Po Bieda 264 #18176 Posted October 12, 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/zaria-stary-budzik-podrozny-radziecki-zsrr-CID767-IDLTeoW.html#79b26dc9d7 Budzik Zaria, nie działa, 25 zł. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 746 #18177 Posted October 14, 2021 Myślę, że całkiem ok oferta dla kogoś kto zbiera komandiry https://allegro.pl/oferta/zegarek-komandir-cccp-wostok-11288027114 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5786 #18178 Posted October 21, 2021 Ładny stary ZIM Zegarek kieszonkowy Zim CCCP | Warszawa | Kup teraz na Allegro Lokalnie 2 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5786 #18179 Posted October 27, 2021 Opakowanie fabryczne ZWIEZDA Paszport 11357713184 - Allegro.pl Pasek do zegarka naręcznego, szer.18mm | Książ Wielki | Kup teraz na Allegro Lokalnie 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #18180 Posted October 27, 2021 40 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a): Opakowanie fabryczne ZWIEZDA Paszport 11357713184 - Allegro.pl Pasek do zegarka naręcznego, szer.18mm | Książ Wielki | Kup teraz na Allegro Lokalnie Paski wzięte - dzięki Paweł za cynk 1 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #18181 Posted October 31, 2021 (edited) W dniu 27.10.2021 o 21:18, Mercel napisał(-a): Paski wzięte - dzięki Paweł za cynk Mercel, daj znać, jak z tymi paskami. Wydawały mi się na męską rękę za krótkie. Możesz pokazać, jak już do czegoś założysz? Edit: już wiem, że paski fajne, skórzane, ale nie na moją rękę. Do gabloty jak najbardziej, do noszenia niestety, nie. Może ktoś chce odkupić, bo bez przeróbek i udziwnień będą dla mnie bezużyteczne. Edited November 7, 2021 by Po Bieda 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
karloss 22712 #18182 Posted November 7, 2021 Nie sądziłem, że lodówki są takie drogie 😳 https://allegro.pl/oferta/slawa-zsrr-lodowka-super-stan-26-jew-11373545259 0 Share this post Link to post Share on other sites
cheles 293 #18183 Posted November 7, 2021 Nie sądziłem, że lodówki są takie drogie https://allegro.pl/oferta/slawa-zsrr-lodowka-super-stan-26-jew-11373545259Ładny stan więc i dużo amatorówWysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
renqien 3660 #18184 Posted November 7, 2021 Lodówki są drogie, bo arbuzy lubią chłód 0 Share this post Link to post Share on other sites
karloss 22712 #18185 Posted November 7, 2021 Czailem się jeszcze na ten model, ale w końcu odpuściłem https://allegro.pl/oferta/sygnal-zsrr-18-kam-budzik-dzwonek-okazja-11369383257 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5786 #18186 Posted November 17, 2021 Nie wiem na ile to wartościowe - oceńcie sami https://allegro.pl/oferta/katalog-zegarkow-cccp-ponad-900-modeli-nowy-11422773224 0 Share this post Link to post Share on other sites
Elob500 670 #18187 Posted November 17, 2021 Warte! Nie wiem na ile to wartościowe - oceńcie sami https://allegro.pl/oferta/katalog-zegarkow-cccp-ponad-900-modeli-nowy-11422773224 Bez cenne! 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4855 #18188 Posted November 17, 2021 31 minut temu, Elob500 napisał(-a): Warte! Nie wiem na ile to wartościowe - oceńcie sami https://allegro.pl/oferta/katalog-zegarkow-cccp-ponad-900-modeli-nowy-11422773224 Bez cenne! Omawiane ze sto razy. Bezwartościowa makulatura z mnóstwem błędów i składaków. Nie polecam wręcz odradzam. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5786 #18189 Posted November 17, 2021 (edited) A to nie wiedziałem Przepraszam 1403851972_2089599636.jpg.webp Edited November 17, 2021 by Paweł Bury. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4855 #18190 Posted November 22, 2021 https://allegro.pl/oferta/rzadki-poljot-de-luxe-rzadki-z-lat-60-swietny-stan-11471319355 1 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4342 #18191 Posted November 22, 2021 Ciekawe. Nie dalej jak z 2 tygodnie wstecz ten sam sprzedający sprzedawał ten sam zegarek w tych samych pieniądzach. Poszedł wtedy tak samo szybko jak sie pojawił, ale dlaczego trafił drugi raz na aukcję. Ktoś się rozmyślił czy co? 