Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

Guest D@dik

Ładna amfibia z numerkiem z marynarki wojennej... gdybym w tym miesiącu tak nie zaszalał z wydatkami to bym wziął tą Amfibię beczkę

Edycja:

No i jak myślałem - poszło szybko...Ciekawe, czy się ktoś pochwali nią w spisie amfibii?

Z numeracją wojskową to była gratka...

Edited by D@dik

Ja mam gotowy aparat do cyknięcia, ustawioną ostrość jak należy i krzyczę do teściowej "już", po czym ona wciska godzinę a ja mam jeszcze całe 2 sekundy na przyciśnięcie migawki. Ot i cala tajemnica :)

Kurcze, a moja teściowa daleko mieszka... a widać, że może się przydać :)

Fajna, szkoda, że tarcza nie oryginalna. Takiej Streły dzielny naród radziecki nie wyprodukował, to współczesne dzieło.

Bzdura!!

Cyferblat jak i wskazówki są w pełni oryginalne. To zegarek z czasów ZSRR. Proszę nie pleść głupstw.

tarcza jest robiona współcześnie - sporo ich jest do kupienia nawet na ebay.

ps. przy okazji nie ma ktoś na zbyciu do sprzedania werku do takiego zegarka?

Guest xylog

Bzdura!!Cyferblat jak i wskazówki są w pełni oryginalne. To zegarek z czasów ZSRR. Proszę nie pleść głupstw.

Hansowi głupstwa zarzucać, trzeba mieć tupet ;)

Tarcza z tej Strieły to współczesny wyrób. O ile w tym przypadku bez problemu można poznać że to nie oryginał, to w przypadku białej tarczy jest trudniej. Ta sama manufaktura tłucze jeszcze białe tarcze - są śnieżnobiałe, a oryginalne mają leciutki ocień kremowy - ja nazywam ten kolor "brudny biały"

Edited by Karol Kłósek

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Tarcza z tej Strieły to współczesny wyrób. O ile w tym przypadku bez problemu można poznać że to nie oryginał, to w przypadku białej tarczy jest trudniej. Ta sama manufaktura tłucze jeszcze białe tarcze - są śnieżnobiałe, a oryginalne mają leciutki ocień kremowy - ja nazywam ten kolor "brudny biały"

Sorry, zwracam honor. Faktycznie tarcza różni się od oryginału z epoki. Przy szybkim zerknięciu na foto w aukcji nie zauważyłem kilku szczegółów. Choć dziwne jest to, że ktoś wymienił tarczę na nowy produkt. Przecież tarcza w tym zegarku nawet gdyby była stara i zniszczona byłaby bardziej atrakcyjna od zamiennika - tym bardziej, że mamy tam oryginalne wskazówki i prawdziwy mechanizm.

Mimo wszystko w zależności od ceny końcowej, warto było by nabyć takową Strzałkę - choćby werk i koperta. Dobra baza do wykonania "oryginała". Ładnie się prezentuje nawet z tą współczesną tarczą.

A mi się jeszcze nie podoba wskazówka godzinowa w tej strzałce jakaś taka kwadratowa na końcu, a zasadniczo strzałki miały te wskazówki zaostrzone, no ale może się czepiam

dobrze, że nie 666

Niech by było i 666, byle realne ... strasznie bym się ucieszył z takiego wzrostu wartości jednego z mych nadgarstkowych rosjan :D