Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
tomirek

WASZE ULUBIONE RUSKI, KTÓRE CZASAMI ZAKŁADACIE

Recommended Posts

... A dziś taki nie do końca oryginalny Poljot. Mimo to bardzo go lubię  :)

Jest świetny, taki wytworny :P

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

@Enkil uszata Rakieta ładnie wygląda na łapie i super się nosi... masz oby dwa modele w kolekcji?

Ja na szczęscie tak więc tym razem nie zazdraszczam ;):D

Gratuluję

To ja żeby nie było zbyt ekstrawagancko daję dziś fotę Paljota zwyklaka i to na pasku. Ale już jutro wróci Ciechocinek. Don't go away :-D

post-47952-0-66539900-1570430789_thumb.jpg

Edited by Marqz

Arcyciekawa rakieta. W życiu nie widziałem. Nawet w tych powszechnie dostępnych katalogach.

@Enkil uszata Rakieta ładnie wygląda na łapie i super się nosi... masz oby dwa modele w kolekcji?

Ja na szczęscie tak więc tym razem nie zazdraszczam ;):D

Gratuluję

O tym piszesz?? :Dpost-68064-0-50909900-1570432526_thumb.jpg Edited by Enkil

https://czasowe.simdif.com/

Miałem na myśli tą:

:D

Ale zaskoczyłeś mnie tą z czarną tarczą ;)

post-108042-0-54976100-1570434028_thumb.jpg

Edited by Ziben86

IMO jedna z ładniejszych AMF

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Prawda, zadraszam.

drobny ładna Rakieta. Choć ja mam manię dawania bransolet do złoconych rusów :)

Skuszę się i ja, zobaczą jak na meshu będzie wyglądać.

Prawda, zadraszam.

Skuszę się i ja, zobaczą jak na meshu będzie wyglądać.

Nie skuszaj się, ta będzie wyglądać dobrze tylko ze skórą :)

IMO :D

https://czasowe.simdif.com/

Ladies and Gentelman. Meine Damen und Herren. Gospodin, Gospodar. Oto ceme de la creme, cream of the the crop, wisienka na torcie. Walone Nairi na pięknej bransolecie cegiełki za 40 złotych. Forum śpiewa oj nene nene, ore ore a cały Ciechocinek tańczy z nami :) .

post-47952-0-62032800-1570516017_thumb.jpg

Jest to mój ulubiony zegarek mimo iż składak. W moim przekonaniu ten układ Nairi tj. tarcza giloszowana + złote wskazówki z czarnymi wstawkami tak jak i indeksy to najlepsze połączenie z tych które były w tym modelu. Zdjęcie nie oddaje piękna tego zegarka. Człowieka który sprzedał złotą kopertę na złom nie chcę oceniać. Wolę myśleć że zmusiła go do tego trudna sytuacja ekonomiczna a nie bezdenna głupota.

Ladies and Gentelman. Meine Damen und Herren. Gospodin, Gospodar. Oto ceme de la creme, cream of the the crop, wisienka na torcie. Walone Nairi na pięknej bransolecie cegiełki za 40 złotych. Forum śpiewa oj nene nene, ore ore a cały Ciechocinek tańczy z nami :) .

attachicon.gifIMG_20191008_080215507.jpg

Jest to mój ulubiony zegarek mimo iż składak. W moim przekonaniu ten układ Nairi tj. tarcza giloszowana + złote wskazówki z czarnymi wstawkami tak jak i indeksy to najlepsze połączenie z tych które były w tym modelu. Zdjęcie nie oddaje piękna tego zegarka. Człowieka który sprzedał złotą kopertę na złom nie chcę oceniać. Wolę myśleć że zmusiła go do tego trudna sytuacja ekonomiczna a nie bezdenna głupota.

W ubiegłą niedzielę na targowisku starociami na Kole, jeden stały sprzedawca o aparycji górala spod góry Synaj wraz z kumplem rozbebeszyli na straganie bardzo podobny zegarek. Potrzebna była im złota koperta, bo jak stwierdzili trzech tysięcy nikt im za zegarek nie da. Serce się krajało patrzeć na te barbarzyństwo, ale akurat nie miałem takiej kwoty na zbyciu. :wacko:

BTW mając trochę wiedzy zdobytej na forum z ciekawoscią słuchałem zachęt handlarzy do zakupu czasomierzy i klientów łykających ich oferty ja pelikany. Taki koloryt tego targu staroci i nie tylko ... :)

Привет всем, хорошего дня

Bardzo ładny krabik :wub: Edited by Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Gdyby ktoś takie Nairi, lub też Hauru ( :P ) chciał, to we Wrocławiu w jednym z lombardów jest za ~2300. Niestety tarcza bardzo zmęczona.

Stoi na allegro za 1600 bez grosza. Zegarek jest skatowany. Na olx-ie jest jeden właśnie w cenie 2400. Powiedzmy sobie szczerze. Czasy kiedy złote ruski były warte cenę skupu złomu złota + stówa za mechanizm już dano minęły.

Żeby nie było wątpliwości uważam Nairi-Poljot za najpiękniejszy zegarek wyprodukowany w Związku Radzieckim. To jest moja subiektywna ocena wynikająca z fascynacji kostkami.

Tu fotka poglądowa zapożyczona z aukcji w internecie.

post-47952-0-74306700-1570539108_thumb.jpg

Edited by Marqz