Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Pokażmy swoje WORLDMASTERY!

Recommended Posts

Jako, iż nie jest to miejsce do tego typu prezentacji, kończę z projektowaniem starych-nowych Atlantic'ów, ale , że nie mogłem się powstrzymać, to na specjalne Twoje życzenie zasadas, stonowana wersja jesienna dla koneserów (aby zniwelować szok po uprzednim projekcie)

post-53152-0-21570500-1372095681_thumb.jpg

Guest xylog

Rainbow wymiata ;)

Może tylko więcej różu na wskazówki i wchodzę w to.

Traktuje jesienną wersje jako indywidualne wyróżnienie ;) . Może kiedyś jak jakaś tarcza nie będzie się już do niczego nadawała poproszę o projekt :)

Gratuluje umiejętności i inwencji twórczej.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Guest xylog

No dobra pogadaliśmy o pięknych kolorach tęczy.

To teraz o moich "ringach" i ich kolorach:

1-12_zps3949fc0f.jpg

Starałem się w takim samym oświetleniu zrobić im zdjęcie, ale i tak kolory nie wyszły realistycznie. Mimo wszystko możecie sobie o nich podywagować, pewnie szczególne zainteresowanie będzie budził ten jasny...

Edyta:Dwa ostatnie zdjęcia są takie same, nie policzyłem i jednego zabrakło do ładnego prostokąta. ;)

Edited by xylog

Guest xylog

Gratuluję, piękny stan. I koronka chyba oryginalna. Tylko sekunda chyba z grotem powinna być. Ale poza tym super !

Edited by xylog

argo, nie jest po renowacji? koperta raczej tak

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

tarcza też sprawia wrażenia malowanej
napis swiss made jakiś nierówny

Guest Akwafan

Wszystkie co pokazałeś to malowanki.

Malowanki, czy nie malowanki, ale są naprawdę piękne. Sam mam mieszane uczucia, co do odnawiania zegarków i raczej staram się pozyskiwać części z dawców, ale są zegarki jak np. polskie z Błoni, których już praktycznie nie daje się zdobyć w zadowalającym stanie, więc często jedynym wyjściem ich ratowania jest właśnie renowacja. Każdy z nas ma swoje własne poczucie estetyki i nie każdy chce kolekcjonować zegarki mocno już zniszczone, a ceny zakupu Atlanticów w dobrym stanie, dla wielu osób są po prostu zaporowe...

Guest Akwafan

0c134bdb6c2a7ad5.jpg

Piękny, aż serce boli, gdy na niego patrzę :)

Tak wygląda. Zmienić szkiełko i na mieście można szpanu zadawać

DSC00016.jpg

Tu przykład tez fajnego ringu z nakladanymi indeksami. Zastanawiam sie skąd wzięła sie nazwa zonatavia ..?

Btw szkło Jacku już wymienilem :)

Edited by sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Guest xylog

To chybacoś ze Szwecji, ale mamy tu ludzi znających ten język i w dodatku interesujących się Atlantikami. Może coś podpowiedzą?

Guest Akwafan

To mój pierwszy Atlantic:

post-51429-0-20836000-1374692950_thumb.jpg

post-51429-0-51987800-1374692961_thumb.jpg

Edited by Akwafan

To chybacoś ze Szwecji, ale mamy tu ludzi znających ten język i w dodatku interesujących się Atlantikami. Może coś podpowiedzą?

Szwed, Zbyszke - macie jakiś pomysł ?

Kupiony parę dni temu na bazarku,sprzedany jako uszkodzony.Teraz przywrócony do życia,pięknie cyka-Atlantic worldmaster super de luxe,na 21 kamieniach,duża linia ponad 38 mm

post-58864-0-27320000-1372346002_thumb.jpg

post-58864-0-84712100-1372346017_thumb.jpg

Guest norbie

W salonie Time Trend w Galerii Kazimierz w Krakowie poinformowano mnie, że nowy Atlantic Worldmaster 1888 "The Original" trafi na półki sklepowe dopiero w październiku......

Czy ktoś mógłby zweryfikować tę informację? Przecież miał być dostępny już pod koniec czerwca br.

to i ja dam swojego tutaj :) tak wiem wskazowki nie te i chciałbym prosic jakby ktos  miał do niego wskazowki to prosze o kontakt

post-59322-0-73061300-1373646871_thumb.jpg

post-59322-0-40378900-1373646911_thumb.jpg

kurcze, piękne te ringowce:) Xylog- jak zwykle REWELACJA!(zazdraszczam <_< )

kto wie, może uda się kiedyś coś upolować...

Ostatnio umiescilem zegarek w zlym poscie wiec jeszcze raz sie pochwale :) moim Weltmeisterem kaliber ETA1100

post-62423-0-78292700-1374043273_thumb.jpg

post-62423-0-20748500-1374043289_thumb.jpg