Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
tarant

Jak spożondzić chfytliwy opis na allekro

Recommended Posts

:blink:  :blink:  :blink:  :blink:  :blink:  Nie wiem co gość pali albo pije ale powinien zmienić dostawcę.....

Korona mnie zabiła dawno czegoś takiego nie widziałem :D :D :D :D

No nie mogę 

ze też wcześniej nie było tego zdjęcia, jak głosowaliśmy na logo klubu

Edited by kaktus22

O kutfa...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Zaiste. Niesamowity zegar, niesamowici kupacze :unsure: :wacko:

post-6402-0-17075200-1461159068_thumb.png

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Patrzcie na to, jak gościu umiejętnie opisać zegar, który najprawdopodobniej jest trupem...

"Witam.

Przedmiotem aukcji jest

zegar kominkowy METRON .

Stan przedmiotu przedstawiają zdjęcia

- wymiary również na zdjęciach

- uszkodzone obie sprężyny .

Zapraszam do licytacji

- wysyłka po wpłacie na konto bankowe 14,00 zł. bądź przesyłka pobraniowa 22,00 zł. - odbioru osobistego nie ma .

nr.809."

I jeszcze do tego załączam dwa zdjęcia, które ukazują o co mi chodzi...

10_f.jpg?1462093567

11_f.jpg?1462093567

Nie wydaje się Wam to trochę dziwne, że gościu  napisał, że zerwane są sprężyny, odmawia odbioru osobistego i robi zdjęcia tyłu w takich ujęciach, aby nie było widać w jakim stanie jest włos  koła balansowego? Założę się o browca, że ten zegar ma uwaloną jeszcze przystawkę balansową i pewnie nie tylko...

Cena IMO przesadzona, bo przecież jak się do tego doliczy jeszcze koszty wysyłki i 50 zł. z wysyłką z przystawkę i jeszcze do  tego 30 zł. plus przesyłka za obie sprężyny, to przecież nie trudno sobie skalkulować, że za te pieniądze kupi się już sprawny.

Edited by Piotr92

Kiedy Adolf go sprzedawał to płakał...

post-6402-0-32709600-1475009001_thumb.jpgpost-6402-0-33904900-1475009010_thumb.jpgpost-6402-0-15335900-1475009037_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Guest xylog

Chyba za rzadko tu zaglądam, można sobie poprawić humor przed snem.

Chociaż jak tak głębiej się zastanowić, to chyba nie ma się z czego śmiać...

Edited by xylog

Zgadza się... Ja kiedyś się naciąłem i kupiłem Metrona wymagającego przeglądu. Okazało się, że  jest lipa, albowiem bez dawcy przystawki nie dało rady go uratować, ponieważ okazało się, że właściciel przekręcił regulację chodu i skrzywił się włos, oraz ułamał czop osi balansu... Teoretycznie dla zegarmistrza starej daty temat do uratowania, no ale wiadomo jaki koszt jest takiego zegara, a ile kosztuje naprawa  balansu... Prawda taka, że się nie opłaca, bo  przy odrobinie farta pojechałbym na targ do Będzina i w cenie naprawy kupiłbym 2, lub może nawet 3 takie... Na szczęście problemu nie miałem. Wycwaniłem się i zadzwoniłem do gościa, przedstawiłem się jako prokurator(LOL) postraszyłem o konsekwencjach prawnych jego postępowania i oddał mi kasę bez konieczności odesłania towaru. LOL

Edited by Piotr92

Zaczynają pojawiać się fanty z nie znalezionego złotego pociągu co to przebywowywuje w okolicach Świebodzic  :unsure:

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Przecież naukowcy z Krakowa przetrzepali teren profesjonalnym sprzętem i stwierdzili, że tam jest puściutko. Chociaż moja teoria jest taka, że w zwiąku z tym, że Żydki położyły łapska już na to złoto to się dogadali, że żadnego pociagu nie ma, bo gdzie tu logia, żebyśmy my wykopali ten pociąg a Żydki położyły na nim łapy. Oglądałem film wykonany przez Maska Kolonko i tam powiedział, że przedstawiciel Żydków USA powiedział, że jeżeli tam rzeczywiście jest ten pociąg i złoto to mają natychmiast zwrócić je nardowi żydowskiemu, bo to ich własność jest i Max powiedział, że jeżeli to złoto jest  z rezerw wrocławskiego banku to rzeczywiście Żydki mają prawo do tego złota,  dlatego uważam jak wyżej..

