QuadrifoglioVerde 1,987 #1 Posted December 2, 2010 Panowie przymierzam się do zakupu czegoś z lepszej półki niż dotychczas nosiłem, ogłaszam więc plebiscyt na mojego cukiereczka Założenia: CENA: Pomiędzy 3000 - 6000 PLN max , najbardziej interesują mnie okolice 5000 PLNMECHANIZM: Pewnie wielu zszokuję ale Ci co mnie znają to wiedzą że mechanizm odgrywa dla mnie 3cio planową rolę w zegarku może być kwarc, automat lub naciąg ręczny ( mniej chętnie) jest mi to obojętneWIELKOŚĆ KOPERTY: min 38,5mm max 43mm bez koronkiSTYL: bez znaczenia szukam po prostu pięknego zegarka...nie ważne czy to będzie garniturowiec czy sportowiec. JAKOŚĆ WYKONANIA ZEGARKA ( KOPERTA, TARCZA, DEKIEL) to dla mnie priorytety !!! PODAM W ANKIECIE PARĘ PROPOZYCJI KTÓRE BARDZO MOCNO ROZWAŻAM, nie znaczy to, że nie możecie proponować innych zegarków jest to nawet ZALECANE !!! Potrzebuję alternatyw i chcę wybrać jak najlepiej tylko można.....chcę dokonać takiego przeglądu rynku co można w tej kasie dostać , co jest najbardziej warte uwagi itd Do pomocy wklejam fotki zegarków z ankiety.Omega Seamaster ( fotka akurat wersji automatic i bondowej ale od kwarcowej różni się w zasadzie tylko napisem co-axial chronometer ) Omega Aqua Terra: TAG Heuer Monaco WW2110.FT6005 Automatic TAG Heuer Monaco WW2111.FC620 Automatic BREITLING AEROMARINE CHRONO COLT II QUARTZ ( występują w wersjach różnych kolorystycznie, na gumach, bransoletach i paskach...jeszcze nei zdecydowałem o kolorystyce...wszystkie są fajne ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #2 Posted December 2, 2010 Marcin, Oscar Peterson ! 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #3 Posted December 2, 2010 Marcin, Oscar Peterson ! Zegarek ładny ale nie dał bym za orisa tyle kasy . Raczej spoglądam na marki wyżej pozycjonowane, bardziej prestiżowe ( przynajmniej tym razem)....taki kaprys 0 Share this post Link to post Share on other sites
TAG 1 #4 Posted December 2, 2010 Niebieskie Monaco na skórze.W realu wyglada jeszcze lepiej 0 PozdrawiamTomek Share this post Link to post Share on other sites
Jash 2,149 #5 Posted December 2, 2010 Marcin a propos 1 pozycji - to chyba nie słuchałeś mnie na podstoliku 0 ORIS Divers 65 Movember Edition ORIS Aquis Lake Baikal Limited Edition DOXA Sub 300 Professional Share this post Link to post Share on other sites
Spinner 8 #6 Posted December 2, 2010 Uuuuu... bardzo cieżki wybór... A może (tak dla utrudnienia) Eterna KonTiki Four Hands (dziś dałem w "co masz na ręku")? 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #7 Posted December 2, 2010 Uuuuu... bardzo cieżki wybór... A może (tak dla utrudnienia) Eterna KonTiki Four Hands (dziś dałem w "co masz na ręku")? Taakk tą eternę także mam w głowie jest cudowna ....Ile dałeś? Nówka? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Spinner 8 #8 Posted December 2, 2010 No moja nówką już nie jest... ale w Aparcie byla promocja z 7000 na 5700zl czy jakos tak.. Ale mozna taniej kupic...;-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest mathu #9 Posted December 2, 2010 w Aparcie byla promocja z 7000 na 5700zl 0 Share this post Link to post Share on other sites
timeless 0 #10 Posted December 2, 2010 Zagłosowałem na AT, ale chyba zmieści się w budżecie dopiero po solidnym rabacie. 0 Omega-Hamilton-Delbana-Seiko-Citizen-Łucz Share this post Link to post Share on other sites
