Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

00 też jest dyskusyjne...

Ok, przekonaliście mnie... 60 jest zgodne z tradycją, więc niech pozostanie.

Koniec tematu.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5a jest fajne. Tak jak ktoś powyżej wspomniał da się po polsku napisac edycja limitowana?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja, jakbym miał coś do powiedzenia, to zrobiłbym tarczę jak najprostszą bo po co nam sekundy/minuty? Podoba mi się czerwona wskazówka sekundowa. Symbol klubu na wahniku przypomni, że to zegarek klubowy.

Sami zadajcie sobie to pytanie: po co?

Jeden z pierwszych projektów tarcz był naprawdę super - oryginał + czerwona wskazówka (czyli wyróżnienie).

czy na prawdę potrzebujemy więcej??

Logo tu, logo tam, sekundy (minuty) a może coś jeszcze.

Nie zaśmiecajmy tarczy. Ja bym zrobił oryginał + czerwoną wskazówkę. Zegarek i tak będzie się wyróżniał (dla tych co wiedzą). A dla tych co nie wiedzą to nawet perłowa tarcza nie pomoże.

Podobają mi się tarcze, które są nietuzinkowe ale upychanie na siłę, jest bez sensu.

Myślę, że to będzie wyjątkowy zegarek. Ale zróbmy go jak najbardziej eleganckim a nie na siłę "naćkanym".

I tak kupię ten zegarek, ale nie róbmy z niego wielofunkcyjnego cuda świata, gdzie muszą być sekund/godziny itp.

Pozdrawiam

J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz ,

piszesz o kolorze wsk.sekundowej,że ma być to RAAL 3001 Signal,

czy to znaczy ,że będzie lakierowana a nie barwiona termicznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Wskazówka będzie miała taki kolor - matowy:

RAL-3001-Signalrot.gif

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-23173-0-51648700-1331255510.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym może być problem. Jorg zamawia wskazówki pomalowane - od poddostawcy. Wymuszenie nowej technologii może być zbyt kosztowne. Ta wskazówka, która pokazałeś jest barwiona termicznie, podobnie jak te niebieskie, ale krócej.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm,ale zapytać i wycenić damy radę,czy klamka zapadła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytać mogę, choć nie rokuję temu dobrze. Z drugiej strony matowa wskazówka bardzo dobrze będzie wyglądać z projektem kkwpk.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale może nie wszystkim taki kolor będzie się podobać. Kolor zamieszczony przez Klaudiusza jak najbardziej pasuje, dobrze żeby wypowiedział się również autor projektu, czyli Mariusz. Co do tego koloru wskazówki sekundowej od stopera... przepraszam, ale dla mnie jest strasznie odpustowy, do całości pasuje jak wół do karety...

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale może nie wszystkim taki kolor będzie się podobać. Kolor zamieszczony przez Klaudiusza jak najbardziej pasuje, dobrze żeby wypowiedział się również autor projektu, czyli Mariusz.

Od razu jak dostałem od Jorga info nt koloru konsultowałem to z Mariuszem (kkwpk) - autorem projektu i uzyskałem aprobatę.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, czyli wszystko jasne.

PS: Wszystkiego najlepszego Klaudiusz. STO LAT! STO LAT! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Kolor był ze mną konsultowany i uważam, że jest świetny. Na początku myślałem o barwieniu termicznym ale farba matowa jest raczej lepszym rozwiązaniem.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Co do tego koloru wskazówki sekundowej od stopera... przepraszam, ale dla mnie jest strasznie odpustowy, do całości pasuje jak wół do karety... "

pozwolę się nie zgodzić (IMO) obróbka termiczna wygląda dużo szlachetniej niż zwykły lakier.

Specjalnie przed chwilą spojrzałem na czyn radzieckich robotników ..:),

łączy w sobie dwie niebieskie i jedną wiśniową wskazówkę (niebieskie też podobnie odpustowe ,zupełnie jak w projekcie chronometrycznym :( )

ale jeśli Jorg i Mariusz zgadzają się co do koloru to zaufam i nie będę się boksował..

pzdr (peace&love) Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, może to kwestia zdjęcia, lub ustawiań monitora. U mnie wygląda na różowo - buraczkową. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Panowie , a może by dało się Jorga przekonać ( no chyba że Wy nie chcecie)do koloru bardziej wpadającego w wiśnię? Wydaję mi się że ten właśnie kolor znacznie uszlachetniłby zegarek..

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KLOD, he he , Wszystkiego Naj.... z okazji urodzin )

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Panowie , a może by dało się Jorga przekonać ( no chyba że Wy nie chcecie)do koloru bardziej wpadającego w wiśnię? Wydaję mi się że ten właśnie kolor znacznie uszlachetniłby zegarek..

Ten odcień na małej wskazówce będzie ciemny i wiśniowy. :( Odcień ciemnej wiśni wpadnie w tonację brązową a nie o to nam chodzi.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten odcień na małej wskazówce będzie ciemny i wiśniowy. :( Odcień ciemnej wiśni wpadnie w tonację brązową a nie o to nam chodzi.

Wystraszyłem się że to będzie ,,strażacka" czerwień :) .W takim razie Ok. BOMBA :) To mnie Kolego uspokoiłeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Rotor rotorem a jak będzie wyglądał dekiel. Będzie jakiś grawer?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie ma sensu powiększać kosztów. Rotor jest wystarczającym wyróżnikiem edycji, tym bardziej, że dekiel jest przeszklony :(

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

To znaczy jaki będzie kształt rotora? Który z tych dwóch?

b11.jpgb3.jpg

Dekiel będzie czysty w 100%, bez żadnego graweru ? Który projekt rotora został wybrany (zdjęcie wcięło w temacie) ?

Chyba tył będzie łyso wyglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rotor będziemy mieć taki jak po prawej. Tył koperty chyba standardowy jak ze zdjęcia.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.