Przecież naukowcy z Krakowa przetrzepali teren profesjonalnym sprzętem i stwierdzili, że tam jest puściutko. Chociaż moja teoria jest taka, że w zwiąku z tym, że Żydki położyły łapska już na to złoto to się dogadali, że żadnego pociagu nie ma, bo gdzie tu logia, żebyśmy my wykopali ten pociąg a Żydki położyły na nim łapy. Oglądałem film wykonany przez Maska Kolonko i tam powiedział, że przedstawiciel Żydków USA powiedział, że jeżeli tam rzeczywiście jest ten pociąg i złoto to mają natychmiast zwrócić je nardowi żydowskiemu, bo to ich własność jest i Max powiedział, że jeżeli to złoto jest  z rezerw wrocławskiego banku to rzeczywiście Żydki mają prawo do tego złota,  dlatego uważam jak wyżej..

Aha.

Pozdrawiam

Piotr

Kto ich tam wie... Być może mają papier na to, że  złoto, o ile tam jest,  należy do nich, dlatego odkrywcy doszli do wniosku, że lepiej  zostawić to w spokoju, temat zamknąć i stwierdzić, że to jest mit.

Post stanowił OT więc go skasowałem

Edited by dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Nie chcąc udowadniać tezy o istnieniu wspólnoty poglądów tzw. TWA, odbiegam od tematu.

Chciałbym jedynie bez związku bardzo pozdrowić kol. Dziadka i Taranta.

Tyle w temacie zajumania nie istniejącego złota z nie istniejącego pociągu, przez istniejący jak najbardziej Naród Wybrany. Oczywiście pozdrowienia rozszerzam na ewentualne przyszłe rozważania związane z obecnością Bursztynowej Komnaty w podziemiach Knesetu, czy kradzieży nie istniejących dziewiętnastu cetnarów diamentów najwyszej czystości, z nie istniejącej Atlantydy, na szkodę reszty ludzkości, której się to wszystko należało.

Z masońsko- cyklistycznym pozdrowieniem

Czuwaj!

Post stanowił OT więc go skasowałem

Edited by dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Przepraszam, ale muszę to napisać. :)

Piotrek, po takich wpisach jak Twój zaczynam tracić wiarę w ludzi, odnoszę wrażenie że mój Mruczek ma bardziej pofałdowaną korę mózgową niż przeciętny ludek mieszkający w środkowej Europie.

No wiesz, przesadziłeś w tym momencie... Co jeszcze, może zarzucisz, że jestem downem, albo mam iq ameby? Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo wierzyć jak i nie w co uważa. To, że Ty uważasz, że to jest stek bzdur, że oznacza, że masz prawo narzucać innym swoją opinię i od razu ubliżać, że są  niespelna rozumu... Masz rację -  mam obniżone IQ, ale to nie znaczy, że od razu jesteś  uprawniony do piętnowania mnie i czepienia się, że jestem głupszy od zwierzęcia. Nigdy nie otarłeś się o śmierć, więc następnym razem zastanów się 10 razy, zanim coś takiego napiszesz, bo nie znasz mnie... Tak się składa, że do Twojej wiadomości podaję, że uległem poważnemu wypadkowi przez który doszło do wstrzymania akcji serca i częściowego uszkodzenia mózgu... Lekarze uważają , że to był cud, że mnie reanimowali, bo byłem na milimetry od śmierci i drugi, że nie jestem rośliną.

Edited by Piotr92

No wiesz, przesadziłeś w tym momencie... Co jeszcze, może zarzucisz, że jestem downem, albo mam iq ameby? Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo wierzyć jak i nie w co uważa. To, że Ty uważasz, że to jest stek bzdur, że oznacza, że masz prawo narzucać innym swoją opinię i od razu ubliżać, że są  niespelna rozumu... Masz rację -  mam obniżone IQ, ale to nie znaczy, że od razu jesteś  uprawniony do piętnowania mnie i czepienia się, że jestem głupszy od zwierzęcia. Nigdy nie otarłeś się o śmierć, więc następnym razem zastanów się 10 razy, zanim coś takiego napiszesz, bo nie znasz mnie... Tak się składa, że do Twojej wiadomości podaję, że uległem poważnemu wypadkowi przez który doszło do wstrzymania akcji serca i częściowego uszkodzenia mózgu... Lekarze uważają , że to był cud, że mnie reanimowali, bo byłem na milimetry od śmierci i drugi, że nie jestem rośliną.

Możesz wierzyć w co uważasz i wygłaszać swoje poglądy. Ale nie w takiej formie. Żydki, łapska?? Jak widać powyżej, potrafisz swoje myśli formułować starannie, bez używania epitetów. Nie zrzucaj zatem winy na następstwa wypadku.

