Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

4 godziny temu, Kacperek_77u napisał(-a):

A co Cię skłoniło do wskazania zegarka z drugiego linka? :)

2 minuty temu, kchrapek napisał(-a):

A co Cię skłoniło do wskazania zegarka z drugiego linka? :)

To że żadko widzę kirowskiego w złotej kopercie

Bardzo lubie naprawiać zegarki, a ich kolekcjonowanie jest efektem ubocznym 😁

8 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

To że żadko widzę kirowskiego w złotej kopercie

I dlatego wskazałeś składaka w chorej cenie. Koperta jest chyba z eksportowej złotej Moskwy (rzadkiej) wypuszczonej na Czechosłowację, do środka włożono to co się zmieściło i wystawiono w absurdalnej cenie.

Edit . Faktycznie nie zauważyłem pozostałych dwóch, skupiłem się na pierwszym ulepie. Drugi Kirowski jest ok.

Poprawne modele Kirowskiego i Moskwy. Kirowski miał jeszcze drugą kopertę z "ząbkowanym" ringiem. A Moskwa wychodziła w dwóch różnych kopertach, podobnych wizualnie ale a innym rozstawem uszu na pasek.

KIROWSKIJE ZŁOTY ЧН-677К.JPG

DSC07978.JPG

Witam szanowne grono. Odkąd pozbyłem się wszystkich "CCCP", jakie miałem w skromnej kolekcji. Teraz, po latach, szukam tylko jednego, czasem na wyjście itp...

Nie ukrywam, że wolałbym za dopłatą jakiś równie ładny egzemplarz w cyrylicy, ale coraz trudniej o to (odkąd ostatnio kilka lat temu coś chciałem znaleźć).

Dostałem pozwolenie na publikację zdjęć z oferty, może przepłace, ale bardzo mi się podoba. Tylko tarcza, aż zbyt nowa, jak na moją wiedzę o zegarkach z tamtych czasów. Proszę o opinię i serdecznie dziękuję. Pozdrawiam 

Screenshot_2023-01-13-20-03-50-51_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Screenshot_2023-01-13-20-03-41-07_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Screenshot_2023-01-13-20-03-29-26_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Edited by Mrp

Tarcza nie jest odnawiana, mam taki sam zegarek i ogólnie jego stan wizualny jest bardzo podobny .

Popatrz dokładnie na zdjęcia, na tarczy jest pełno plamek i paproszków (trzeba powiększyć i oglądać na dużym monitorze).

Cena w/g mnie jest za wysoka, to już prawie ociera się o prawdziwego De Luxa (na 23 kamieniach)

I jeszcze jedno, właśnie porównałem, w moim szkiełko jest półkoliste, a w tym z aukcji ma z boku rant (ale nie wiem czy moje jest oryginalne, może bardziej obeznani niech się wypowiedzą)

20230113_202015.jpg

Edited by Wieniek1410

Dziękuję, nie oglądałem w powiększeniu. Temu nie widziałem paproszków. Cena może wysoka, ale jak człowiek tak dalej będzie czekał na okazję, to do sylwestera w tym roku nic nie znajdzie?

A wtedy może być jeszcze drożej...

Edited by Mrp

14 minut temu, Mrp napisał(-a):

Dziękuję, nie oglądałem w powiększeniu. Temu nie widziałem paproszków. Cena może wysoka, ale jak człowiek tak dalej będzie czekał na okazję, to do sylwestera w tym roku nic nie znajdzie?

A wtedy może być jeszcze drożej...

Można dać ogłoszenie do działu "Giełda" ze kupisz taki zegarek ?

Czy mógłby mi Pan podać link do działu, chociaż na priv. Kiedyś na tym dziale była wewnętrzna giełda, ale chyba już nie działa.  Z góry dziękuję.

@Mrp Czasami jest lepiej przepłacić niż potem żałować że się nie kupiło według mnie 🙃

Próbuj jak możesz negocjować cenę

Bardzo lubie naprawiać zegarki, a ich kolekcjonowanie jest efektem ubocznym 😁

Ja tylko zapytam: 360 zł za hermetyczną (nawet uwzględniając dobry stan i oryginalny pasek)? Tylko ja uważam, że to przesada, czy to jakiś wyjątkowa okazja?

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

20 minut temu, Po Bieda napisał(-a):

Ja tylko zapytam: 360 zł za hermetyczną (nawet uwzględniając dobry stan i oryginalny pasek)? Tylko ja uważam, że to przesada, czy to jakiś wyjątkowa okazja?

A o czym Ty piszesz tak w ogóle? Pytasz o Pobiedę?