Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Szybkie pytanie czy ktos nie poszukuje Omega DeVille Prestige  ref.434.10.40.20.10.001 z werkiem  cal. 8800 w rozmiarze 40mm. Mozna okazyjnie kupic nowy od AD za cale 50% wartosci nominalej.  Nowy nie uzywany. Gwarancja uruchamiana w dniu zakupu. Cena nominalna 5300 euro. Cena promocyjna przez najblizsze kilka dni 2650euro przy platnosci karta na miejscu. W przypadku zakupu przez internet lub za gotowke  na miejscu cena 2570 euro. . To jest oficjany AD Omegi. Zdjecie   sztuki na sprzedaz. Mialem wziac jako dodatkowy bonus bo za taka cene to grzech nie wziac Niestety na moim reku wyglada jak zabawka to pomyslalem ze moze komus innemu zrobie mala  gwiazdke. To lokalny jubiler, AD Omegi, robilem tam zakupy osobiscie wiec mozna zamawiac przez neta i na pewno przyjdzie to co zamowione. Nie wiem jak w przypadku wysylki do Polski ale nie sadze zeby to byl problem

Screenshot_20241114_220315_Samsung Internet.jpg

2 godziny temu, logann napisał(-a):

Nope, to istniejący już od jakiegoś czasu 38mm na werku 3330 (co-axial bez METAS)

https://www.omegawatches.com/watch-omega-speedmaster-38-co-axial-chronometer-chronograph-38-mm-32430385001001

Dzięki za potwierdzenie. No właśnie, coś mi nie pasowało iż to nowy Speedmaster jest bez certyfikatu METAS.

Cześć, ciekaw jestem który model byście wybrali jako daily (noszę tylko jeden zegarek):

1. Omega seamaster 300m w wariancie sedna gold na gumie.

2. Moon w wersji szafirowej.

Obecnie noszę seamastera, który jest dla mnie mega uniwersalny - dzięki wykorzystaniu złota pasuje zarówno do bardziej eleganckiego stroju (oczywiście bez przesady), natomiast jest również dość sportowy, a tak ubieram się na codzień. Ważna jest również dla mnie funkcja daty i automat to też wygoda. Wcześniej miałem nowego moona na hesalicie i brakowało mi tej daty, a ręczne nakręcanie też mnie bardziej irytowało niż budowało jakąś „więź” z zegarkiem. Moon jednak ma coś takiego w sobie, że korci mnie żeby zrobić wymianę, ale tym razem na wariant z szafirem. Ciekaw jestem Waszego wyboru:) 

IMG_5691.png

IMG_5692.png

Edited by AdamZie

Skoro data i automat to całkowicie wyklucza moona. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

8 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Skoro data i automat to całkowicie wyklucza moona. 

To prawda, ale moon ma coś w sobie szczególnego i pomimo tych braków siedzi mi w głowie 😅 najchętniej bym zamienił na suba z datą, ale to jeszcze nie mój budżet 🫢

3 godziny temu, AdamZie napisał(-a):

To prawda, ale moon ma coś w sobie szczególnego i pomimo tych braków siedzi mi w głowie 😅 najchętniej bym zamienił na suba z datą, ale to jeszcze nie mój budżet 🫢

Co prawda nie moon, ale w serii Speedmaster sa zegarki z datownikiem w automacie.

18 minut temu, o.m.e.g.a napisał(-a):

Co prawda nie moon, ale w serii Speedmaster sa zegarki z datownikiem w automacie.

Wiem, ale dla mnie jak speedmaster to tylko moon 👌

22 godziny temu, Łuki24 napisał(-a):

Witam, to ja wrzucę coś dla odmiany bo w wątku pojawiają się same seamastery( na pewno kiedyś kupię, choć przy obecnych cenach nie wiem czy będzie stać:) ) bądź speedmastery. Jeszcze ciepły i pierwsza bransa w życiu. Do tej pory tylko gumy i paski. 

20241004_101947.jpg

Fajna jest. Gratuluję.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Swiezutki zakup, ledwo folie zdjete, w trakcie  skracania bransolety Jednak padlo na zielony. Bialy jakos srednio pasowal wizualnie na moim reku.
20241116_102338.thumb.jpg.2cf7206f71fbd1b124936021703c823a.jpg
20241116_102325.thumb.jpg.0a32a512f17ac02ff5ca6eda9dbafdbc.jpg

Gratuluję! Świetny wybór!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Szybkie pytanie bo czas niestety na ostatni zakup w tym roku. Zona zaczyna miec dosc  moich ostatnich szalenstw😂😂. Chodzi za mna seamaster paris 2024 lub dalej biala bo nie mam zadego zegsrks z biala tarcza. Pytanie czy jest sens sporo doplacac wzgledem normalnej bialej wersji. Jakies opinie, rady? Zwykla biala czy wersja olimpijska? Obie na bransolecie.

16 minutes ago, piotr76 said:

Szybkie pytanie bo czas niestety na ostatni zakup w tym roku. Zona zaczyna miec dosc  moich ostatnich szalenstw😂😂. Chodzi za mna seamaster paris 2024 lub dalej biala bo nie mam zadego zegsrks z biala tarcza. Pytanie czy jest sens sporo doplacac wzgledem normalnej bialej wersji. Jakies opinie, rady? Zwykla biala czy wersja olimpijska? Obie na bransolecie.

Wersja Paris ma tę przewagę, że masz quick release w bransolecie - ponoć nie da się tego kupić osobno, a moim zdaniem to fajny ficzer. Dodatkowo inna czcionka na cyferblacie i dacie - pytanie czy się podoba. No i złoty bezel zamiast ceramicznego - tu poza względami praktycznymi dochodzą jeszcze estetyczne, jeśli Ci się podoba to czemu nie. A i jeszcze ukryty mechanizm w wersji Paris, ale kto by się tam przyglądał. Generalnie dla fanów złota to imo ciekawa opcja.

10 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dzisiaj było małe mierzonko 😁 W sumie wszystkie dobrze siedziały 🥰

IMG_1840.jpeg

IMG_1841.jpeg

IMG_1844.jpeg

IMG_1847.jpeg

IMG_1850.jpeg

Z tych wszystkich brałbym AT 😁