Pozdrawiam

Piotr

Piotr 92  zapewniam Cie  ze  Dziadek jest normalny  i  nikomu  nie  chciall ublizyc,natomiast uwazam osobiscie za  troszke  niestosowne naskakiwanie  na  ludzi  pochodzenia zydowskiego. Znam kilku  i  sa OK.To  taka  fobia troszke  wyolbrzymiona,znam duzo  mlodych ludzi ktorzy  powtarzaja bzdety  o Zydach  nawet  nie  majac  wiedzy  ani  kontaktów  z  nimi.

Wspolczuje Ci  wypadku,dobrze  ze  udalo  sie  wyjsc w  miare  calo. Starajmy  sie  być  bardziej tolerancyjni w  swoich poglądach.

Niestety okres jesienno-zimowy niezbyt  dobrze  wplywa na psychike czlowieka ,za  malo swiatla   słonecznego.

Jesli  jest  ten pociag  to go wykopia,mieli jakies  przeslanki zeby to rozpoczxac,moze  sie okazac  ze  ktos  po  prostu  zasypal za pomoca  materialow wybuchowych jar,wawoz.Albo  cos  tam jest.A  ze  zwrotem  ewentualnego znaleziska nie  ma  co  panikowac :o

Jak  napisales  zyjemy  w  wolnym kraju  i  kazdy  wierzy  w  co  chce,piszmy  swoje opinie,zdania bez  atakowania  innych forumowiczow. ;)  ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sam nie wiem. Powinienem usunąć te wpisy. A zarazem szkoda mi to robić. Bo pewne wnioski są warte pozostawienia.

Jak zauważyłeś Piotrze nie wiemy nic. My o Tobie, ale także Ty o nas. Nie wiesz jakiej jesteśmy narodowości, pochodzenia, wyznania.

Pozdrawiam

Piotr

Śmiejecie się ze złotego pociągu (może coś tam gdzieś jest może nie ma) ale na moim rejonie mniejszych i większych skarbów były juz setki odkopanych, wykopanych w fundamentach płotów,domów a najwięcej zamurowanych w starych piecach, kominach na strychach itp. miejscach - tutaj nikt się nie śmieje jeśli mowa o jakiś skarbach bo to było jest i jeszcze będzie.

Od lat 70-80 przyjeżdżali Niemcy do Mysłakowic (moja wiocha) wynajmowali mieszkania lub pokoje na kilka dni aby pozwiedzać - na drugi dzień ich nie było za to rozebrany komin albo piec zerwana podłoga oraz pieniądze na naprawę szkód zawsze z górką - takich przypadków było sporo - rozkopane górki, wykopy pod domami drzewami itd.. przykładów multum 

Niemcy tu mieszkali i byli pewni że jak coś wezmą ze sobą to im zabiorą a przecież oni tu wrócą więc lepiej zakopać zamurować 

Skarby istnieją były i będą coraz mniej ale jednak 

Zaczynają pojawiać się fanty z nie znalezionego złotego pociągu co to przebywowywuje w okolicach Świebodzic  :unsure:

