Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

A mój od dwóch dni leży w... Paryżu.

Zaiste dziwny sposób transportu do Polski.

Póki co jest coraz dalej ode mnie.

Zaczyna mnie to wkurzać. To oczekiwanie i cała ta realizacja zamówienia.

Transport z Karlsruhe trwa dłużej niż z Japonii.

W zeszłym tygodniu kupiłem karabinek za kilkakrotnie większe pieniądze w Anglii. Po trzech dniach był w domu.

Chińczycy przysłali parnisa w 3 dni.

Aerograf z Francji w 2 dni (!!!).

Kiedyś chronoswiss z Nowej Zelandii przyszedł w 4 dni (wysłany z Singapuru).

Rolex w 3 dni z Biele (via Barcelona).

Fortis w 3 dni ze Szwajcarii.

Zaczynam rozumieć dlaczego Stowa to "manufaktura". Niszowa.

Facet dostał kasę ponad trzy tygodnie temu. Za limitowane zamówienie(!).

Mam wrażenie, że poleciał po mosiądz na złom jak dostał pieniądze. Zero kontaktu. Zero odpowiedzi na maile. Ignorancja.

Mam nadzieję, że nie będzie paprochów i indeksy będą git, bo będzie go poprawiał do usranej śmierci.

Ręcznie. W manufakturze. Solidnej bo niemieckiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak czytam Twoją wypowiedź marp, to Ci powiem, że mi już było szkoda nerwów i dałem spokój...

Ale sposób realizacji i kontakt grubo poniżej poziomu polskich sklepów internetowych, w których kupuję dzieciom pidżamki...

Na pocieszenie dodam, że jak w końcu przyleci do Ciebie z Paryża, to jak nie będziesz go odwracał, to będzie Ci cieszył oczy.

Pozdrawiam

Pułkownik

Davosa Classic L.E., Blonex po Dziadku, Poljot budzik (MISTRZ dokładności!), Seiko 5 Aviator, Klubowa Stowa Antea,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, po przerwie. Przepraszam, ale wyjazdy służbowe uniemożliwiły mi śledzenie forum.

Przykro mi z powodu opóżnień, dzisiaj dostałem info iż ostatnie zegarki osób, które zamówiły je na stronach będą wysłana w środę.

Nadal nie potwierdziły chci nabycia zegarka osoby:

No 9 olek

No 15 Homer

no 52 WOLNY NUMER.

Tak więc 3 szt są do wzięcia: nr 9, 15 i 52. Czekam na ew akces i info od osób zainteresowanych.

Jorg Będzie na spotkaniu klubowym, więc reklamacje osobiście mu przekażecie ;)

Sprawa rotorów z niewypełnionym złoceniem lub wadami wypełnienia złocenia - proszę to zgłaszać do Stowy i do mnie, ustalone jest z Jorgiem iż te rotory zostaną zrobione ponownie i przesłane na ich koszt. Szczegóły realizacji takiej reklamacji będą ustalone.

Wszystkim tym, którzy już mają zegarki - serdecznie gratuluję i dziękuję za ich zakup. To pierwsza w tej skali produkcja na zamówienie i nie obyło się bez problemów, ale wyciągamy wnioski i następnym razem będzie sprawniej. Dziękuję za cierpliwość i przepraszam za kłopoty.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klod100 nie masz za co przepraszać. Odwaliłeś kawał roboty i należą Ci się podziękowania. Za to, że Ci się chciało chociażby. Realizacja natomiast nie od Ciebie zależy. Tak jak napisałeś: wyciągajmy wnioski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto odpowiedzi, które otrzymałem od Frau Regine dzisiaj:

]wann können wir die noch ausstehenden polen uhren liefern

was ist mit den noch offenen/unbestellten ca. 8-9 haben sich noch gar nicht gemeldet

we will ship on Wednesday,

Sorry for the long waiting time, but we are working at full capacity, we don't have problems with shipping to France.

Thank you for your patience.

Best regards

Regine Schauer

Cóż, może to kogoś uspokoi, choć nie wiem czy pocieszy. Od komentarzy się powstrzymam.

