Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

1 minutę temu, Osmodeusz napisał(-a):

😂😂😂

rozumiem, że nikt takiego zegarka na wraki (kamieniołomy) czy też nurkowania z zestawem butlowym nie weźmie, bo ryzyko uszkodzenia jest praktycznie nie uniknione🤦🏻‍♂️

No dobra. Do mycia naczyń. Ręce myję w zegarku, ale z zachowaniem wszelkich środków ostrożności. I niestety nie żartuje 😆

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie badał na jaki rabat można liczyć w Kruku/Jubitomie na Omegę? Rozważam nowego Moona z szafirem 👋🏻

7 hours ago, Butik said:

Specjalnie dla Ciebie i innych fanów moich paskowych wariacji ;)

Tym razem sam zobaczyłem, że to "be" od razu po założeniu ;)

Natomiast, jak już to widać w wątku z JLC - wyjątkowo dobrze się prezentuje na dżografiku.

Faktycznie coś jest nie tak, choć ciężko ocenić uczciwie po tym zdjęciu. 

Na JLC wygląda lepiej.

A może poza brązowa skórką warto rozważyć sailcloth?

30 minutes ago, just_nobody07 said:

No dobra. Do mycia naczyń. Ręce myję w zegarku, ale z zachowaniem wszelkich środków ostrożności. I niestety nie żartuje 😆

Nie ty jeden. 🤣

48 minut temu, tts napisał(-a):

Nie ty jeden. 🤣

Serio?? 

Musiałem, że tylko ja mam tak narąbane...

A zegarków z hesalitem czy zewnętrznym AR nie noszę w ogóle w okresie rękawowym 🙈

1 godzinę temu, just_nobody07 napisał(-a):

Serio?? 

A zegarków z hesalitem czy zewnętrznym AR nie noszę w ogóle w okresie rękawowym 🙈

Wychodzi na to, że ja jestem dziwny😂

w takim razie nie było pytania 😜

A poważnie, ja traktuje zegarki jak przedmioty użytkowe, i do tego do czego zostały stworzone🥴

Oczywiście nie „oram” nimi specjalnie, i staram się używać z należytą dbałością, ale używać - wtedy cieszą najbardziej 🤗

Przepraszam „troglodyta” ze mnie 😜

Edited by Osmodeusz

11 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a):

P.S.  Bierzecie swoje pod wodę ?

Jak głęboko ?

Ja snoorkowałem na rafach i pełnym morzu w płetwach do 10 metrów zarówno w starym Oysterze Date jak i w nowym GMT Master II (w tym pewnie trochę mniej - pływałem 2,5 m-ca po złamaniu kompresyjnym kręgosłupa więc żadna kondycja i duża niepewność- leciałem jeszcze w ortezie). Przed samym wyjazdem obsługa w jednym salonie mówiła że "spoko" bo do deklarowanych 100 metrów WR należy dołożyć 25 % "rezerwy producenta", a w drugim odradzali. Z butlą na pewno bym nie schodził.

Pewnie wiesz, że po każdym nurkowaniu / kąpieli w mocno słonej wodzie zegarek dobrze byłoby przepłukać z uwagi na uszczelki i teleskopy.   

Dokąd lecisz ? Jakie plany nurkowe ?

IMG_20220115_110044.jpg.bf44d8d80b7c8ba4f3191d703eb4c240.jpg

IMG_20220116_143603_1.jpg.27d626fc017ecb0f6788afe7591354ac.jpg

1494792713_GOPR4552_Moment1.jpg.f6aee1168c0ab323fe2fa86a17e1f4d0.jpg

Screenshot_2022-11-26-17-53-03-832_com.whatsapp.jpg.ae03b90f72f6d86a06be0aa5511af67c.jpg

11 hours ago, just_nobody07 said:

Serio?? 

Nie wiem czy narąbane czy nie... O ile rozumiem blizny zdobyte w walce, o tyle nie rozumiem blizn odniesionych podczas desk divingu, epickiego mycia naczyń, obsługi zmywarki czy wyrzucania śmieci. ;) W przypadku zegarków, które "pachną niedźwiedzim mięsem", czyli takich których zdobycie wiązało się z jakimś trudem, czy to finansowym czy po prostu wynikającym z ich dostępności, po prostu bardziej o nie dbam i na nie uważam. Oczywiście noszę w lecie zarówno zegarki z hesalitem jak i z zewn. AR, natomiast jak wiem, że będę np wykonywał jakieś ciężkie prace, to je po prostu zdejmuję. 

Inna kwestia, to to, że kiedyś zupełnie przypadkiem wpadłem we własne sidła. Otóż, chcąc sprawdzić, czy faktycznie jak piszą/mawiają "zegarki starzeją się wolniej niż ludzie" postanowiłem, że przed dłuższy czas, na co dzień będę używał jednego zegarka, nie przejmując się zbytnio czy odniesie rany bitewne czy nie. Po kilku latach okazało się, że teza powyżej jest prawdziwa, ale jednocześnie mój beater sprawdził się na tyle w różnych warunkach, że nie ma potrzeby zamieniać go na cokolwiek innego. Więc suma sumarum, np Skyfalla noszę, ale na żagle, w góry czy do pływania w morzu, chętniej wybiorę swojego "mądrego, wiernego psa". 