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4855 #18192 Posted November 22, 2021 29 minut temu, Mislavo napisał(-a): Ciekawe. Nie dalej jak z 2 tygodnie wstecz ten sam sprzedający sprzedawał ten sam zegarek w tych samych pieniądzach. Poszedł wtedy tak samo szybko jak sie pojawił, ale dlaczego trafił drugi raz na aukcję. Ktoś się rozmyślił czy co? Sprzedawcy bym o nic nie podejrzewał, to starszy człowiek, legendarny Stanisław 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Jędrula.wawa 1327 #18193 Posted November 22, 2021 9 minut temu, kchrapek napisał(-a): Sprzedawcy bym o nic nie podejrzewał, to starszy człowiek, legendarny Stanisław Moze to było powodem (cytat z opisu sprzedającego): „ Proszę o rozważną licytację dlatego, zanim zalicytujesz proszę o potwierdzenie zakupu. W przypadku niedotrzymania warunku, transakcję uznam za bezprzedmiotową. 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Share this post Link to post Share on other sites
cjareck 1506 #18194 Posted November 22, 2021 Mojego ciemnego Poljota kupiłem u pana Stanisława. Napisałem wcześniej i nie było problemu. Nie wiedziałem, że jest legendarny. Ktoś mógłby wyjaśnić dlaczego? Tu albo chociaż na PW? Będę wdzięczny 0 Share this post Link to post Share on other sites
renqien 3660 #18195 Posted November 22, 2021 No co Ty, Pana Stanisława nie znasz? To oczywiście żart Chociaż... pewności nie mam 🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
cjareck 1506 #18196 Posted November 22, 2021 @renqienOczywisscie znam, bo u niego kupowałem Wydal no się nieco ekscentryczny, bo ten sam zegarek miał wystawiony dwa razy (cena różna o 10 zł). Zapytałem o aukcję, zrobił opcję "kup tera" (oczywiście w droższej cenie) i tyle. No i wysyłka była szybka, ale poza systemem Allegro. Także niej doświadczenia nie uprawniają do nazywania pana Stanisława legendą 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4855 #18197 Posted November 22, 2021 Godzinę temu, cjareck napisał(-a): @renqienOczywisscie znam, bo u niego kupowałem Wydal no się nieco ekscentryczny, bo ten sam zegarek miał wystawiony dwa razy (cena różna o 10 zł). Zapytałem o aukcję, zrobił opcję "kup tera" (oczywiście w droższej cenie) i tyle. No i wysyłka była szybka, ale poza systemem Allegro. Także niej doświadczenia nie uprawniają do nazywania pana Stanisława legendą Nie pamiętam już gdzie ale kiedyś dawno było o nim albo w tv albo w jakiejś gazecie. To starszy człowiek który ma swoje zwyczaje. Dawniej wykonywał telefon do każdego kupującego żeby poopowiadać o zakupionym zegarku i nie tylko. Nie wiem jak teraz ale kiedyś dzwonił zawsze. Jak dla mnie było to na tyle męczące że miałem go wpisanego na stale w telefonie żeby rozpoznać i nie odbierać. Starszy pan po prostu lubi pogawędzić i jak na mój gust nieco przydługo. Dawno nie kupowałem u niego, ale ostatnio coś nabyłem i w niedzielne przedpołudnie miałem okazję rozmowy około 10 minutowej jak nie dłużej. Upierdliwe aczkolwiek nieszkodliwe. W każdym razie w żadnej sytuacji nie podejrzewałbym Pan o nieuczciwość czy kombinowanie. Jeśli jest jakaś niejasność to raczej roztargnienie Ci którzy kupują zegarki na allegro od dawna na pewno potwierdziliby moje słowa 4 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #18198 Posted November 22, 2021 (edited) Okazja albo i nie... Nie potrafię się odnieść, ponieważ dopiero w tej chwili dowiedziałem się, że istnieje taki mechanizm, jak Łucz 2609 16 j (już produkcji białoruskiej). Dla mnie (być może jedynie dla mnie) jest to coś nie tyle wartościowego, co niecodziennego, a są tutaj tacy, którzy