Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kiniol

Zegary z monarchii austro-węgierskiej

Recommended Posts

Ludziska nie chwalą się może włamów się boją :)

Zadziwiające jest to ile podrób jest w tym temacie przedstawionych.

Za to kolega oferuje same oryginaly :D. Pogratulowac :P:D :D :D

Edited by czerralf

Ludziska nie chwalą się może włamów się boją :)

Zadziwiające jest to ile podrób jest w tym temacie przedstawionych.

Które  z  tych zegarow wg Ciebie  sa  podrobami ?Bo chyba nie za  bardzo czytałem ten temat,cos  przeoczyłem ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kilka dni temu mój miesięczny Becker też  nieomal  został podróbką. Dobre <_<  :D

Edited by Tom777

Pozdrawiam Tomasz

Komuś chyba jednak zdjęcia które wrzuciłem się nie podobały.

W temacie jest sporo wątków podważających oryginalność, i stwierdzających o takowych istniejących. 

Za to kolega oferuje same oryginaly :D. Pogratulowac :P:D :D :D

napisz mi na pw o których mówisz.

Pomogłeś już koledze     badylpat        w zakupie taniego ładnego zegara ??????

Edited by arek1a2b

W tej dyskusji moje zdanie jest takie. W kraju naciąłem się w 100 % kupując biedermeiery . Zakupy robiłem z 10 lat temu, pewno brak wiedzy ,a pasja wielka. Pozdrawiam

ps, żałuję,że nie byłem wcześniej na forum

Edited by kumite

Pewien handlarz z Olsztyna sprzedający różne rzeczy i również zegary posiadał jakiś czas temu trzy ponad 2 metrowe piękne zegary wiedeńskie. Z różnymi rezerwami chodu najdłuższa 3 miesiące była. 

I okazało się co wszystkie trzy repliki.

Jeden z tych zegarów nadal ma jeden jest na allegro loginu sprzedającego udostępniać nie będę.

Jestem pewien że wielu z Was je widziało, zegary były piękne i naprawdę łatwo kupić taka niby perełkę. 

O skrzyniach piszesz, czy po całości. Skrzynia w  niczym nie jest zła, jeżeli jest sprzedawana  jako replika. Oryginał skrzyni ma mniejsze szanse na przetrwanie niż mechanizm. Z resztą kiedyś kupiłem takie dwa , wiedząc o tym i niektórzy są w porządku.

Na pewno każdy z nas po zakupie doznał rozczarowania większego lub mniejszego. Nie każdy zakup jest trafiony  :mellow: szczególnie przez internet. Ale cóż takie życie, jak to mówią ryzyko zawodowe :D

Pozdrawiam Tomasz

Komuś chyba jednak zdjęcia które wrzuciłem się nie podobały.

W temacie jest sporo wątków podważających oryginalność, i stwierdzających o takowych istniejących. 

napisz mi na pw o których mówisz.

Pomogłeś już koledze     badylpat        w zakupie taniego ładnego zegara ??????

rozpedzam sie :D .  Kolega Pawel ma swoj rozum. Porafi pisac. Mysle ze nie potrzebuje aby taka  "persona" mieszala sie w jego sprawy B) .

O skrzyniach piszesz, czy po całości. Skrzynia w  niczym nie jest zła, jeżeli jest sprzedawana  jako replika. Oryginał skrzyni ma mniejsze szanse na przetrwanie niż mechanizm. Z resztą kiedyś kupiłem takie dwa , wiedząc o tym i niektórzy są w porządku.

całe zegary są współczesne chyba na Węgrzech robione. 

jak znowu będę widział się z posiadaczem to kilka fotek zrobię i wrzucę.

Oni sami nie byli świadomi że to repliki i masę pieniędzy zapłacili za te zegary. 

Edited by arek1a2b

całe zegary są współczesne chyba na Węgrzech robione. 

jak znowu będę widział się z posiadaczem to kilka fotek zrobię i wrzucę.

Oni sami nie byli świadomi że to repliki i masę pieniędzy zapłacili za te zegary. 

Co by wiedzieć gdzie, to może mechanizm konkretny by zrobili , jak już działają w tym temacie

Kilka dni temu mój miesięczny Becker też  nieomal  został podróbką. Dobre <_<  :D

był przedmiotem dyskusji ale w końcu wyszło na dobre dla Ciebie. 

Co by wiedzieć gdzie, to może mechanizm konkretny by zrobili , jak już działają w tym temacie

tego nie wiem i oni tez raczej nie, twierdzili że jakiś zamek został przeznaczony do zburzenia i wyprzedawali wszystko co było bo meczet miał tam powstać. 

A jak było na prawdę oni wiedzą.

Edited by arek1a2b

Jak by w hurcie zamówił to może jakąś ' promkę ' by dostał :rolleyes:

Pozdrawiam Tomasz

Nie sądzę że wielu chętnych się znajdzie i sama pracowania artystyczna się znajdzie.

To są piękne zegary. Nic tylko się cieszyć. Gratuluję , można mechanizm podejrzeć?

pzdr

piotr

No, ładny , pokaż coś więcej  :rolleyes: ...

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Zazdroszcze  koledze,jeszcze nie  mam  tak  ladnego  zegara,raczej  nie  będę  miał ,pokaz  mechanizm .Wskazoweczki  sa  zaczepiste...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Proszę spojrzeć na zachowanie estetyki. Linia zwieńczenia i linia wychylnika. Po prostu ze smakiem i za to lubię te zegary . Za piękne, delikatne mechanizmy w każdym szczególne dbające o jakość i mające elementy ozdobne., zwłaszcza na mostkach i ozdobnych stopkach drążków kotwic :)

Mechanizm po przeglądzie w Wiedniu. Bardzo ładnie wygląda jeśli chodzi o czystość. Jakiś cudów nie ma w sensie ozdobnych... ale fakt jest delikatnu.sanki drewno. Szacuje lata 1850 ? Może później. ?

Koronka i dupka są oryginalne? Bardzo piękny zegar, gratuluję i również czekam na fotki mechanizmu.