pmwas 9174 #26 Posted July 20, 2010 może nie jestem kaer, ale ci odpowiem, ze w środku siedzi po prostu ciesząca sie nienajlepszą sławą Sława 2427 0 Miłego dnia! Share this post Link to post Share on other sites
aronus 189 #27 Posted July 20, 2010 Jeżeli chodzi o staroruskie do noszenia to moim ulubieńcem jest ta amfa: Uploaded with ImageShack.us 0 Share this post Link to post Share on other sites
sthool 184 #28 Posted July 20, 2010 (edited) Jeżeli chodzi o staroruskie do noszenia to moim ulubieńcem jest ta amfaUploaded with ImageShack.us Prawie identyczna Amfibia gości dziś ma moim nadgarstku - ostatnio prawie codziennie ją noszę, wyjątkiem są jedynie sytuacje "garniturowe" - wówczas na ręce gości stalowy de luxe bądź kwarcowy Łucz garniturowy. Wracając do tej Amfibii - napisałem, że jest prawie identyczna, bo w mojej zielony kolor zajmuje mniej więcej 1/3 powierzchni tarczy. W Twojej jest to ok 50% Poza tym indeksy są nieco inne.BTW - masz wkład w przywrócenie mojej Amfy do stanu używalności - chodzi mi o ten pierścień dociskający dekiel - jeszcze raz dzięki Edited July 20, 2010 by sthool 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest yasiooo #29 Posted July 20, 2010 Też mam dziś identyczną na ręku 0 Share this post Link to post Share on other sites
quest 6 #30 Posted July 20, 2010 BTW jak sie sprawuja te chrono na 3133 w codziennym noszeniu? Nosi się super podobnie wygląda Trzeba jedynie uważać bardziej ponieważ nowe szkiełko jest nie do dostania a i koszt naprawy chronografu wyższy niż standardowego ruska 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ulan 4 #31 Posted July 20, 2010 Nosi się super podobnie wygląda Trzeba jedynie uważać bardziej ponieważ nowe szkiełko jest nie do dostania a i koszt naprawy chronografu wyższy niż standardowego ruska Dziekuje, poczytam troche to forum to nabiore pewnosci w temacie - do tej pory tylko Vintage i Zegary. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Greenwatch 3 #32 Posted July 22, 2010 może nie jestem kaer, ale ci odpowiem, ze w środku siedzi po prostu ciesząca sie nienajlepszą sławą Sława 2427 Dziekuje, poprosze jeszcze o info, bo w sieci spotkalem 2 mechanizmy o tym symbolu -jeden mechaniczny, drugi automat? czy jest to mozliwe, zeby tak samo sie nazywaly, czy to raczej jakas pomylka? I jeszcze jedno... im dluzej przygladam sie temu zegarkowi - tym bardziej mi sie podoba:), prosze, podajcie jak odszukac ten zegarek w sieci , jakis link do galerii... 0 Share this post Link to post Share on other sites
chomior 4 #33 Posted July 23, 2010 Moja ulubiona Amfa I równie często noszony "pilot śmigłowca" 0 WorldWideWatches Share this post Link to post Share on other sites
arturfifa 0 #34 Posted July 23, 2010 Często zakładam i lubię go za prostą do bólu tarczę, czytelną i przejrzystą, bez wodotrysków i udziwnień. co to za model wostok , poljot? jaki mechanizm bo nie kojaze 0 Share this post Link to post Share on other sites
jacekzom 0 #35 Posted December 8, 2010 Mój prezent na komunię z połowy lat 70. Oryginalnie Rakieta, a remoncie stała się Poliotem Czasem go zakładam, wygląda bardzo dziwnie jak na dzisiejsze czasy... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Frytejro 3 #36 Posted December 15, 2010 o masakra.. te chrono sa szalowe gdzie takie mozna kupic i w jakich cenach ? pytam powaznie... sa piekne.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ruf 2 #37 Posted December 16, 2010 Na allegro poszukaj, widziałem NOS za 750 zł 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest lester_87 #38 Posted December 20, 2010 Ja uwielbiam mojego Wostoka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest lester_87 #39 Posted December 20, 2010 Albo ten Cornavin. Exportówka Wostoka. Ta sama koperta. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1328 #40 Posted May 6, 2011 Dostałem tego Wostoka, ale ponieważ miałem "elektroniczny", więc nosił go ktoś inny.Po 30 latach wrócił do mnie. Przez sentyment ponosiłem go przez kilka dni.Działał prawidłowo.Natomiast jego rówieśnik "elektronik" od dawna przebywa w krainie wiecznych łowów. Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
armian 10 #42 Posted May 8, 2011 (edited) Tendencyjnie i dość mało oryginalnie patrząc na przedmówców noszę :1. Rosija - vitage 2.Poljot Chrono - od niedawna - mistrz! Edited June 9, 2011 by armian 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest lester_87 #43 Posted May 9, 2011 (edited) Chrono poliocika-kosmos Tendencyjnie ależ skąd Edited May 9, 2011 by lester_87 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #44 Posted May 9, 2011 Mam trochę zegarków, ale z rosyjskich to najbardziej lubię te dwa poniżej. Do marynarek i koszul najczęściej Wołna a prawie codziennie na ręku taki wynalazek na staruteńkiej Mołni Oba masakrycznie dokładne, a Mołnia dodatkowo budzi respekt rozmiarem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piorun 1861 #45 Posted May 9, 2011 Mój ulubiony ruski ,którego czasem noszę 0 Share this post Link to post Share on other sites
armian 10 #46 Posted May 10, 2011 D@dik - pozamiatałeś swoimi pupilami Wołna - dalej zbieram szczękę z podłogi Molnija - kawał zegara! szkoda ,że bez kukułki 0 Share this post Link to post Share on other sites
Voli 22 #47 Posted May 10, 2011 D@dik - fajne - ta mołnia to jedna z najlepiej zrobionych stylistycznie pasówek jakie widziałem, kapitalna jest 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #49 Posted May 10, 2011 Cieszę się, że się podobają - to naprawdę moje ulubione egzemplarze. Do mojej listy życzeń brakuje jednak dwukoronkowego Poljocika jak u Armiana, ale wierzę, że w końcu też upoluję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
flawless 18 #50 Posted May 11, 2011 0 MUZZY IN GONDOLAND...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)... Share this post Link to post Share on other sites