Pozdrawiam czekających

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni rowniez ciesze sie moja Stowa.

Chcialbym jeszcze raz podziekowac wszystkim, ktorzy brali udzial w tym projekcie, szczegolnie :

Klod100 - za spiecie calosci projektu

kkwpk - za projekt - w realu wyszlo jeszcze piekniej niz w projekcie.

Marcin_LL - za dostarczenie zegarka, dzieki czemu moge sie nim cieszyc od paru dni:)

Jorg - za zrealizowanie tego co sobie wymyslilismy, w baaaardzo przyzwoitej cenie. Mimo,ze pojawiaja sie glosy niektorych userow, ze sa klopoty z komunikacja i dostawami, mysle, ze trzeba Jorgowi podziekowac, bo odwalil kawal dobrej roboty, wiec prosba do userow bedacych w kontakcie z Jorgiem, o podziekowanie rowniez w moim imieniu.

Jezeli chodzi o odczucia odnosnie zegarka, bardzo podobne jak opinia TIK TAK'a

Zegarek ogólnie bardzo ładny. Ładniejszy niż na zdjęciach. Bardzo podoba mi się cienki rant koperty dzięki czemu tarcza zyskuje na czytelności, a i zegarek wydaje się większy. Starannie wykonane okienko daty i idealnie ustawionymi cyframi datownika też bez zarzutu. Bardzo fajne, pomysłowe uszy. Na plus można zaliczyć również wskazówki i ładnie przyozdobiony mechanizm niebieskimi śrubkami, choć brakuje mu szlifów. Zastrzeżenia mam jednie do koronki i wahnika. Koronka jest słaba. Taka jakaś banalna, bezpłciowa. Wahnik szczotkowany w lekko żółtawej barwie nie pasuje mi do całości lśniącej stali koperty i mechanizmu. Paprochów nie szukam, bo mam słaby wzrok :), a przez lupę zegarka za 300 parę EUR nie wypada oglądać :). Ogólnie zegarek bardzo ładny, bez jakiegoś szczególnego błysku jakości, ale z pewnością wart jest swojej ceny.

ktore troszke rozwine:)

Trzeba to sobie powiedziec jasno - zegarek nalezy do tych "niefotogenicznych" - mimo ze wiele prezentowanych zdjec jest najwyzszej jakosci, to i tak nie oddaja tego co zegarek prezentuje soba na zywo - wypada jeszcze lepiej, niz na najlepszym zdjeciu ;)

Wielkosc - tuu kolejne zaskoczenie na plus - mimo rozmiaru 39mm, dzieki zastosowaniu bardzo cienkiego rantu koperty tarcza jest proporcjonalnie bardzo duza w stosunku do calego zegarka, dzieki czemu zegarek optycznie wydaje sie wiekszy, a wszystko jest pieknie czytelne.

Okienko daty - tu mam mieszane odczucia - bo z jednej strony wszystko wykonane bardzo starannie, ale wydaje mi sie, ze powinno byc minimalnie wieksze, bo liczby dwucyfrowe juz nie wygladaja tak fajnie i sa malo czytelne.

I najwiekszy zawod - niestety tyl zegarka... o ile sama koperta super, fajne polaczenie srubek i grawerow na deklu, o tyle to co widzimy przez szkielko - niestety mnie odrobine zawiodlo... W moim przekonaniu sila mial tu byc rotor ze srebra, ... jednak bardziej przypomina on zanieczyszczone zloto, zgadzam sie z TIK TAKiem, ze zdecydowanie lepiej by pasowal lsniacy. A sam mechanizm - tak dokladnie wyobrazam sobie oemowa ete :) - dobrze, ze sa niebieskie srubki

Pasek - niby fajny, ale jakby z innej bajki:)

Co do innych mankamentow typu paproszki czy nierownosci - nie zaobserwowalem, bo nie potrafie jeszcze rozebrac tego zegarka na czynniki pierwsze:)

Oczywiscie, ktytykowac jest zdecydowanie latwiej niz chwalic, wiec w tym miejscu chcialbym zaznaczyc, ze zegarek baaaardzo mi sie podoba, a przedstawione mankamenty, to takie tam marudzenie:)