9 hours ago, Osmodeusz said:

Wychodzi na to, że ja jestem dziwny😂

w takim razie nie było pytania 😜

A poważnie, ja traktuje zegarki jak przedmioty użytkowe, i do tego do czego zostały stworzone🥴

Oczywiście nie „oram” nimi specjalnie, i staram się używać z należytą dbałością, ale używać - wtedy cieszą najbardziej 🤗

Przepraszam „troglodyta” ze mnie 😜

To jest wyłącznie kwestia perspektywy. Sam pewnie kiedyś zastąpię swojego beatera innym, może PO, może 14060, a może czymś jeszcze innym. Nie wiem. Póki co jednak nie mam ciśnienia i... mam czas. W końcu "szczęśliwi czasu nie liczą"... od tego mają zegarki... ;) 

12 godzin temu, Rohi napisał(-a):

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie badał na jaki rabat można liczyć w Kruku/Jubitomie na Omegę? Rozważam nowego Moona z szafirem 👋🏻

W weeked dostałem info w salonie, że jest promocja podwojenia rabatu na kartę, czyli można dostać 20%. Także na Omegę. Ile potrwa nie pytałem. 

12 minutes ago, piteks said:

Mogę wstąpić do klubu?

W końcu namówiłem moją piękniejszą połowę, na bardziej "poważny" zegarek😁. Jedyny jaki jej się spodobał i chce go nosić🤪

Możesz! ;)

Niech się nosi!

W dniu 22.08.2023 o 14:38, nicon napisał(-a):

na deklu jest wciąż fabryczna czerwona pieczęć, mogła

Jaki to model

3 godziny temu, tbn napisał(-a):

W weeked dostałem info w salonie, że jest promocja podwojenia rabatu na kartę, czyli można dostać 20%. Także na Omegę. Ile potrwa nie pytałem. 

Dzięki za info. A o jakim salonie piszesz?

21 minut temu, kz54 napisał(-a):

Jaki to model

3592.50.00

Edited by nicon

1dFQTya.png

Ja nurkuje tylko z Seiko Tuna. Omegi spokojnie na basen albo Aquapark brałem. Raczej bym się nie obawiał, ale przyzwyczaiłem się do Seiko.

3 godziny temu, Rohi napisał(-a):

Dzięki za info. A o jakim salonie piszesz?

Galeria Mokotów w Wawie, ale jak zrozumiałem promocja jest ogólnie w Kruku, może i w necie zadziała.

5 godzin temu, Czolo napisał(-a):

nurkuje tylko z Seiko Tuna. Omegi spokojnie na basen albo Aquapark brałem. Raczej bym się nie obawiał, ale przyzwyczaiłem się do Seiko.

To osobiście bardziej bym się obawiał aquaparku 😂😜🤭

Seiko „Samuraj” (zresztą zakupiony lata temu dzięki forum), towarzyszył mi w nurkowaniach poniżej 30 m.

Na nurkowania stricte techniczne, jakoś szczerze mówiąc sobie ich nie wyobrażam, bo jak np. kręcić tym „bezelkiem” w suchych rękawicach ?

Ale w ciepłych wodach i rekreacyjnie  (gołe ręce), wraz z analogowym „kapslem” - czysta przyjemność. Z obserwacji forów internetowych, zauważam co raz częściej powrót do zegarków nurkowych, co nie tak dawno jeszcze wzbudzało zdziwienie - bez komputera !? 😂

IMG-3946.webp

@mroova, z zasady po każdym nurkowaniu płuczę sprzęt, a tym bardziej po nurkowaniach np. w M. Czerwonym, inaczej sól zeżarła by mi pewnie nawet D - ringi w uprzęży 😂
 A plany? pewnie znów Egipt 🤭

ale czy bardziej safari czy hotelowo?!

Debata trwa 😜🤗😂

Edited by Osmodeusz

Mogę wstąpić do klubu?
W końcu namówiłem moją piękniejszą połowę, na bardziej "poważny" zegarek. Jedyny jaki jej się spodobał i chce go nosić
1800935414_20230828_1151121.thumb.jpg.f22c5d10e0cfec96a2d1b50d0d494996.jpg
8914648_20230828_1151421.thumb.jpg.63d4c3afe8907b64b2bf5cea892d7aca.jpg
884252413_20230828_1153171.thumb.jpg.607513f5fde15bf2862bcb6ea5ee1b61.jpg

Gratulacje

2 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

plany? pewnie znów Egipt 🤭

ale czy bardziej safari czy hotelowo?!

Debata trwa 😜🤗😂

Lucky You !! Szczerze zazdroszczę - ja na rodzinny Egipt i Malediwy mam bana na parę lat. W Sharmie są przecież hotele z rafą, do której przybijają stateczki z nurkami, np. moja ukochana dzielnica Ras Um El Sid. Podobnie w innych miejscach.

W Cannes ladne witryny maja 😎

92C9506C-1EED-42A2-A820-0A2994BB8BF7.jpeg

Edited by artme

12 godzin temu, mroova napisał(-a):

Lucky You !! Szczerze zazdroszczę - ja na rodzinny Egipt i Malediwy mam bana na parę lat. W Sharmie są przecież hotele z rafą, do której przybijają stateczki z nurkami, np. moja ukochana dzielnica Ras Um El Sid. Podobnie w innych miejscach.

Teraz to dopiero mnie zaintrygowałeś tym banem. Znaczy masz zdjęcie w gablotce - tych panów nie obsługujemy? 😉😁

Czy mamy na forum tego potwora i czy ktoś mógłby ewentualnie podzielić się wrażeniami z użytkowania?

image.jpeg.f5edec2ebd8d5830a1b8aae09f80eb8d.jpeg

Edited by Dajve4

Pare razy mierzyłem, z ciekawości. Zawsze to samo mi wychodziło co na zdjęciu, brak czytelności.