Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

Dobrze że nie sprzedaje zegarka z Pulp Fiction... obawiam się że opis zapachu mógłby być bardzo... hmm... poruszający...

Nie wiem tylko co tam robi maxi bezpiecznik?? :P

Może od paralizatora...

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Nie wiem tylko co tam robi maxi bezpiecznik?? :P

Może od paralizatora...

No jak to? Zegarek jest na słońce, tak? Działa dzięki reakcji termojądrowej. Ty wiesz jaka to energia? Nawet przy tej odrobinie która dociera do zegarka - żaden bezpiecznik nie jest za mały... "?????, ??? ?????? ????? - ????????????..."

Obstawiłbym jakieś 232 zł :)

Ładna estymacja... Machnął się kolega jedynie o 30 PLN, czyli o 12,9% kwoty estymowanej. Ładnie... :)

Godziny spędzone na allegro i obserwowanie niezliczonej ilości zegarków przynosi efekty :)

Aczkolwiek mogło być lepiej z tym moim typem :)

Edited by buczo85

Bo to Kosmos - zwróć uwagę na nietypowy wskazówkowy datownik, te zegarki szły pod dwoma brandami: Kosmos i potem po zmiaie nazwy zakładów jako Poljot. Jak się juz zapewne domyślasz zegarek jest rzadki a to przekłada się na cenę. Tu masz starszego pod brandem Kosmos: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45390-perla-niebosklonu-kosmos/page__p__502361__hl__cosmos__fromsearch__1?do=findComment&comment=502361 .

Bo to Kosmos - zwróć uwagę na nietypowy wskazówkowy datownik, te zegarki szły pod dwoma brandami: Kosmos i potem po zmiaie nazwy zakładów jako Poljot. Jak się juz zapewne domyślasz zegarek jest rzadki a to przekłada się na cenę. Tu masz starszego pod brandem Kosmos: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45390-perla-niebosklonu-kosmos/page__p__502361__hl__cosmos__fromsearch__1?do=findComment&comment=502361 .

Jasne. Tylko że o ile rozumiem "[kilku] przyjaciół pokroju Jagiełły do spółki ze Starym Zygmuntem" za praktycznie NOS, to już niemal pięciu Zygmuntów w zamian za mocno sterany życiem egzemplarz... Trochę drogo, nawet jak na alledrogo...

Cenę ustala właściciel a weryfikuje rynek :unsure: Zauważ że nie napisałem ilu dokładnie przyjaciół poświęcięciłem :blink: Dobry de luxe 29j potrafi osiągnąć kilkaset złotych, dobry kosmos nierzadko przeskakuje 1k. Czy ten konkretny jest tyle wart... pogadaj z właścicielem - to forumowicz (jak poszukasz to znajdziesz).

Dziękuję, ale w tym przypadku odpuszczę. Póki co nie mam ciśnienia na posiadanie pewnych modeli za wszelką cenę, raczej na to żeby mieć egzemplarze w stanie "można założyć do garnituru". Po prostu lubię nosić moje zegarki, a z racji zawodu tego egzemplarza bym nie założył...

Zresztą podobny, choć nieco inny, problem mam z Bulovą Accutron. Ta najbardziej oryginalna i poszukiwana, w wersji Spaceview, jest świetna, i na pewno rozpoznawana przez znawców. Ale do garnituru, czy choćby lepszej koszuli... Well...

A z innej beczki, to "kilku" kończy się na 9, później się powoli robi "-nastu". Zygmunt był wspomniany jeden. To nam daje 1.1k PLN, no max 1.2k PLN. To jest całkiem blisko w/w aukcji, za nieporównywalnie lepszy "???"...

Nie doradzam, nie odradzam - jak napisałem cenę weryfikuje wypadkowa popyt/podaż. Mogę napisać tyle, że cena mieści się w widełkach typowych dla tej odmiany 29j. Kilka miesięcy temu kosmos z wyrwą w tarczy (wgnieciona i pęknięta) poszedł za coś koło 0,5k na alledrogo. Super sztuki widywałem i po 1,5k. Ja swojego mam więc ciśnienia na ten model "u mienia niet".

Jasne.

Z jeszcze innej beczki - taki Sputnik: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320703783590&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_7694wt_1139

Coś mi w nim nie pasuje. Raz - te wskazówki jakieś takie nie bardzo, zwłaszcza że na zdjęciach na sieci widziałem proste (i to ze 2 typy). Dwa - wszystkie mechanizmy podobne do tego miały datowanie. Ten w miejscu gdzie tamte miały datę, ma brudniejsze miejsce (a właściwie to wyglądające na... spiłowane). W czym rzecz? Co to za okaz?

Ładny, ale imho odnawiany - werk syf (znaczy brudny, ale to jest do łatwego odczyszczenia), spód tarczy pożółkły i brudny a od góry ideał, w dodatku widać na spodniej części zacieki nowego lakieru ;) Wskazówki faktycznie jakieś nietutejsze (pachną mi pabiedą/zimem z lat 80, choć rozstrzelać się za to nie dam).

Edited by Voli

Ładny, ale imho odnawiany - werk syf (znaczy brudny, ale to jest do łatwego odczyszczenia), spód tarczy pożółkły i brudny a od góry ideał, w dodatku widać na spodniej części zacieki nowego lakieru ;) Wskazówki faktycznie jakieś nietutejsze (pachną mi pabiedą/zimem z lat 80, choć rozstrzelać się za to nie dam).

Dziękuję za info - tak mi się wydawało, ale nie byłem pewien. A w ogóle, to to jest faktycznie Sputnik z czasów głębokiego ZSRR, czy też tourist-watch z lat 90-tych? Bo wprawdzie widziałem taki datowany na 59-60 rok, ale... wiadomo że można wszystko do środka włożyć.

I jeszcze pytanie: jak kształtuje się cena takiego Sputnika? Abstrahując od "ciśnienia" na posiadanie jednego? :D

Ładny, ale imho odnawiany - werk syf (znaczy brudny, ale to jest do łatwego odczyszczenia), spód tarczy pożółkły i brudny a od góry ideał, w dodatku widać na spodniej części zacieki nowego lakieru :) Wskazówki faktycznie jakieś nietutejsze (pachną mi pabiedą/zimem z lat 80, choć rozstrzelać się za to nie dam).

A co do wskazówek - jednak nie stanie kolega przed plutonem... ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46114-wasze-ulubione-ruski-ktore-czasami-zakladacie/page__view__findpost__p__510454

"??????" jak znalazł... :D