Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

24 minuty temu, logann napisał(-a):

Nowy FOIS

Na plus bransoleta, zachowany rozmiar i nakładane logo, w sumie szafir w kształcie hesalitu też dla mnie git, ale ta faux patina 🤨 Szczerze mówiąc to chyba wolałbym poprzednią edycję.

41 minut temu, meinard napisał(-a):

Na plus bransoleta, zachowany rozmiar i nakładane logo, w sumie szafir w kształcie hesalitu też dla mnie git, ale ta faux patina 🤨 Szczerze mówiąc to chyba wolałbym poprzednią edycję.

Dla mnie jak zawsze brak okienka do oglądania mechanizmu z tyłu. Ładna tarcza ze szlifem słonecznym.

Cena jak to już ostatnio bywa - kompletnie z tyłka, ale i tak będzie mocna konkurencja do Ed White moim zdaniem.

https://www.omegawatches.com/watch-omega-speedmaster-anniversary-series-co-axial-master-chronometer-chronograph-39-7-mm-31030405006001

Edited by Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

W dniu 26.09.2024 o 23:18, pdb napisał(-a):

Na to wygląda. Choć nasuwa się pytanie - co tym razem Omega spieprzy w tej premierze?

Obstawiam, że albo zrobią go w 42mm albo cena będzie zaporowa ~40k PLN...albo obie rzeczy na raz :D

Cenę z d**y trafiłeś perfekcyjnie, ale zabrakło fauxtiny w Omegowym bingo, muszą być zepsute przynajmniej 2 elementy. Stary FOIS zdecydowanie lepszy, tym bardziej teraz kiedy można dokupić niedrogo niezłą bransoletę od Forstnera.

Kto wie, może dojdzie jeszcze ograniczona dostępność, jak na inne "wyjątkowe" Speedmastery.

Edited by nicon

1dFQTya.png

17 minutes ago, nicon said:

Cenę z d**y trafiłeś perfekcyjnie, ale zabrakło fauxtiny w Omegowym bingo, muszą być zepsute przynajmniej 2 elementy. Stary FOIS zdecydowanie lepszy, tym bardziej teraz kiedy można dokupić niedrogo niezłą bransoletę od Forstnera.

Kto wie, może dojdzie jeszcze ograniczona dostępność, jak na inne "wyjątkowe" Speedmastery.

A czego się spodziewaliście z ceną jak standardowy Moon na tym samym kalibrze stoi też za 40k? Że Omega wyskoczy z early black friday na -50% 🤣

40k is the new 20k, nowe Seamastery, jak już kiedyś powstaną, też pewnie będą tyle kosztowały. 

Może bez tej beżowej lumy byłby nawet ładny.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

Godzinę temu, logann napisał(-a):

A czego się spodziewaliście z ceną jak standardowy Moon na tym samym kalibrze stoi też za 40k? Że Omega wyskoczy z early black friday na -50% 🤣

A standardowy nie kosztuje 35k? Chociaż w mojej głowie to on kosztował ostatnio 30 i to mi się wydawało bardzo dużo. Zwracam honor, dobra cena, dobry przekaz leci.

PS Ale fauxtine i tak zepsuli xD.

1dFQTya.png

3 minutes ago, nicon said:

A standardowy nie kosztuje 35k? Chociaż w mojej głowie to on kosztował ostatnio 30 i to mi się wydawało bardzo dużo.

Ten pociąg zapie*la jak podwyżki paliwa na orlenie, wybaczam bo mogłeś nie nadążyć za tymi zmianami 🤣 hesalit faktycznie ma 35 na metce, ale szafir 40 czyli tyle mniej więcej co ten FOIS (może parę stów różnicy jest)

W sumie już wszystko powiedziane zostało, bez beżu i z normalna czarna tarczą byłby świetny. Ale i tak projekt moim zdaniem udany. Fajnie jakby Omega kiedyś wypuściła jakiegoś flatlinka albo 1450 do koperty Moonwatcha. 

#kiedys to byly czasy (jak kilka lat temu speedy kosztował nieco ponad 20k) teraz nie ma czasów 😅 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

#kiedys to byly czasy (jak kilka lat temu speedy kosztował nieco ponad 20k) teraz nie ma czasów  
Jakie tam ponad 20k, ja kupowałem nówkę dobrze poniżej 20k, kilka lat temu. I poniżej 20k sprzedałem

Pozdrawiam, Mirek

@Mirosuaw bo to byl retail a za retail nikt nie kupował bo mozna bylo 20% spokojnie dostać 🙂 Cóż gdyby człowiek wiedział...

Edited by Jan

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

16 minutes ago, Mirosuaw said:

Jakie tam ponad 20k, ja kupowałem nówkę dobrze poniżej 20k, kilka lat temu. I poniżej 20k sprzedałem emoji35.png

Ale 3861 czy poprzedni?

12 minutes ago, Jan said:

@Mirosuaw bo to byl retail a za retail nikt nie kupował bo mozna bylo 20% spokojnie dostać 🙂 Cóż gdyby człowiek wiedział...

Obecnie w J. jest minus 21% na wszystkie Omegi, bez targów 😅 wiadomo, inna cena wyjściowa, ale może trzeba robić „zapasy” 

Biegłym do kruka ale zrobiłem już zapasy. Widzicie ten mechanizm? Z czystego złota. Indeksy tez jakieś żółtawe. 

IMG_0693.thumb.jpeg.9798aafa7504b66f95cab6e9430ff315.jpegIMG_0691.thumb.jpeg.6b375f88843cce25fce085c2c5570198.jpeg

1dFQTya.png

25 minut temu, logann napisał(-a):

Ale 3861 czy poprzedni?

Oczywiście poprzedni, 1861.

Pozdrawiam, Mirek