Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze a mi coś cały czas nie gra w naszej stowie i wiem już co, czy nie wydaje się wam że w napisie "stowa"na tarczy litery (wa) są troszkę grubsza niż początek nazwy (sto)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze a mi coś cały czas nie gra w naszej stowie i wiem już co, czy nie wydaje się wam że w napisie "stowa"na tarczy litery (wa) są troszkę grubsza niż początek nazwy (sto)?

No mówiąc szczerze tak to na zdjęciach wygląda.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też tak jest... może tak ma być :angry:. Zobaczcie na logo na rachunku..

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie mija 20 dni od wpłaty i NIC.....

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy bardzo ładny klubowy zegarek. Paweł dziękuję za pomoc w sprowadzeniu i rozesłaniu zegarków. Aż korci zapytać jaki będzie następny... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi gra wszystko!. Zastanawiam się tylko jak ten zegarek by wyglądał bez daty i z niebieską wskazówką? To był mój ulubiony wariant.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Storz Walter - założyciel

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie mija 20 dni od wpłaty i NIC.....

Sroda minela, czwartek takze, niedlugo czerwiec i... jak dotychczas musimy sie zadowolic jedynie zdjeciami na Forum.

Termin wysylki najprawdopodobniej znowu sie przesunal na czas nieokreslony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sroda minela, czwartek takze, niedlugo czerwiec i... jak dotychczas musimy sie zadowolic jedynie zdjeciami na Forum.

Rozpoczęli wysyłkę.

Wczoraj dostałem maila, że wysłali ... a dzisiaj zadzwonił FedEx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpoczęli wysyłkę.

Wczoraj dostałem maila, że wysłali ... a dzisiaj zadzwonił FedEx.

W takim razie swietnie. Dlugo czekalismy na ta pozytywna wiadomosc. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już dzisiaj swój dostałem. Cudo!!!

Przesyłka błyskawiczna bo doręczenie nastąpiło następnego dnia po wysłaniu. Może to wyjaśnia wysokie koszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy weryfikowaliście rezerwę chodu w zegarku? u mnie nosząc przez cały tydzień, zdejmując w piątek ok 17:00, rano o 6:00 w niedzielę już nie chodzi ;-(...to nie całe 36 godzin...

o 2mm paprochu poruszającym się pomiędzy wachnikiem a deklem nie wspomnę...hmmm: niemiecka precyzja? - no to ja teraz mam hiszpański temperament ;)

post-1071-0-12916300-1331570492.jpg

a poza tym i paskiem oczywiście, zegarek cudo!

pozdr / tommybox

PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, ale za to jaka odchyłka !!! 1 s. z groszami na dobę !!! ;) Zobaczymy dalej )) Aż sie wierzyć nie chce !!!

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy weryfikowaliście rezerwę chodu w zegarku? u mnie nosząc przez cały tydzień, zdejmując w piątek ok 17:00, rano o 6:00 w niedzielę już nie chodzi ;-(...to nie całe 36 godzin...

o 2mm paprochu poruszającym się pomiędzy wachnikiem a deklem nie wspomnę...hmmm: niemiecka precyzja? - no to ja teraz mam hiszpański temperament ;)

Paprochów u siebie nie zauważyłem, ale rezerwa chodu rzeczywiście nie poraża. Już kilka razy się zatrzymał, bo sugerując się możliwościami drugiego zegarka, zostawiałem go na zbyt długo na biurku.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dorwałem swoją Stowę - na żywo tarcza wygląda lepiej niż myślałem - choć jest parę bugów - nie wiem czy wynika to z projektu czy z przygotowania do druku, ale np. indeks dolny i trójkąt do daty nie są wycentrowane, podobne wrażenie odnoszę w stosunku do niektórych godzin i minut - ale to drobiazg - całościowo zegarek naprawdę lepiej niż się spodziewałem - miałem kiedyś Anteę i w naszej wskazówki są lepiej pomalowane, czerwona sekunda na żywo nie razi, pasek jest ok ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie rezerwa wytrzymała ponad 24 h - i nie wytrzymałem - znowu chop na łapkę :)

co do odchyłki - na razie mój goni jakieś 7 s na dobę...

