Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Recommended Posts

4 godziny temu, Ceteth napisał(-a):

Mam tylko nadzieje, że nie powielam jakiegoś fejka,

tak myślałem na początku ale zauważyłem że data jest bliżej bezela i ucina połowę indeksu gdzie w wersji 40mm index jest cały.

Edited by Jan

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Gumowe paski już są, @Edmund Exley pokazywał swój kilka postów wstecz. Myślę, że przy 19 cm, 40mm wersja będzie siedziała idealnie, 35 raczej będzie za mała. Mnie ten zielony urzekł na tyle, że Ice Blue szybko przestało być opcją :) 

Proporcje samych napisów i wskazówek również są inne, a wersja two tone w automacie i 35mm jest na stronie Tissota.

Edited by Ceteth

7 minut temu, Ceteth napisał(-a):

Gumowe paski już są, @Edmund Exley pokazywał swój kilka postów wstecz. Myślę, że przy 19 cm, 40mm wersja będzie siedziała idealnie, 35 raczej będzie za mała. Mnie ten zielony urzekł na tyle, że Ice Blue szybko przestało być opcją :) 

Proporcje samych napisów i wskazówek również są inne, a wersja two tone w automacie i 35mm jest na stronie Tissota.

To nie mój - ja na razie badam temat i śledzę ruchy Tissota :)

Możliwe, że i wersje 35mm i gumowe paski wjechały do butików, a dopiero przygotowują temat na stronę. Mają hit, niech go ujeżdżają :) Bransoleta jest świetna, ale jak by zrobili zieloną skórkę, to pewnie się skuszę.

Przymiarka skończyła się zakupem :). Ależ ten zegarek jest piękny i jak dobrze leży na moim nadgarstku! Odcień zieleni jest idealny, przy czym jak widać na zdjęciach, przy domowym oświetleniu ciężko ją wydobyć. Nic to jednak, idzie wiosna/lato i dziennego światła nie będzie brakowało.

Zdecydowanie zgadzam się z opiniami, że jest to jeden z lepiej wycenionych zegarków.

D37BBDF3-00DE-4DEE-A096-ED731AC02F61.jpeg

Gratulacje! Miałem czarnego, sprzedałem ale teraz chce wrócić albo do zielonego albo do nowego Icy Blue

0D6F179B-777B-4BA2-B655-4E8B588B92F2.thumb.jpeg.e777cb3791f815b0159b12cc7d191739.jpeg

2 hours ago, Kriso811 said:

Mam pytanie do posiadaczy PRX automat, czy Was też czasami uwiera zapięcie motylkowe w tym modelu?

U mnie problemem był fakt, ze przy zakupie nie usunięto wszystkich fragmentów folii ochronnej i przy noszeniu zegarek zwyczajnie mnie drapał. Problem zniknął dopiero jak usunąłem folie ze wszyskich elementów zapięcia. 

IFL watches robił już takie coś z Casio Oak-iem. Ogólnie biorą zegarki w mniejszej kasie, rzucają kolorowe kropki na tarcze, składają i sprzedają jako limitki. Ciekawe kiedy w końcu komuś nadepną na odcisk. Nico Leonard regularnie promuje ich produkty.

Jeżeli tylko ,,rzucają kropki" na istniejącą tarczę, to w Europie nikt im nic nie zrobi, bo jeśli przerabiany egzemplarz został wcześniej wprowadzony do obrotu, to nastąpiło wyczerpanie prawa własności intelektualnej w zakresie tego egzemplarza i każdy może go dowolnie przerabiać oraz odsprzedawać. Niedozwolone byłoby np. produkowanie przez nich własnych tarcz i nakładanie nazwy "Tissot". Rolex wygrał kiedyś sprawę z customizującą amerykańską firmą, ale wtedy właśnie rozbiło się to o takie niuanse.

A tym czasem zastanawiam się, czy w najbliższej przyszłości pojawi się oficjalny, zielony, gumowy pasek do PRXa :). 

Sam mam zamiar kupić jak zrobią w zieleni tarczy. Chociaż z drugiej strony, bransoleta to dla mnie co najmniej 50% uroku tego zegarka :P 

Nie wiem jak tutaj wygląda prawo dla takich dużych partii. Bo z jednej strony jak najbardziej, kupujesz, więc możesz modyfikować, ale kiedy idzie to w kilkaset sztuk, pewnie w końcu kogoś zainteresuje.

Widziałem takiego IFLa limitowanego do 100 sztuk na jednym forum i poszedł w kilka dni od wystawienia: 

afbeelding

Edited by vvv

Pozdrawiam,

Janek

Ja to zachorowałem na Tissota Le Locle, przypomina mi takie stare zegary jak kiedyś na dworcach... w tym roku chyba nie kupię ale może się jednak zdziwię 😉

5 godzin temu, tomekr89 napisał(-a):

Ma ktoś PRX chrono? 

Chyba niestety nikt - ale jestem bliski... 😁

Zamówiłem. Jeśli przymiarka będzie pozytywna, zostawiam. 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

6 godzin temu, tomekr89 napisał(-a):

Zamówiłem. Jeśli przymiarka będzie pozytywna, zostawiam. 

A jaki model?

Zdjęcie zrobione w południe, przy oknie i biurku skierowanymi na południe. Okazuje się, że PRX może działać jako zegar słoneczny ;).

190BE54B-91CD-43CA-BA56-4B3E946F4FEE.jpeg