Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

W dniu 27.10.2021 o 21:18, Mercel napisał(-a):

Paski wzięte - dzięki Paweł za cynk :)

Mercel, daj znać, jak z tymi paskami. Wydawały mi się na męską rękę za krótkie. Możesz pokazać, jak już do czegoś założysz?

Edit: już wiem, że paski fajne, skórzane, ale nie na moją rękę. Do gabloty jak najbardziej, do noszenia niestety, nie. Może ktoś chce odkupić, bo bez przeróbek i udziwnień będą dla mnie bezużyteczne.

Edited by Po Bieda

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

31 minut temu, Elob500 napisał(-a):

Warte!

Nie wiem na ile to wartościowe - oceńcie sami 

https://allegro.pl/oferta/katalog-zegarkow-cccp-ponad-900-modeli-nowy-11422773224

Bez cenne!

Omawiane ze sto razy. Bezwartościowa makulatura z mnóstwem błędów i składaków. Nie polecam wręcz odradzam.

Ciekawe. Nie dalej jak z 2 tygodnie wstecz ten sam sprzedający sprzedawał ten sam zegarek w tych samych pieniądzach. Poszedł wtedy tak samo szybko jak sie pojawił, ale dlaczego trafił drugi raz na aukcję. Ktoś się rozmyślił czy co?

/iloveussrwatches/

29 minut temu, Mislavo napisał(-a):

Ciekawe. Nie dalej jak z 2 tygodnie wstecz ten sam sprzedający sprzedawał ten sam zegarek w tych samych pieniądzach. Poszedł wtedy tak samo szybko jak sie pojawił, ale dlaczego trafił drugi raz na aukcję. Ktoś się rozmyślił czy co?

Sprzedawcy bym o nic nie podejrzewał, to starszy człowiek, legendarny Stanisław :)

9 minut temu, kchrapek napisał(-a):

Sprzedawcy bym o nic nie podejrzewał, to starszy człowiek, legendarny Stanisław :)

Moze to było powodem (cytat z opisu sprzedającego): „

Proszę o rozważną licytację dlatego, zanim zalicytujesz proszę o potwierdzenie zakupu.

W przypadku niedotrzymania warunku, transakcję uznam za bezprzedmiotową.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Mojego ciemnego Poljota kupiłem u pana Stanisława. Napisałem wcześniej i nie było problemu. Nie wiedziałem, że jest legendarny. Ktoś mógłby wyjaśnić dlaczego? Tu albo chociaż na PW? Będę wdzięczny ;)

@renqienOczywisscie znam, bo u niego kupowałem :) Wydal no się nieco ekscentryczny, bo ten sam zegarek miał wystawiony dwa razy (cena różna o 10 zł). Zapytałem o aukcję, zrobił opcję "kup tera" (oczywiście w droższej cenie) i tyle. No i wysyłka była szybka, ale poza systemem Allegro. Także niej doświadczenia nie uprawniają do nazywania pana Stanisława legendą :)

Godzinę temu, cjareck napisał(-a):

@renqienOczywisscie znam, bo u niego kupowałem :) Wydal no się nieco ekscentryczny, bo ten sam zegarek miał wystawiony dwa razy (cena różna o 10 zł). Zapytałem o aukcję, zrobił opcję "kup tera" (oczywiście w droższej cenie) i tyle. No i wysyłka była szybka, ale poza systemem Allegro. Także niej doświadczenia nie uprawniają do nazywania pana Stanisława legendą :)

Nie pamiętam już gdzie ale kiedyś dawno było o nim albo w tv albo w jakiejś gazecie. To starszy człowiek który ma swoje zwyczaje. Dawniej wykonywał telefon do każdego kupującego żeby poopowiadać o zakupionym zegarku i nie tylko. Nie wiem jak teraz ale kiedyś dzwonił zawsze. Jak dla mnie było to na tyle męczące że miałem go wpisanego na stale w telefonie żeby rozpoznać i nie odbierać. Starszy pan po prostu lubi pogawędzić i jak na mój gust nieco przydługo. Dawno nie kupowałem u niego, ale ostatnio coś nabyłem i w niedzielne przedpołudnie miałem okazję rozmowy około 10 minutowej jak nie dłużej. Upierdliwe aczkolwiek nieszkodliwe. W każdym razie w żadnej sytuacji nie podejrzewałbym Pan o nieuczciwość czy kombinowanie. Jeśli jest jakaś niejasność to raczej roztargnienie :) Ci którzy kupują zegarki na allegro od dawna na pewno potwierdziliby moje słowa :) 

