Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kecupt

Szukam części i sprzedam różne do rusków

Recommended Posts

Poszukuję koronki w złocie pasującej na wałek do tego Wostoka. Fajnie jakby była orginalna, ale inna pasująca też będzie ok.

Jeśli nie macie to może podpowiecie jak szukać? Po średnicy wałka (ile wynosi)? Jaki to konkretnie werk pracuje w tym zegarku?

post-62531-0-54227900-1566384063_thumb.jpg

Ponawiam - kupię złoty ring do Sławy lodówki, w stanie przyzwoitym.

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Witam,

do poljota 55g kupie:

- tarczę,

- ring,

- szkło,

Do poljota kwarc mechanizm 3056 na części.

Remi

Jest sens szukać tylu elementów? Prędzej sprzedam Ci mojego :D

Jest sens szukać tylu elementów? Prędzej sprzedam Ci mojego :D

dzięki ale z czarną tarczą już mam,

potrzebuje elementów  do 55g ze srebrną tarczą - jak kupię od Ciebie i zacznę przekładać to wyjdzie składak,

a jak mi pokazali wcześniej koledzy - składaków ja już mam dużo :D

dzięki ale z czarną tarczą już mam,

potrzebuje elementów  do 55g ze srebrną tarczą - jak kupię od Ciebie i zacznę przekładać to wyjdzie składak,

a jak mi pokazali wcześniej koledzy - składaków ja już mam dużo :D

Złożenie zegarka z fabrycznych elementów zgodnie z wzorem modelowym nie czyni z zegarka składaka.  Ogólnie rzecz biorąc zebranie części których szukasz do 55g jest wręcz niewykonalne, szkoda czasu. Kolega dobrze prawi, lepiej (taniej i szybciej) kupić od razu dobry egzemplarz. Powiem tak, od prawie roku szukam samego ringu i.... wciąż. szukam ;)

To ja też dodam kilka życzeń ponownie! A co!

Mam na imię Grzegorz i szukam od x miesięcy następujących części:

-wskazówka sekundowa do Poljota de luxe automatic,

-wskazówka minutowa do Kamy (niebieska luma),

-wskazówki godzinową (strzałka) oraz sekundową (czerwona) z ori lumą do Amfibii,

-wałek naciągu Do Poljota 2414 (UWAGA GRUBE ŻYCZENIE: może być w komplecie z ori koronką stożkową  :lol: )

Kupię szkło do Poljota, zdjęcie poglądowe

post-108281-0-84119700-1567409893.jpg

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

To ja też dodam kilka życzeń ponownie! A co!

Mam na imię Grzegorz i szukam od x miesięcy następujących części:

-wskazówka sekundowa do Poljota de luxe automatic,

-wskazówka minutowa do Kamy (niebieska luma),

-wskazówki godzinową (strzałka) oraz sekundową (czerwona) z ori lumą do Amfibii,

-wałek naciągu Do Poljota 2414 (UWAGA GRUBE ŻYCZENIE: może być w komplecie z ori koronką stożkową  :lol: )

Nadal szukam. Nikt nic nie ma w swoich zasobach? 

Panowie koledzy kupię kopertę do tego automatu

Gdyby ktoś chciał sprzedać to proszę na priv

post-108042-0-27322800-1568217942_thumb.jpg

Wiem wiem że od złotego ale na złotą nie liczę (cudów nie ma) :)

Ale złoconą mam nadzieję nabyć...

Z tego co pamiętam, to ta tarcza jest mniejsza, więc koperta do np.De Luxa odpada.

Panowie: mam werk Wołny. Chciałbym złożyć zegarek na własny użytek, niekoniecznie zgodny z katalogowym wzornictwem. Ot, ma chodzić i mieć w środku 2809. Potrzebuję do tego kopertę i wałek. Ktoś ma na zbyciu? Precyzyjny, Ałmaz, Wołna - wszystko biorę pod uwagę. 

Panowie: mam werk Wołny. Chciałbym złożyć zegarek na własny użytek, niekoniecznie zgodny z katalogowym wzornictwem. Ot, ma chodzić i mieć w środku 2809. Potrzebuję do tego kopertę i wałek. Ktoś ma na zbyciu? Precyzyjny, Ałmaz, Wołna - wszystko biorę pod uwagę.

A może współczesne koperty od wołny? Są czasami dostępne u nas, a jeśli nie, to wschód. Nie miałem tego w rękach, niektórzy mówią że to chrom, niektórzy że stal. Są sprzedawane bez dekielka i pierścienia, też bez pierścienia od mechanizmu - to do dalszych poszukiwań. Jeśli zegar do noszenia, to najlepsze wyjście

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Tu jest chyba taka sama tylko z napisem Poljot.

https://allegro.pl/oferta/tarcze-poljot-nos-8372086973

Tak, widziałem. Jest troszkę inna. No i nie sekonda.

Przy zakupie konkretnie tego typu tarcz (do Poljotów/Sekond i chyba też Nairi) np. z Allegro czy OLXa trzeba koniecznie prosić sprzedającego o zdjęcie wewnętrznej strony tarczy. Występowały one bowiem zarówno w werkach 2609 ("Bocian"), jak i 2609H. Oczywiście wygląd tarczy jest taki sam ale rozstaw nóżek już nie.

Zgadza się tyle że w przypadku tarcz Sekonda jest jasna sprawa. Sekonda 2609 - shockproof. 2609H bez shockproof.

Edit: nieprawdą jest to co napisałem wyżej. Jak najbardziej jest tarcza pod 2609 sekonda bez napisu shockproof. Wszedłem w posiadanie takowej.

Edited by Marqz

To ja też zgłaszam chęć kupna koperty od Wołny. Ale żeby koncert życzeń w moim wykonaniu nie był nudny i powtarzalny, to poproszę jeszcze o kopertę do Jantara :D