zobaczymy po dotarciu ;)

Certina: DS Automatic; DS Spel (Q); DS Pilot; Adriatica Automatic (8102); Casio MDV-100; TIMEX Data-Link Ironman Triathlon INTEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój robi +5 sekund na dobę, więc jest OK. Liczę, że po pewnym czasie będzie jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój się minimalnie późni. Od środy 2 sekundy.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponosiłem kilka dni i mogę wyrazić swoją opinię. Zegarek ogólnie bardzo ładny. Ładniejszy niż na zdjęciach. Bardzo podoba mi się cienki rant koperty dzięki czemu tarcza zyskuje na czytelności, a i zegarek wydaje się większy. Starannie wykonane okienko daty i idealnie ustawionymi cyframi datownika też bez zarzutu. Bardzo fajne, pomysłowe uszy. Na plus można zaliczyć również wskazówki i ładnie przyozdobiony mechanizm niebieskimi śrubkami, choć brakuje mu szlifów. Zastrzeżenia mam jednie do koronki i wahnika. Koronka jest słaba. Taka jakaś banalna, bezpłciowa. Wahnik szczotkowany w lekko żółtawej barwie nie pasuje mi do całości lśniącej stali koperty i mechanizmu. Paprochów nie szukam, bo mam słaby wzrok :), a przez lupę zegarka za 300 parę EUR nie wypada oglądać :). Ogólnie zegarek bardzo ładny, bez jakiegoś szczególnego błysku jakości, ale z pewnością wart jest swojej ceny.

To moja pierwsza Stowa.

A... dodam jeszcze, że niestety w numerze 55/55 jedna piątka ma braki w złoceniu.. :P

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz chronometr :P ??

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano tak. Odżałowałem kilka euraczków ekstra i jest. Warto było.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dopiero dziś miałem okazję otworzyć "kuferek" z klubową Stową,pierwsze wrażenie bardzo przyjemne ... :P

stowaantea.jpg

Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w powstanie i realizację projektu

i oczywiście TIKTAK-owi za pomoc w dostarczeniu zegarka.

pozdrawiam Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponosiłem kilka dni i mogę wyrazić swoją opinię. Zegarek ogólnie bardzo ładny. Ładniejszy niż na zdjęciach. Bardzo podoba mi się cienki rant koperty dzięki czemu tarcza zyskuje na czytelności, a i zegarek wydaje się większy. Starannie wykonane okienko daty i idealnie ustawionymi cyframi datownika też bez zarzutu. Bardzo fajne, pomysłowe uszy. Na plus można zaliczyć również wskazówki i ładnie przyozdobiony mechanizm niebieskimi śrubkami, choć brakuje mu szlifów. Zastrzeżenia mam jednie do koronki i wahnika. Koronka jest słaba. Taka jakaś banalna, bezpłciowa. Wahnik szczotkowany w lekko żółtawej barwie nie pasuje mi do całości lśniącej stali koperty i mechanizmu. Paprochów nie szukam, bo mam słaby wzrok :), a przez lupę zegarka za 300 parę EUR nie wypada oglądać :). Ogólnie zegarek bardzo ładny, bez jakiegoś szczególnego błysku jakości, ale z pewnością wart jest swojej ceny.

To moja pierwsza Stowa.

A... dodam jeszcze, że niestety w numerze 55/55 jedna piątka ma braki w złoceniu.. :)

numer mojego zegarka to 45/55 i niestety tzw. "daszek" we wszystkich numerach "5" nie jest dobrze wykonany- patrz zdjęcia powyżej.

Uważam, że ta "zwykła" koronka świetnie komponuje się z całą koncepcją zegarka: prosta forma, ostro tam gdzie trzeba (uszy) i minimalizm na maksa! Ta forma przetrwa jeszcze długie lata...Nie chciałbym tutaj żadnej bajeranckiej koronki w stylu cybulka itp.

Zgadzam się, że kolor materiału wahnika może tutaj się gryźć z całością, ale jego kształt...super :P

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.