gitgronostaj 0 #11 Posted December 2, 2010 Myślę, że AT w tej cenie to nie po rabacie tylko kwarcowa. A to już u znawców ma niewiele wspólnego z prestiżem (w mojej opinii). Ja w tym zakresie cenowym również brałbym pod uwagę Oscara Petersona. 0 Keep flying and stay shiny ... Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #12 Posted December 2, 2010 co wy do cholery z tym oskarem petersonem.....jakby innych zegarków na świecie nie było . Może jakieś inne propozycję niż Oskarek PS. A Eterna FH teraz w aparcie kosztuje 4960zl ....poważnie będę rozważał. Monaco muszę obmacać....kurde trochę drogi zegarek....a prosty w budowie jak cep....no ale w tej prostocie coś tkwi 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #13 Posted December 2, 2010 W tej cenie to poprostu najładniejszy zegarek. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #14 Posted December 2, 2010 W tej cenie to poprostu najładniejszy zegarek. Ściemniasz Ty już tyle cukierków ozwałeś pięknymi że Ci nie wieżę ....zdecydowałeś w końcu co kupujesz? czy przeciągasz thriller 0 Share this post Link to post Share on other sites
TAG 1 #15 Posted December 2, 2010 KonTiki w Aparcie nadal jest w promocji - Nowa cena: 6 034 zł z 8 000 zl. Dobra cena jak za taki zegarek... 0 PozdrawiamTomek Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #16 Posted December 2, 2010 Napewno IWC + najprawdopodobniej Petersona i divera. To wynik tego ze mi nie chcieliscie pomoc czy peterson czy diver.Ale jeszcze rozwazam na ile jest to rozsadne posuniecie. A moze ta Eterna bylaby rozsadniejszym wyborem zamiast Petersona??? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #17 Posted December 2, 2010 KonTiki w Aparcie nadal jest w promocji - Nowa cena: 6 034 zł z 8 000 zl. Dobra cena jak za taki zegarek...Tutaj piszą co innego:http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Eterna,840 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 1,987 #18 Posted December 2, 2010 Napewno IWC + najprawdopodobniej Petersona i divera. To wynik tego ze mi nie chcieliscie pomoc czy peterson czy diver.Ale jeszcze rozwazam na ile jest to rozsadne posuniecie.Kupil bys zenitha jakiegoś a nie bawisz sie w jakieś półśrodki 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #19 Posted December 2, 2010 Kupil bys zenitha jakiegoś a nie bawisz sie w jakieś półśrodki Marcin, Ty myslisz ze takie decyzje sa takie proste? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
TAG 1 #20 Posted December 2, 2010 Faktycznie to nie ten model. Ale ta nowa cena: 4 949 zł za ten model to jeszcze lepsza oferta!Pytanie czy sa dostepne...? 0 PozdrawiamTomek Share this post Link to post Share on other sites
TomASH 113 #21 Posted December 2, 2010 Nieskromnie zaproponuję moją Eternę która jest do kupienia TUTAJ 0 Share this post Link to post Share on other sites
luki2323 4 #22 Posted December 2, 2010 no ja to bym wzial Eterne bez wachania 0 Share this post Link to post Share on other sites
ricardo216 119 #23 Posted December 3, 2010 Ja na razie zagłosowałem na Seamastera, ale nad poważnym konkurentem muszę się spokojnie zastanowić. Na razie przychodzi mi do głowy jedynie LLD 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 410 #24 Posted December 3, 2010 skłaniam się do tag-a; super design; prostota; uniwersalny (obojętne który) i moje propozycje- moim zdanie jedne z ciekawszych. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #25 Posted December 3, 2010 W temacie o Archimede napisalem o grupowym zamowieniu na Meistersingera. Moze pomyslimy? Ja bylbym chetny. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites