Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

Skusiłem się na tego Poljota 55g. Po wpisach na forum pan sprzedający miał dzisiaj nawałę zapytań i prawie wszystkie zegarki mu się sprzedały :)

Przekonam się na żywo jakie to szkiełko i czy ta wskazówka sekundnika jest oryginalna, bo na zdjęciach wyszła w dziwnej barwie.

Hutnik Nowa Huta

A to tamtej aukcji nie zauważyłem. Ciekawy jestem jak wygląda mechanizm. Tarcza i wskazówki są w prawie idealnym stanie, za to koperta w dużo gorszym. :( Umyję kopertę, dam do majstra na wymianę szkiełka i koronki i zobaczę co z mechanizmem. W każdym razie takiego biegacza bez żadnych napisów na tarczy to jeszcze nie miałem. :) A i w ogóle automatyczne sportiwnyje to też biały kruk! mosking.gif

Edited by Bonthyc

A to tamtej aukcji nie zauważyłem. Ciekawy jestem jak wygląda mechanizm. Tarcza i wskazówki są w prawie idealnym stanie, za to koperta w dużo gorszym. :( Umyję kopertę, dam do majstra na wymianę szkiełka i koronki i zobaczę co z mechanizmem. W każdym razie takiego biegacza bez żadnych napisów na tarczy to jeszcze nie miałem. :) A i w ogóle automatyczne sportiwnyje to też będzie biały kruk! mosking.gif

Automatu się tam nie spodziewaj ;)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Tarcza wg mnie oryginalna

Wg mnie też

Tarcza jest oryginalna. Mam ich sporo, sam miałem go wziąć, ale mam kilka biegaczy a poluje na pływaka.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

Jestem świadomy, że nie będzie to automat. :) Tarcza też według mnie to oryginał. Warszawskie miały inny odcień, indeksy też były bardziej rozmazane. Biegaczy ja mam dwa, ten będzie trzeci. ;) Za to pierwszy bez żadnych napisów na tarczy. :)

Paweł, pływak wisi cały czas na allegro tyle, że tarcza po przejściach. Cena też trochę imho za wysoka jak na ten stan choć może jakby napisać do sprzedawcy to by trochę opuścił + odeszłaby prowizja allegro.

https://allegro.pl/sportiwnyje-plywak-ze-stop-sekunda-i7615624616.html?reco_id=3cf18109-1367-11e9-9570-246e9680b6a8

Paweł, pływak wisi cały czas na allegro tyle, że tarcza po przejściach. Cena też trochę imho za wysoka jak na ten stan choć może jakby napisać do sprzedawcy to by trochę opuścił + odeszłaby prowizja allegro.

https://allegro.pl/sportiwnyje-plywak-ze-stop-sekunda-i7615624616.html?reco_id=3cf18109-1367-11e9-9570-246e9680b6a8

Tu ponoć kontrowersyjny sprzedający...

Jestem świadomy, że nie będzie to automat. :) Tarcza też według mnie to oryginał. Warszawskie miały inny odcień, indeksy też były bardziej rozmazane. Biegaczy ja mam dwa, ten będzie trzeci. ;) Za to pierwszy bez żadnych napisów na tarczy. :)

Tu ponoć kontrowersyjny sprzedający...

Wszystko racja. Ale z drugiej strony na tej aukcji to akurat ten rzadszy pływak, nieczęsto spotykany. Gdyby tarcza była w ładniejszym stanie, to ja bym kupował nawet w tej cenie. 

Ja czekam na swojego wyjątkowego sportiwnego ale coś nie przychodzi. Może jutro się pochwalę ...

Poznajesz to po uszach? Pytam bez żadnych złośliwości bo jakoś wcześniej na to nawet nie zwracałem uwagi. Dekiel wygląda jak od sportowego. A tak w ogóle to wskazówki w pływaku nie powinny być bardziej "wyoblone"? Coś jak w tym biegaczu który kupiłem z linku wcześniej. Te w zegarku z aukcji wyglądają jakby były z innego modelu sportowego:

594bb0_a95e08327116446b85a93678ec750f9d.

Edited by Bonthyc

Tylko czemu ten pływak ma kopertę z Petrodvorca? ;)

Koperta by się znalazła :D :D Niejedna :D 

Poznajesz to po uszach? Pytam bez żadnych złośliwości bo jakoś wcześniej na to nawet nie zwracałem uwagi. Dekiel wygląda jak od sportowego. A tak w ogóle to wskazówki w pływaku nie powinny być bardziej "wyoblone"? Coś jak w tym biegaczu który kupiłem z linku wcześniej. Te w zegarku z aukcji wyglądają jakby były z innego modelu sportowego:

Koperta jest np od rossiji/leningrada. Bardzo charakterystyczne uszy

Tak, to, że koperta niewłaściwa to oczywiste. Pewnie poprzednia była uwalona - jak Sportiwnyje ma tak zapuszczoną tarczę, to musiał być długo eksploatowany. 
Gratuluję temu, który go złowił. Sportiwne można chyba umownie podzielić na dwie grupy. Popularne i te arcyrzadkie - znicz, motocyklista, hokeista, gołąbek, rybia łuska, giloszowany i ten pływak z dziwnymi indeksami. Chociaż jeden z tych wymienionych w kolekcji, to już wyczyn. Piękne zegarki.

Edited by Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Giloszowany Sportiwny w pozłacanej kopercie był niedawno w Niemczech ale myślałem że to jakaś malowanka 

Były dwa typy wskazówek, wyoblone były chyba tylko w biegaczu, w innych różnie jest. W obu pływakach miałem płaskie.

Giloszowany Sportiwny w pozłacanej kopercie był niedawno w Niemczech ale myślałem że to jakaś malowanka 

Rzadki zegarek, jest jeszcze taki sam Poljot. Paweł, jak go jeszcze możesz wziąć to warto. Na allegro za 5-6 baniek poszedł jakiś czas temu. 

Sama pozłacana koperta Sportiwnego jest dużo warta.

post-97171-0-64158500-1546977048_thumb.jpg

Edited by Krokodyl Tik-Tak

Rarytas dla kolekcjonerów K43 - mostek z przebitą puncą. O ile kojarzę, to pochodzi z kursów dla zegarmistrzów. Gdyby ktoś coś chciał od tego sprzedawcy - zamawiam u niego jedną rzecz.

https://meshok.net/item/93273816_%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%A6%D0%B5%D1%85_%D0%A8%D0%B8%D1%80%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0