Jest to pierwsza wspolczesna Stowa jaka widzialem i teraz dopiero zdaje sobie sprawe jak piekna musi byc antea 390 w moich ulubionych barwach. Dlatego jestem pewien, ze nie jest to moja ostatnia Stowa... o ile systuacja pozwoli:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że mały off-top, ale dzisiaj na TZ pojawił się fajny Zenith w stylu Bauhausa - rocznik 1939, Zenith cal. 12-4:

uuFeJ.jpg

oMFav.jpg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff. Mój wysłany w piątek doszedł wczoraj po południu do pracy i rano czekał. Pierwsze wrażenia na żywo - spełnia z nadmiarem oczekiwania wyrobione na podstawie zdjęć. Typowy przykład zegarka lepiej wyglądającego "w naturze".

Co do OT - oby więcej takich...dobrze jest choćby tylko i popatrzeć sobie.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta wysyłka ma jakąś ustaloną kolejność? bo szczerze mówiąc kończy mi się cierpliwość :/

Człowiek czeka i czeka, a wszyscy dookoła już dostali swoje zegarki - troszkę to frustrujące.

Jestem ciekaw: ilu jeszcze nas czekających zostało?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki jaka w końcu jest cena tej klubowej stowy bo nie chce mi się przewalać ton postów które są na jej temat ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki jaka w końcu jest cena tej klubowej stowy bo nie chce mi się przewalać ton postów które są na jej temat ?

340 euro plus transport , Kolego :)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw: ilu jeszcze nas czekających zostało?

Nie jestes osamotniony. Tez cierpliwie czekam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy któryś z kolegów kupił "klubową" z paskiem Crocostrap dark brown i mógłby zamieścić zdjęcie ?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestes osamotniony. Tez cierpliwie czekam. ;)

langsam, aber sicher

Jak widać zostało tylko langsam...

Na dzień dzisiejszy Frau Regina nie dotrzymała kolejnego deklarowanego terminu.

Może produkcję powinni przenieść do Chin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wasze też tak głośno cykają? u mnie dużo głośniej niż unitas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczom nie wierze. Wczoraj wieczorem dostałem maila z numerem nadania ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dzisiaj Stowe i jak koledzy pisali wcześniej - złocenia i daszki w 5 są zj... znaczy źle wykonane. Druga sprawa bo może gdzieś w setkach postów mi umknęło - miał być jakiś papierek że to oficjalna limitacja Stowy a tu ni ma nic takiego - zegarek, kuferek, zestaw pocztówek, dwa katalogi i faktura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz zestaw pocztówek???? Szczęściarz ...W grupie krakowskiej nie było... Zaraz będzie, że wyjąłem :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, z tym certyfikatem to ja dałem ciała, ale obiecuję solennie że każdy dostanie przepiękny certyfikat. Co do graweru z tyłu - jest możliwość reklamacji i bezpłatnego otrzymania dobrego rotora. Proszę do mnie zgłaszać fotki.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zegarek bardzo fajny i chyba mi po nim na jakiś czas to pocztówki się zostaną :D . Zawitał tata popatrzył o "jaki fajny i czerwony sekundnik (tata lekarz), i cyfry dobrze widać i w ogóle...." i tyle ją widziałem.... :) . Zostawił coś czego nosił nie będę ..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kiedyś tam, twój syn (o ile masz :D ) bedzie miał zegarek po dziadku :)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zegarek bardzo fajny i chyba mi po nim na jakiś czas to pocztówki się zostaną :) . Zawitał tata popatrzył o "jaki fajny i czerwony sekundnik (tata lekarz), i cyfry dobrze widać i w ogóle...." i tyle ją widziałem.... :) . Zostawił coś czego nosił nie będę ..... :D

No to wreszcie ktoś docenił :)

Pochwal się co Ci Tata zostawił do noszenia, może nie jest tak źle :)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś już wstawiałem zdjęcie do galerii. Fajnego Armand Nicolet z fazami księżyca i wogóle.... tyle że ze złota jest :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup nowy zegarek, to go Tata zgarnie, a Stowę odda :) Tylko nie za drogi :blink::) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.