niecodzienne zegarki kolekcjonują. Można szukać na Alle u sprzedawcy zibigoo. U tego samego sprzedawcy komandirski pod marką Orion. Edited November 22, 2021 by Po Bieda 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4342 #18199 Posted November 22, 2021 10 minut temu, kchrapek napisał(-a): Nie pamiętam już gdzie ale kiedyś dawno było o nim albo w tv albo w jakiejś gazecie. To starszy człowiek który ma swoje zwyczaje. Dawniej wykonywał telefon do każdego kupującego żeby poopowiadać o zakupionym zegarku i nie tylko. Nie wiem jak teraz ale kiedyś dzwonił zawsze. Jak dla mnie było to na tyle męczące że miałem go wpisanego na stale w telefonie żeby rozpoznać i nie odbierać. Starszy pan po prostu lubi pogawędzić i jak na mój gust nieco przydługo. Dawno nie kupowałem u niego, ale ostatnio coś nabyłem i w niedzielne przedpołudnie miałem okazję rozmowy około 10 minutowej jak nie dłużej. Upierdliwe aczkolwiek nieszkodliwe. W każdym razie w żadnej sytuacji nie podejrzewałbym Pan o nieuczciwość czy kombinowanie. Jeśli jest jakaś niejasność to raczej roztargnienie Ci którzy kupują zegarki na allegro od dawna na pewno potwierdziliby moje słowa Ja też Pana Stanisława o nic niecnego nie podejrzewam. Zdziwiony byłem jedynie, że ten zegarek, w sumie raczej rzadki pojawia się po raz drugi na licytacji u tego sprzedawcy. Zawsze może się zdarzyć, że ktoś jednak nie zapłacił, zwrócił, albo ewentualnie sprzedający miał 2 podobne do sprzedaży. W to ostatnie jednak wątpię, bo zegarek był dość charakterystyczny ze względu na pewne niezgodności z oryginałem. Szkoda, że usunąłem z obserwowanych bo bym dał linka do tamtej oferty. Ja się wtedy nawet zastanawiałem, ale nie zdecydowałem się na zakup właśnie z w/w względów niezgodności z oryginałem. 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
pabloo_ 354 #18200 Posted November 22, 2021 (edited) 1 godzinę temu, kchrapek napisał(-a): Nie pamiętam już gdzie ale kiedyś dawno było o nim albo w tv albo w jakiejś gazecie. To starszy człowiek który ma swoje zwyczaje. Dawniej wykonywał telefon do każdego kupującego żeby poopowiadać o zakupionym zegarku i nie tylko. Nie wiem jak teraz ale kiedyś dzwonił zawsze. Jak dla mnie było to na tyle męczące że miałem go wpisanego na stale w telefonie żeby rozpoznać i nie odbierać. Starszy pan po prostu lubi pogawędzić i jak na mój gust nieco przydługo. Dawno nie kupowałem u niego, ale ostatnio coś nabyłem i w niedzielne przedpołudnie miałem okazję rozmowy około 10 minutowej jak nie dłużej. Upierdliwe aczkolwiek nieszkodliwe. W każdym razie w żadnej sytuacji nie podejrzewałbym Pan o nieuczciwość czy kombinowanie. Jeśli jest jakaś niejasność to raczej roztargnienie Ci którzy kupują zegarki na allegro od dawna na pewno potwierdziliby moje słowa Potwierdzam. Kiedyś jak kupiłem zegarek u tego Pana również miałem przydługą rozmowę telefoniczną o zakupionym zegarku. Godzinę temu, Mislavo napisał(-a): Ja też Pana Stanisława o nic niecnego nie podejrzewam. Zdziwiony byłem jedynie, że ten zegarek, w sumie raczej rzadki pojawia się po raz drugi na licytacji u tego sprzedawcy. Zawsze może się zdarzyć, że ktoś jednak nie zapłacił, zwrócił, albo ewentualnie sprzedający miał 2 podobne do sprzedaży. W to ostatnie jednak wątpię, bo zegarek był dość charakterystyczny ze względu na pewne niezgodności z oryginałem. Szkoda, że usunąłem z obserwowanych bo bym dał linka do tamtej oferty. Ja się wtedy nawet zastanawiałem, ale nie zdecydowałem się na zakup właśnie z w/w względów niezgodności z oryginałem. Proszę link tamtej aukcji: https://allegro.pl/oferta/staowy-poljot-de-luxe-rzadki-z-lat-60-swietny-stan-11419034704 Zegarka z tamtej oferty po prostu nikt nie kupił.Sprzedający sam zakończył aukcję przed czasem. Można się rozejść. Edited November 22, 2021 by pabloo_ 0 Share this post Link to post Share on other sites