Okazja albo i nie... Nie potrafię się odnieść, ponieważ dopiero w tej chwili dowiedziałem się, że istnieje taki mechanizm, jak Łucz 2609  16 j (już produkcji białoruskiej). Dla mnie (być może jedynie dla mnie) jest to coś nie tyle wartościowego, co niecodziennego, a są tutaj tacy, którzy niecodzienne zegarki kolekcjonują. Można szukać na Alle u sprzedawcy zibigoo. U tego samego sprzedawcy komandirski pod marką Orion.

Edited by Po Bieda

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

10 minut temu, kchrapek napisał(-a):

Nie pamiętam już gdzie ale kiedyś dawno było o nim albo w tv albo w jakiejś gazecie. To starszy człowiek który ma swoje zwyczaje. Dawniej wykonywał telefon do każdego kupującego żeby poopowiadać o zakupionym zegarku i nie tylko. Nie wiem jak teraz ale kiedyś dzwonił zawsze. Jak dla mnie było to na tyle męczące że miałem go wpisanego na stale w telefonie żeby rozpoznać i nie odbierać. Starszy pan po prostu lubi pogawędzić i jak na mój gust nieco przydługo. Dawno nie kupowałem u niego, ale ostatnio coś nabyłem i w niedzielne przedpołudnie miałem okazję rozmowy około 10 minutowej jak nie dłużej. Upierdliwe aczkolwiek nieszkodliwe. W każdym razie w żadnej sytuacji nie podejrzewałbym Pan o nieuczciwość czy kombinowanie. Jeśli jest jakaś niejasność to raczej roztargnienie :) Ci którzy kupują zegarki na allegro od dawna na pewno potwierdziliby moje słowa :) 

Ja też Pana Stanisława o nic niecnego nie podejrzewam. Zdziwiony byłem jedynie, że ten zegarek, w sumie raczej rzadki pojawia się po raz drugi na licytacji u tego sprzedawcy. Zawsze może się zdarzyć, że ktoś jednak nie zapłacił, zwrócił, albo ewentualnie sprzedający miał 2 podobne do sprzedaży. W to ostatnie jednak wątpię, bo zegarek był dość charakterystyczny ze względu na pewne niezgodności z oryginałem. Szkoda, że usunąłem z obserwowanych bo bym dał linka do tamtej oferty. Ja się wtedy nawet zastanawiałem, ale nie zdecydowałem się na zakup właśnie z w/w względów niezgodności z oryginałem. 

/iloveussrwatches/

1 godzinę temu, kchrapek napisał(-a):

Potwierdzam. Kiedyś jak kupiłem zegarek u tego Pana również miałem przydługą rozmowę telefoniczną o zakupionym zegarku.

Godzinę temu, Mislavo napisał(-a):

Ja też Pana Stanisława o nic niecnego nie podejrzewam. Zdziwiony byłem jedynie, że ten zegarek, w sumie raczej rzadki pojawia się po raz drugi na licytacji u tego sprzedawcy. Zawsze może się zdarzyć, że ktoś jednak nie zapłacił, zwrócił, albo ewentualnie sprzedający miał 2 podobne do sprzedaży. W to ostatnie jednak wątpię, bo zegarek był dość charakterystyczny ze względu na pewne niezgodności z oryginałem. Szkoda, że usunąłem z obserwowanych bo bym dał linka do tamtej oferty. Ja się wtedy nawet zastanawiałem, ale nie zdecydowałem się na zakup właśnie z w/w względów niezgodności z oryginałem. 

Proszę link tamtej aukcji:

https://allegro.pl/oferta/staowy-poljot-de-luxe-rzadki-z-lat-60-swietny-stan-11419034704

Zegarka z tamtej oferty po prostu nikt nie kupił.Sprzedający sam zakończył aukcję przed czasem.

Można się rozejść.;)

Edited by pabloo_