Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Lawnowerman

Czym odkurzacie w domu?

Recommended Posts

A co sądzicie o czymś takim budżetowym jak w poniższym linku (nie uwzględniając funkcji mopowania, tylko codzienne odkurzanie). Czy warto zawracać sobie głowę, czy zainwestować w model z wyższej półki? 

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-automatyczne/robot-sprzatajacy-xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-2-lite-eu?gclid=CjwKCAjw5P2aBhAlEiwAAdY7dC1iLGP4VDQUwngu2OhsJSyf5AAIMqgkNxKCxj6hnyVkh8PgmicqchoCD_cQAvD_BwE

Jak jest założona przystawka mopująca to nje wjeżdża na dywan. 
A można ustawić aby będąc na dywanie przestał mopowac?

Nie, albo puszczasz odkurzanie bez przystawki mopującej i wtedy chodzi wszedzie. Albo puszczasz z tą dołączaną przystawką z mopem i zbiornikiem wody i wtedy nie wjeżdża na dywany. 

Roborock s7 wjeżdża na dywan ale nie mopuje. 

Ja jestem zadowolony z jego mopowania jak pisałem wcześniej. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Jak sobe radzą te roboty z kudłami ( długimi) piesełów?

Pozdrawiam Mirek

12 godzin temu, mkl1 napisał(-a):

Psa nie mam ale S7 nie ma zwykłej szczotki tylko gumową i włosy się nie wkręcają w szczotkę więc pewnie z psami też sobie poradzi. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

W dniu 31.10.2022 o 06:51, Sn@p napisał(-a):

A jaki model Karchera używacie? 

Ja mam karcher parownicę, Easy Fix SC2, dałem za niego niecałe 500 zł. Warto było. 

W dniu 5.11.2022 o 23:54, mkl1 napisał(-a):

Ja przez kudły owczarka niemieckiego zrezygnowałem z Roomby kilka lat temu. Kudły owijały się dosłownie wokół każdego kręcącego się elementu (szczotka, kółka i te wałki zapodające syf do środka). Praktycznie co dwa tygodnie musiałem demontować te elementy, żeby zewsząd wyskrobać kudły. Wyszło mi, że szybciej będzie przelecieć chałupę tradycyjnym odkurzaczem :) 

Zastanawiam się nad Roborock s7 pro ultra. Robot dstepny jest na geekbuying. Oficjalnie nie jest oferowany w sprzedazy w PL. Co w razie awarii takiego odkurzacza?
Na stornie geeka jest napisane "Geekbuying.pl oferuje do 24 miesięcy gwarancji na artykuły elektroniczne.".
Czy ktoś sprawdzal czy faktycznie można liczyć na ich naprawdę?

W dniu 8.11.2022 o 16:38, RysiekOchodzki napisał(-a):

Ja przez kudły owczarka niemieckiego zrezygnowałem z Roomby kilka lat temu. Kudły owijały się dosłownie wokół każdego kręcącego się elementu (szczotka, kółka i te wałki zapodające syf do środka). Praktycznie co dwa tygodnie musiałem demontować te elementy, żeby zewsząd wyskrobać kudły. Wyszło mi, że szybciej będzie przelecieć chałupę tradycyjnym odkurzaczem :) 

Tak , niestety kudły psa się wkręcają. Albo baby😁

👍 czyli żaden robot u mnie nie będzie pracował :)

Pozdrawiam Mirek

A ja mam pytanko o doświadczenia z odkurzaczami bezprzewodowymi. Żona meczy mnie dysona v15,  jako już 4 odkurzacz w domu. Po klasycznym kupiliśmy roombe i7 i takiego małego na baterię B&D 

Poczytałem trochę i  bardziej spodobał mi się Samsung Jet90 że stacją która zabiera cały syf do worka.

Ktoś ma może doświadczenia z tymi modelami?

Dysona któregoś  testowałem przez 30 dni.. niestety długie kudły mojego pupila się nawijają na szczotkę czy co to tam jest..

Zbierał idealnie, tylko po odkurzaniu zawsze czyszczenie szczotki....???

Po co.. jak mój stareńki z wodnym filtrem ( duży i owszem) ale zbiera wszystko......wszystko...

Do codziennej stosuję taniutką amike.. aku.. i starczy ...

Edited by mkl1

Pozdrawiam Mirek

W dniu 8.11.2022 o 16:38, RysiekOchodzki napisał(-a):

Myślałem z żoną nad roombą, ale zrezygnowaliśmy z tego na tą chwilę :D A co do owczarków niemieckich - najlepsze pieski ever 

W dniu 13.11.2022 o 23:24, mkl1 napisał(-a):

Dysona któregoś  testowałem przez 30 dni.. niestety długie kudły mojego pupila się nawijają na szczotkę czy co to tam jest..

Zbierał idealnie, tylko po odkurzaniu zawsze czyszczenie szczotki....???

Po co.. jak mój stareńki z wodnym filtrem ( duży i owszem) ale zbiera wszystko......wszystko...

Do codziennej stosuję taniutką amike.. aku.. i starczy ...

I bez problemu oddal kasę?

To chyba też spróbuję...

To był jakiś program marketingowy..:) miałem używać i opisać, a potem,(jak im będzie to odpowiadać") zamieszczą moją opinie oficjalnie.... niestety "kudły" przesądziły sprawę i opini nikt nie zobaczy :)

Pozdrawiam Mirek