Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Recommended Posts

Trafiło mi się Piękne damskie cacko.ktoś może wie co to za model?rocznik?przypuszczalna wartość?Zegarek chodzi!

post-105011-0-55110400-1528360419_thumb.jpg

post-105011-0-06877800-1528360450_thumb.jpg

post-105011-0-82409800-1528360467_thumb.jpg

post-105011-0-90172200-1528360482_thumb.jpg

Trafiło mi się Piękne damskie cacko.ktoś może wie co to za model?rocznik?przypuszczalna wartość?Zegarek chodzi!

Przeczytaj najpierw Regulamin Forum dokladnie zanim zadasz Pytania.

Guest fidelio

Tissotów jest jak psów, więc na tym przeglądaniu to zima może Cię zastać ;-)

No i super. Gratuluję.

Cieszę się, że mogłem pomóc ;)

Wiesz który rok produkcji? Wygląda na lata 70-te.

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Dziękuję za miłe słowa, i jeszcze raz za pomoc pablozpueblo  :) 

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie stan szlifów i krawędzi koperty. Ostre krawędzie podkreślają różnicę pomiędzy szczotkowaną górą a polerowanymi bokami.

Też mi wygląda na 70-te, ale niestety nie wiem który to dokładnie rok. Czy w Tissotach da się to określić po numerze na deklu?

I już jest na ręku. Jeszcze jakieś lepsze zdjęcia mu się należą :)

Gratuluję świetnego zakupu!

@paul221 dziękuję!

Muszę spróbować go jakoś otworzyć. Niestety piłeczka się nie sprawdza, skubaniec jest dobrze zakręcony ;)

edit:

ok udało się, jeśli dobrze odczytuję miejsce wybicia numeru mechanizmu to mechanizm to: 784-2

Zakładam zatem, że lata produkcji to 1967-1972

Edited by wojtek91

Guest fidelio

Fajna kolekcja  :) U mnie tylko jeden  ;)

Jest klimat.

Gratulacje.

Mam wielką słabość do takich Tissotów.

Edit: nie przypuszczałem, że mogą tak fajnie wyglądać na nato, zwłaszcza z granatem.

Edited by pablozpueblo

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Bardzo mi miło, że wstepuję do tak zacnego grona miłosników i hobbystów zegarków Tissot. Zaczynam od zegarka którego jestem posiadaczem od kilkunastu tygodni, obecnie zegarek jest na przegladzie w zakładzie zegarmistrzowskim ale dysponuję kilkoma zdjęciami.

post-71279-0-06867000-1529658549_thumb.jpg

post-71279-0-51695000-1529658596_thumb.jpg

post-71279-0-21281800-1529658616.jpg

Bardzo mi miło, że wstepuję do tak zacnego grona miłosników i hobbystów zegarków Tissot. Zaczynam od zegarka którego jestem posiadaczem od kilkunastu tygodni, obecnie zegarek jest na przegladzie w zakładzie zegarmistrzowskim ale dysponuję kilkoma zdjęciami.

Ładny oldschool. Gratki!

Cześć.

Niestety LeLocle Powermatic80 rozczarował mnie ostatecznie. Posiadam go od grudnia - prezent urodzinowy - i ze względu na okazjonalne używanie (garniturowy) teraz dopiero zawziąłem się i udowodniłem sprzedawcy i samemu sobie. Nosząc go przez cały tydzień - 25 minut w plecy. Zgłaszałem w sklepie w styczniu i maju ale ponoć w granicach błędu bo po jednym dniu było to kilka minut ... oddałem tytułem rękojmi.

Longines HydroConquest i TAG niemaja takich odpałów. 

Czy tez tak ktoś miał? Czy to częsta wada? Czy mam szanse na wymianę? 

Nie widzi mi się bieganie z gwarancją przez dwa lata i ciągłe naprawy - nie tego oczekiwałem... 

Pozdrawiam

Tomasz L. 

Edited by lastom

Zegarki mechaniczne mają różne, jak to napisałeś, odpały. Do tej pory serwisowałem kilka różnych mechanizmów i nie widzę nic w tym dziwnego. TH, o którym wspomniałeś, montuje w swoich zegarkach Sellitę. Miewa ona miewa problemy z rezerwą chodu, o czym pisano już wiele razy na forum.

Zasadniczo miałeś pecha. Bywa. Obrażać się nie ma za co.

"25 minut w plecy"  

Miałem Certinę na Powermatic80. Co prawda był to mechanizm z certyfikatem COSC'u. Robił odchyły rzędu 3 sek. na miesiąc. Przy takich różnicach jak u Ciebie, starałbym się coś z tym zrobić!

Cześć.

Niestety LeLocle Powermatic80 rozczarował mnie ostatecznie. Posiadam go od grudnia - prezent urodzinowy - i ze względu na okazjonalne używanie (garniturowy) teraz dopiero zawziąłem się i udowodniłem sprzedawcy i samemu sobie. Nosząc go przez cały tydzień - 25 minut w plecy. Zgłaszałem w sklepie w styczniu i maju ale ponoć w granicach błędu bo po jednym dniu było to kilka minut ... oddałem tytułem rękojmi.

Potwierdzona usterka - serwis potwierdził wadę. Czas oczekiwania na części 4 tygodnie! Zażądałem zgodnie z ustawą i propozycją sprzedawczyni odstąpienia od umowy i zwrotu $.

Edited by lastom