostaje po raz któryś pogratulowac nieszablonowego wyboru...i po cichu zazdrościć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Ja będę głośno ZAZDROŚCIŁ :) , jest piękny :) :) :), a werk cuuuu..do . Gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna maszyna

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza klasyczna przywodzi na myśl kilka modeli , natomiast werk robi niesamowite wrażenie - gratulacje . Janku w sumie to Kto inny miałby mieć ten model ?

:)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieło sztuki, szkoda że już nie ma Uniona w takiej postaci - wszystko co dobre kiedyś się kończy

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza mi się nie podoba ( kolor mi się z perłową masą kojarzy, a ja nie trawię pereł) za to werk jest genialny :)..można patrzeć i patrzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest, winszuję !

Srebrna tarcza nadaje zegarkowi niecodzienny i ciekawy wygląd, też lubie bardzo srebrne tarcze, a werk piękny :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cudny werk ;) Nie masz ochoty nosić go deklem do góry? ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje Wam serdecznie za słowa uznania (i za krytyczne uwagi).

Ten zegarek był moim marzeniem od dawna i przymierzałem się do zakupu, ilekroć się gdzieś pojawiał.

Oczywiście nieczęsto go można spotkać, bo wyprodukowano tego modelu 200 sztuk, w dwóch seriach

(pierwsza nosi numerację od 01 do 100/100, druga od 101 do 200/200), a właściciele pozbywają się go

raczej niechętnie.

Ponieważ łączy nas tutaj miłość do pięknych przedmiotów, a co za tym idzie i umiłowanie detalu oraz

pedantyzm i małostkowość, a ponadto "nikt nie jest idealny", jak powiedział Osgood Fielding III w słynnym

filmie z Marylą, to ja też mam wobec niego kilka krytycznych uwag. Przede wszystkim nie podobają mi się

indeksy totalizatora sekundnika, a to jest wspólną cechą wzornictwa tej marki. Nie podoba mi się sam pomysł

z kropkami, a dodatowo taki układ zdecydowanie powiększa optycznie totalizator sekundnika w relacji do

totalizatora godzinowego, mimo że oba są de facto jednakowej średnicy. Po drugie, nie rozumiem, a co za

tym idzie także nie do końca mogę polubić sposobu, w jaki dobrano wskazówki. Moim zdaniem godzinowa i

minutowa są zupełnie z innych bajek i po prostu do siebie nie pasują. Może się mylę i jest jakieś stylistyczne

uzasadnienie, ale ja tego dostrzec nie potrafię.

Nie zmienia to faktu, że jestem tym zegarkiem zauroczony i nieprędko mi przejdzie.

Pozdrawiam serdecznie - Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretny sikorek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek, a w szczególności werk spowodował niekontrolowany opad mojej szczęki na podłogę...

Pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator na poziomie, sikor okazały, nic dodać nic ująć.

Swego czasu ten model (bądź podobny) był numerem jeden

który miał wylądować na nadgarstku u mnie, ale poszło w divery.

Teraz jak patrzę na niego...otwieranie pudełka musiało

być ciężkie do przeżycia ;)

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem godzinowa i

minutowa są zupełnie z innych bajek i po prostu do siebie nie pasują. Może się mylę i jest jakieś stylistyczne

uzasadnienie, ale ja tego dostrzec nie potrafię.

Nie zmienia to faktu, że jestem tym zegarkiem zauroczony i nieprędko mi przejdzie.

IMO "wsyskie tsy" jakoś tak nie bardzo do siebie pasują?

Nie zmienia to faktu, że też jestem tym zegarkiem zauroczony - może to kwestia niebieskiego koloru, który co rusz (choć nieczęsto na tarczach zegarkowych występuje) mnie gdzieś zaskakuje. Zaczęło się od Opsa z kolekcji Emotion 2008 albo Originale w wersjach z niebieskimi wskazówkami na białej tarczy, potem w śró wielu innych błysnął Poljot (bodajże Arctica), wczoraj zaś zobaczyłem w sklepie Longinesa, model L2.714.4.78.5 a obok L2.718.4.78.5... Krótko mówiąć, zapragnąłem?

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że trochę nie moja "bajka" (regulator, hmm), ale .... aż przyjemnie popatrzeć :angry: bo nie dość że piękny, to i smakowicie podany.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj piękny ci on, pozazdrościć i pogratulować pozostaje jedynie :D

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.