Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Recommended Posts

Taka pobieda, nieoryginalne wskazówki, cena do lekkiej negocjacji. Może warto?

Screenshot_20230415-120024_Facebook.jpg

Warto gdyby było wiadomo jaka jest odchyłka dobowa. W te nie wiem, nie sprawdzałem jakoś ciężko mi uwierzyć.

To znaczy tyle, że zegarek potencjalnie do serwisu. Czasem sprzedaję zegarki i też mi się nie chce sprawdzać dokładności w sztukach, które leżą, i nie wiadomo, kiedy (albo czy w ogóle) były u zegarmistrza na serwisie. Napiszę, że dobrze chodzi, a potem kupujący będzie miał pretensję, bo za dwa dni stanie albo zacznie śpieszyć :D.

7 minut temu, Polet napisał(-a):

Warto gdyby było wiadomo jaka jest odchyłka dobowa. W te nie wiem, nie sprawdzałem jakoś ciężko mi uwierzyć.

Wystarczy poprosić Piotrka o sprawdzenie. A druga bajka że oczywiście fajnie gdy chodzi super punktualnie ale w zegarkach kolekcjonerskich ja osobiście tego nie wymagam. Ma chodzić a jak to drugorzędne.

Ok. W takim przypadku faktycznie. Ja trochę spojrzałem na to pod swoim kątem, gdzie mam zamiar tego ruska, świadom wszelkich problemów z nieszczelnością i patyno-podatnością nosić na co dzień.

Posted (edited)

no to i tak lepiej, żebyś zegarek do noszenia na co dzień dał do smarowania :). zakupy używek to zawsze loteria i kwestia uczciwości sprzedającego. jak opis jest enigmatyczny, a cena poważna, to warto podpytać, co znaczy na chodzie (czy chodzi we wszystkich pozycjach, czy ciągnie wszystkie wskazówki, czy da się ustawić godzinę). bo są i tacy handlarze, dla których "na chodzie" = sekunda się przesuwa, jak potrząsnę zegarkiem :D.

Ja ostatnio wtopiłem na takim opisie:

Witam sprzedam zegarek mechaniczny łucz z rzadka zieloną tarcza sprawny lecz chodu i stanu nie sprawdzałem sprzedaję jako do naprawy,koperta stan bdb ,zdjęcia wieczorne pozdrawiam i zapraszam do licytacji

I tak, sprawny = potrząsnę, to coś tam pójdzie. Zdjęcia też były pod takim kątem, że nie widać było, że tarcza do śmieci, a koperta bardzo słaba. Sprzedawał "jako do naprawy", więc nie mam się o co czepiać, teoretycznie. Ale cóż, życie, pójdzie do ludzi z uczciwym opisem, że złom, a ja stracę parę dyszek.

Edited by oszolom

Posted (edited)

Witam wszystkich specjalistów.

Jestem zupełnym laikiem w dziedzinie zegarków. Ostatnio zachorowałem na zegarek 24h. No i kupiłem ten który widzicie w linku powyżej.

Powiedzcie mi co to za model, nic nie mogę znaleźć na jego temat. Jest wiele innych 24h ale takiego nie mogę spotkać w necie.

Może ktoś coś wie na jego temat ?

Edited by miklaaa

Cena OK. Ale nie okazja. Tak czy inaczej - jak się podoba, to weź, a nie szukaj sztuki za 3 dychy ;)

12 godzin temu, miklaaa napisał(-a):

https://allegrolokalnie.pl/oferta/ultra-rzadki-wczesny-zegarek-raketa-24h-r

Witam wszystkich specjalistów.

Jestem zupełnym laikiem w dziedzinie zegarków. Ostatnio zachorowałem na zegarek 24h. No i kupiłem ten który widzicie w linku powyżej.

Powiedzcie mi co to za model, nic nie mogę znaleźć na jego temat. Jest wiele innych 24h ale takiego nie mogę spotkać w necie.

Może ktoś coś wie na jego temat ?

Nie dość że nie wczesny to wręcz odwrotnie, na tarczy Russia a nie CCCP. No i przede wszystkim składak. Ktoś włożył "bebechy" z tarczą z 24H do zwykłej koperty  i to chyba Sławy, a nie Rakiety. Kolekcjonersko wtopa ale jak działa i się podoba to nosić :)

nie wczytał mi się post o Rakiecie, kiedy odpowiadałem. Cena OK była do Łucza od Poleta :P

3 godziny temu, kchrapek napisał(-a):

Nie dość że nie wczesny to wręcz odwrotnie, na tarczy Russia a nie CCCP. No i przede wszystkim składak. Ktoś włożył "bebechy" z tarczą z 24H do zwykłej koperty  i to chyba Sławy, a nie Rakiety. Kolekcjonersko wtopa ale jak działa i się podoba to nosić :)

No to trochę lipa...

Nie dość że kolekcjonersko bez wartości to jeszcze składak.

A w ogole to mój pierwszy zegarek mechaniczny - strasznie małą ma średnicę w stosunku do dzisiejszych zegarków. Dzięki za opinię.

Czarny Sputnik za 550, nic dodać nic ująć...

Screenshot_20230416-183737_Facebook.jpg

Posted (edited)

Tak chyba Zbyszek w 3 minuty kupił.

Edited by art_69

W dniu 16.04.2023 o 11:08, kchrapek napisał(-a):

A nie macie wrażenia , że to jest taki sam zegarek jak ten który kupiłem.

https://www.russian-watches.info/shop/raketa-24-hours-watches/classic/raketa-classic-24-hour-mechanical-watch-silver2/

Spokojnie poczekaj, aż zegarek dotrze do Ciebie. Mechanizm może być 24H, ale to sprawdzisz dopiero jak go będziesz miał w rękach. To, że na mostku jest 2628H, wcale nie dyskwalifikuje go. Mam dwa 24H, jeden ma mostek 2628H, drugi 2623H i wygląda, że montowano co było pod ręką , aby upłynnić mechanizmy 24 godzinne. Zawsze możesz oddać sprzedawcy.

Posted (edited)
W dniu 17.04.2023 o 17:10, timegoesby napisał(-a):

Spokojnie poczekaj, aż zegarek dotrze do Ciebie. Mechanizm może być 24H, ale to sprawdzisz dopiero jak go będziesz miał w rękach. To, że na mostku jest 2628H, wcale nie dyskwalifikuje go. Mam dwa 24H, jeden ma mostek 2628H, drugi 2623H i wygląda, że montowano co było pod ręką , aby upłynnić mechanizmy 24 godzinne. Zawsze możesz oddać sprzedawcy.

Ale ja go już mam od kilku dni (linka dałem dlatego że nie potrafiłem załączyć zdjęć).

On jest 24-ro godzinny.

Wydaje mi się że podobne znalazłem w internecie, możliwe jest żeby ktoś identyczne poskładał?

Albo ja jestem ślepy i one jednak się rożnią szczegółami.

Edited by miklaaa

6 godzin temu, miklaaa napisał(-a):

Ale ja go już mam od kilku dni (linka dałem dlatego że nie potrafiłem załączyć zdjęć).

On jest 24-ro godzinny.

Wydaje mi się że podobne znalazłem w internecie, możliwe jest żeby ktoś identyczne poskładał?

Albo ja jestem ślepy i one jednak się rożnią szczegółami.

IMG20230411094512.jpg

Screenshot_2023-04-09-14-23-26-23_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2023-04-02-23-06-50-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

W złotym brak znaczka powyżej napisu Made in USSR.