Ok, ja sam lubię sobie jak widać pożartować i powygłupiać, co choćby widać po SB, że np. żartobilwie napiszę witajcie parafianie. Mam duży dystans do swojej osoby i sam razem z innymi nabijam się z moich ułomności i ciesze się, że nie zostałem rośliną, ponieważ lekarz mi powiedział, że biorąc pod uwagę mój stan to był przekonany, że  nawet jeżeli stanie się cud i ze swoimi kolegami mnie uratuje to jest bardzo duża szansa, że zostanę rośliną. Są jednak pewne granice. Co innego jest wygłupiać się i czepiać Żydów, że kładą na wszystkim łapska, co na własne mówiąc  jest po części prawdą,a co innego napisać że na podstawie poziomu wypowiedzi kogoś, kto uległ ciężkiemu wypadkowi, doznał bardzo poważnych urazów i do dzisiaj boryka z ich skutakmi, bo taka jest prawda, że po dziś dzień  odczuwam konsekwencje tego pechowego dnia, ponieważ borykam się z problemami, jak depresja, problemy z koncentracją i pamięcią, etc. dochodzi do wniosku, jego zwierzę jest bardziej inteligetne od pozostałych Europejczyków  To, że w teorii, z puntku widzenia IQ,  jestem głupszy od  przeciętnego człowieka, nie znaczy od razu, że jestem najgroszy, czego najlepszym przykładem jest to, że skończyłem  technikum informatyczne ze średnią 4,5 , zdałem egzamin zawodowy na 98% i  naprawiam sprzęt po pseudo magistrach, którzy oddają komputery np. z diagnozą typu rozwalona pytą główna,  nie opłaca się naprawiać, ponieważ wymiana kosztuje 650 zł; a ja uruchamiam  taki sprzęt w 10 minut, bo  usterka okazuje się zupełnie inna, ponieważ np. wystarczyło tylko wgrać BIOS od nowa i komputer już działa prawidłowo. Poza tym to wychodzi na  dokładnie to samo, co ja bym napisał, że ktoś jest głupszy od mojej papugi, ponieważ wierzy w Boga... Każdy ma prawo wierzyć sobie w co chce, nawet, że jego but jest święty i nikt nie powinien go oceniać, że jest od razu debilem, ponieważ niekoniecznie tak musi być, ponieważ naprawdę może mieć np. chorobę psychiczną.  Jeszcze co do naskakiwania na Żydów to parafrazując słowa Maxa Kolonko: sami sobie są winni...Jak ludzie mają się ich nie czepiać, skoro jak tylko coś zostanie odkryte, oni już od razu na tym kładą łapę twierdząc, że to jest ich. Nie dziwicie się więc i oni niech się nie dziwią, że Polacy są tak nastawieni antysemicko.. Poza tym to, że piszę "Żydki", a nie Żyd, nie znaczy od razu, że jestem antysemitą, jak i to, że na homoseksualitę  np. jak Korwin powiem homoś to  ich tępię i obrażam, bo tak nie jest. Jestem świadomy, że to jest dokładnie to samo co twierdzenie, że każdy Rom to złodziej, każdy Zagłębiak/Ślązak to menda, etc. U mnie  na Zagłębiu też się mówi, że Ślązaki to są mendy, a sam się przekonałem, że to  nie jest 100% prawda, bo np. tata ma kolegę Ślązaka, który jest w porządku i nie raz tak było, że specjalnie dla taty zryzwał się z roboty, bo jest mechanikiem i trzeba było tacie pomóc, bo auto mu zaniemogło i zawsze jak tylko coś grubego się wysypie, co w  teorii w przypadku  auta jakim jeździ wiąże się z kosmicznym wydatkiem kombinuje tak, aby auto nie oberwało z racji na ekonomiczną jakość naprawy,  było dobrze, i za razem aby koszt części nie zrujnował taty  finansowo, w dodatku grosza  za swoja robotę nie biorąc. Tak samo ja trafiłem na Ślązaka, który ma autoryzowany serwis m.in. ekspresów do kawy i bardzo pomógł mi przy naprawie ekspresu, ponieważ podzielił się swoim doświadczeniem, sprawdził mi podejrzane części, sprowadził nową część idąc mi  jeszcze na rękę, że, gdyby jednak okazło się, że to nie to, bo była taka sytuacja, że zostałem z dwoma podejrzanymi i aby dojść co padło, trzeba było podmienić jedną z nich to odejmie mi cenę tej części od wartości tej drugiej i również grosza za to nie wziął. Mógł równie dobrze powiedzieć: Panie, nie mam pojęcia.  Przywieź Pan to obejrzę i wtedy cokolwiek będę mógł powiedzieć, tym bardziej, że widział, że nie "godom", a  w większości jest tak, że  jak "nie godosz" to jestes ciul, tym bardziej jak jesteś z Sosnowca, więc **** ci w *****  i nie ma rozmowy. Tata sam mi opowiadał, że w pracy nie miał wyjścia, bo pracował ze Ślązakami i z Zagłębiakami i musiał nauczyć się Śląskiego, bo jak przyszedł do Ślązaka i powiedział "po gorlsku"   co chce ten potraktował go jak powietrze i odszedł   Jeżeli chodzi o to, że logicznie składam myśli, więcbez przesady, że jestem ułomny to fakt, bo tylko  z niektórymi rzeczami mam problemy. Jak mam  swoje przemyślania z głowy przelać na monitor to spoko -  siadam i gotowe, chociaż raz idzie mi to lepiej, raz gorzej i muszę np. 10 minut się zastanowić jak obrać to w zdania, aby wypowiedź była w miarę na poziomie. Z mówieniem już tak kolorowo nie jest, ponieważ często jest tak, że się zacinam i powtarzam kilkrotnie słowo, bo momentami mój mózg ma skok pingu, jak ja to mówię, czyli opóźniony czas reakcji i potrzebuję chwilę namysłu, aby przetworzyć co chcę powiedzieć i dokończyć myśl.  Już nie mam zamiaru dalej ciągnąć tego tematu, bo jakby nie patrzeć wątkiem tutaj  są chwytliwe opisy zegarów  i zdaję sobie  sprawę, że naginam regulamin, tak więc dziękuję  za przymknięcie oka i że nie  zostały w związku z tym "nagrody"

Edited by Piotr92

Post stanowił OT więc go skasowałem.

Edited by dziadek