Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się podoba to bierz. Czy warto? To zależy jak bardzo się podoba :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze - dla czego kilka osób zadaje pytania tu a nie w odpowiednim miejscu

po drugie - nie są to żadne okazje

przestańcie traktować ten temat jako "co to za zegarek?? tu pytamy o swoje znaleziska,zakupy"

ja oczekuje po tym temacie perełek i prawdziwych okazji a nie ględzenia czy coś tam warto kupić i za jaką cenę

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czemu na Poljocie sa napisy po angielsku ?

coś nie pasi? spoko! wszystko z poljotem OK :) angielski to współczesna łacina, ruscy stosowali zamiennie rosyjski i angielski w wyjątkowych sytuacjach (Drużba) ...chiński

Mówiło się, że zegarki z angielskimi napisami były przeznaczone na eksport ...do demoludów. Eksport do krajów zgniłego kapitalizmu szedł pod brandami: cornavin i seconda

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze - dla czego kilka osób zadaje pytania tu a nie w odpowiednim miejscu

po drugie - nie są to żadne okazje

przestańcie traktować ten temat jako "co to za zegarek?? tu pytamy o swoje znaleziska,zakupy"

ja oczekuje po tym temacie perełek i prawdziwych okazji a nie ględzenia czy coś tam warto kupić i za jaką cenę

Po części zgadzam się z kolegą. Temat został całkowicie rozmyty o pytania dotyczące wszelkiego rodzaju ustrojstwa mniej lub bardziej wartego zachodu. Z chęcią powróciłbym do dawnej formuły, w której pojawiały się tylko ciekawe linki dotyczące rzadszych i ciężej dostępnych zegarków, bez pytań czy warto i za ile można kupić.....

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny sposób zeby do tego wrócić to przestać odpowiadać na takie posty: czy warto i czy to oryginał... i skupić się na okazjach na aukcjach.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może macie rację ale pewne sprawy trudno jednoznacznie ocenić. Jeden zegarek dla mnie może być "okazją" a dla kogoś innego nie.

Cena na aukcji też ulega zmianie "teraz" to może być okazja a za godzinę już nie.

Ale zgadzam się że pytanie "czy się opłaca" jest nie fajne.

Żeby nie robić Ot to pokażę taką Rakietę - mam na nią chęcia :) i olimpijskie nie występują codziennie.

http://allegro.pl/wycen-olimpijska-rakieta-olbrzym-w-zlocie-ladna-i3029696896.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szturmański Gagarin 15J:

http://allegro.pl/bi...3039377051.html

Jak przystało na "kosmiczny" zegarek cena też z kosmosu :D

:) Cena bez porównania atrakcyjniejsza niż tu:

http://forums.watchuseek.com/f29/rare-sturmanskie-juri-gagarin-soviet-watch-753382.html

A zegarek niewątpliwie ten sam, ponieważ numery na werkach są identyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobrze widzę, czy na mostku balansu nie ma szlifu?

Co za werk siedzi w takim Szturmańcu? Chyba nic szczególnego, bo zauważyłem, że taki sam (tylko bez logo 1MCzZ) siedzi w Zimie z centralną sekundą, który gdzieś kiedyś znalazłem u swojego dziadka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzanie wygląda mostek balansu, wskazówki nie pasują, koronka wymieniona, zresztą bardzo kiepski stan. Jeden formułowicz sprzedawał w lepszym i żądał ok 1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że kolega sprzedawał wersje na 16 kamieniach, gdy konsensus na watchuseek uparcie twierdzi, że były jedynie wersje 15 i 17 kamieniowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofer: w kwestii tego zegarka "za grosze": w wielu miejscach taki zegarek to całkiem niegłupie lokum;) Ciekawe ile kosztuje ubezpieczenie takiej przesyłki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy cenie zegarka bardzo okazjonalny wydaje się koszt przesyłki :D

Za taką kwotę to można i pieszo zanieść....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
taki zegarek to całkiem niegłupie lokum
pomimo żartobliwego tonu mojego wpisu, w pełni się z Tobą zgadzam! Balto :)

To prawdziwe dzieło sztuki, prawdopodobnie niepowtarzalne! do tego sprawne i w idealnym stanie a solidność wykonania oszczędza zabiegów i wydatków na konserwację jakich wymaga choćby ...dama z łasiczką.

Zakładając, że po trafieniu szóstki w kumulacji totka chciałbym zaszaleć, to z całą pewnością kliknąłbym na tą aukcję niż na przykład tutaj ->http://zegarek.pl/produkty/art,213,hublot-big-bang-tourbillon-bigger-bang-308-ci-134-rx.html i nawet nie z powodu, że jestem jakimś sknerusem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milośnicy Pierwszej Moskiewskiej... śpicie, czy co? zaraz będzie za późno! Niedrogi sprawny krabik piszczy i czeka na przywrócenie mu blasku http://allegro.pl/radziecki-zegarek-kirovski-krab-sprawny-i3027258665.html

Ja jestem adoratorem Czystopolskiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofer: poproś by do tego zegareczka za jedyne 600 tysiączków z małym okładem dołożyli kilku goryli... bo kolejka do ręki będzie długa... ;)

A mnie się Komandiry spodobały (i jedna Czajka dla mojej Pani)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit: oszybka. Link do zegarka niemieckiego. Idę w kąt się wstydzić.

Edytowane przez Plan 9

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi