Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lakomov

Seiko SNK809

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zimny-wiatr

ad.1) Nie rózni się niczym innym

ad.2) Weź z bransoletą jeśli jest ci potrzebna, bo potem ciężko taką dostać i nie jest tania, a pasek spokojnie sobie jakiś dobierzesz, z resztą oryginalny nie jest jakiś rewelacyjny. Można wymienic na własną rękę, ale wypada miec do tego takie specjalne nie drogie urządzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

A co boisz się, że zimą pasek będzie Ci sztywniał na łapce? :( Nie ma takiej obawy nawet lepiej na pasku bo metal bardziej absorbuje zimno.

A pasek w tym modelu to NATO nylon, bez problemu kupisz go za ok. 30-35pln. Tak jak kolega wyżej napisał, jak już chcesz to i to to kup lepiej na bransolecie i dokup pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo za odpowiedzi, po dłuzszych przemyśleniach wczoraj i dziś zdecydowałem się jednak na zegarek na pasku, wizualnie bardziej mi się podoba a ta chęć posiadania tego i tego była chyba spowodowana tym że poprostu nie potrafiłem się zdecydować i chciałem mieć obie możliwości. Ale wracając do tematu, przeglądałem troche forum w poszukiwaniu informacji na temat tego modelu i z tego co udało mi się wyczytać to główną wadą o ile można nazwać to wadą dla większości osób jest to że zegarek jest za mały. Ja posiadam bardzo mały nadgarstek (16,5 cm obwód) i tu pytanie. Czy może są jakieś osoby na forum które posiadają ten zegarek i mniej więcej taki nadgarstek i mogłyby wrzucić zdjęcie jak zegarek prezentuje się na ręku ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego...mam w tej chwili takie dwa, ale nadgarstek nie ten. Drugi właśnie wczoraj przyszedł z Hong Kongu, wychodzi ok. 190 złotych. A co do wielkości - zamawiacz z rodziny chciał ten i tylko ten - dlatego, że jest nieduży... Jedno trzeba przyznać. Nie ma drugiego takiego zegarka o takiej jakości wykonania w tej cenie. Jakby miał te 42 mm... bo nowy "pilot" Seiko mimo tych właśnie wymiarów to już absolutnie nie to.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbyś mi podać nazwę modelu tego nowego 42mm pilota Seiko? Bo niewiem dokładnie o którym mówisz a z chęcią zobacze.

Zainteresowało mnie też to co napisałeś o zakupie z Hong Kongu za 190 zł. Zegarek jest do kupienia w Polskim sklepie za około 320-330 zł. Czy mógłbyś mi udzielić jakiś informacji jak wygląda ten zakup z Hong Kongu ? Gdzie kupić jak itp ponieważ cena o 130 zł niższa wydaje się kusząca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Następca to SNZG15K1 (lub K2), fotki były już na forum kilka razy.

2. Ebay...np. sunshine_loft .

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja posiadam bardzo mały nadgarstek (16,5 cm obwód) i tu pytanie. Czy może są jakieś osoby na forum które posiadają ten zegarek i mniej więcej taki nadgarstek i mogłyby wrzucić zdjęcie jak zegarek prezentuje się na ręku ?

mam wprawdzie nadgarstek 16,5 (BTW: to nie jest bardzo mały, tylko relatywnie mały :( ), lecz aviatorka zbyłem pod koniec zeszłego roku i nie mam zdjęć z tego okresu. Powiem tak: był prawie w sam raz, lecz jednak z tendencją do małości, i sprzedałem go dlatego, że po nabyciu Zenka 42mm aviatorek nagle "zmalał". W zamian wziąłem minimalnie (1-2 mm, zależnie od źródła) większego Citizena (zdjęcia możesz zobaczyć pod linkiem w mojej stopce), jest on nadto trochę grubszy od seiko, i przez to robi potężniejsze wrażenie. Ujmij mu na oko odrobinę, i będziesz miał rozeznanie jak wyglądał aviatorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem ten Oris którego posiadasz ma 37mm więc tyle samo co Aviator, szczeże mówiąc patrząc na zdjęcie na twoim nadgarstku to wielkościowo nie wygląda to źle. Powiem tak, niemam nic przeciwko dużym zegarkom ale jakoś strasznie mnie do nich nie ciągnie. Tak czy siak będe musiał się jeszcze wybrać do jakiegoś salonu i przymierzyć któreś Seiko 5, zobacze jak to wygląda na nadgarstku.

Jeszcze pytanie na temat tego co napisał zimny-wiatr, może ktoś napisać jak nazywa się to specjalne "urządzonko" do wymiany bransolety ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tego co wyczytałem ten Oris którego posiadasz ma 37mm więc tyle samo co Aviator, szczeże mówiąc patrząc na zdjęcie na twoim nadgarstku to wielkościowo nie wygląda to źle.

w zasadzie tak. Ale garniturowiec powinien być dyskretny, zaś zegarek casual może (zgodnie z obecną modą nawet powinien) być większy. co kto woli wszakże, niewolnikiem trendów też nie warto być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ramach podsumowania tematu, zdecydowałem się na SNK809 na pasku nylonowym. Teraz czeka go długa droga z Hong Kongu, szczeże mowiac juz nie moge sie doczekac az wyladuje na moim nadgarstku :rolleyes:

Troche wstyd sie przyznac bo 22 lata na karku a to dopiero pierwszy w zyciu wlasny zegarek, za sukces uwazam to ze nie kwarc ;) (nie obrazajac uzytkownikow zegarkow kwarcowych)

Dzieki wszystkim za odpowiedzi i pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.