misiukolala 0 #1 Posted December 2, 2009 http://www.allegro.pl/item820187632_zodiak_zloto_18k_automatic.html Witam.Po raz kolejny widze ze cena za zegarek jest dosc wysoka stad moje pytanie. Co to za firma ten zodiac i dlaczego cena jest tak wysoka ?Poniewaz nie znam sie na zegarkach prosze o wyrozumialosc. DziekiMK 0 Share this post Link to post Share on other sites
tewie 0 #2 Posted December 3, 2009 Witam !Fajny ten Zodiaczek . Cena wysoka ? - 610 zł. To jak będzie niską - oto jest pytanie.Ale już sprzedany , więc nie warto się nad tym zastanawiać.Pozdrawiam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 32 #3 Posted December 3, 2009 o ZODIAKU bylo juz na forum kilkakrotnie!!!!Marka z niezlymi tradycjami, po 2000 troszke podupadla w zwiazku ze zmiana wlasciciela, kilka kultowych zegarkow - seawolf, astrografic, ladne kalendarze szczegolnie autopmatyczne z fazami ksiezyca, itd. O cenie sie nie wypowiem - nie wiem czy byla wysoka ihmo byla ok. po drugie nie wiem jaki sens maja takie zapytania - uzyj wyszukiwarki zanim zaczniesz pytac! po drugie cos jest warte tyle ile ludzie sa sklonni za to zaplacic - istnieje dzial aukcje alegro i ebay gdzie takie pytanie pasowaloby bardziej!! pozdrawiamRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
zbyszke 6 #4 Posted December 3, 2009 Dokladnie. To byla kiedys bardzo zacna firma, z awangardowym, wyrozniajacym sie designem, z nie do konca wlasnymi, ale ciekawymi mechanizmami (m. in. hi beaterami 36000/min). Ten tu zegarek, pominawszy cene zlota, ma bardzo ladny automatyczny mechanizm ETA, chyba kaliber 2550, ktory wyglada jak mniejszy wariant werku 2452 - stosowanego przez wiele firm i to raczej w troche lepszych zegarkach (m .in. chronometrach). Dostac w Polsce stary damski automat nie jest wcale tak latwo, o ile nie ma sie pieniedzy na Rolexa . Widac zreszta, ze aukcja miala zainteresowanie, z pewnoscia sprzedajacy zarobil, ale cena nie jest wcale "kosmiczna". EDIT: widze, za nipisalem post rownoczesnie z cytochromem - wyglada, ze mamy tu grupe czcicieli Zodiacow "vintage", ale to fajne zegarki byly... 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Share this post Link to post Share on other sites