Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Recommended Posts

A ja połączę oba obozy... Pasek z zapięciem bransoletowym. Idealne rozwiązanie :)

Bardzo mi się podoba bransoleta, ale kilka razy się przymierzałem i pasek bezapelacyjnie wygrywa

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

tydzień w tym i tydzień w tym - oba rozwiązania są fajne :) gratuluje świetnego nabytku !

ja musze teraz czekać do jakiś Świąt...

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Wczoraj dotarła, czarnulka moja piękna!!! Tarcza idealnie zachowana, czarna jak kupa Lucyfera, jak węgiel, jak koks, jak antracyt!!!

post-46051-0-36513600-1352193669_thumb.jpg

Lądy i morza przemierzam

Kulę Ziemską z otwartym czołem

Omegę mam Dynamic na ręku

Skąd pytam, skąd ją wziąłem?

A wziąłem ją z dumy i trudu

Ze znoju codziennej pracy

Ze stali, z żelaza, z węgla

A tarcza jej jak antracyt!

post-46051-0-74818500-1352193711_thumb.jpg

Wzruszyłem się...

Teraz tylko przegląd, smarowanie - dla pewności.

W imieniu-Prezesa Ochockiego z klubu K.S "Tecza" gratuluje :)

P.S.Stan Bystrzycy w Lublinie-w normie :)

Mam nadzieje ja obejrzec..vide-spotkanie w sobote :D

Pozdrawiam, Marek

W imieniu-Prezesa Ochockiego z klubu K.S "Tecza" gratuluje :)

P.S.Stan Bystrzycy w Lublinie-w normie :)

Mam nadzieje ja obejrzec..vide-spotkanie w sobote :D

Dziękuję za informacje o stanie wód głównej rzeki Lublina. Niemniej jednak trzeba uważać, bo a nuż gdzieś będzie przedszkole w przyszłości albo teren zabudowany... Gratuluję Seamasterka, przepiękne indeksy, dobrze, że nie wpadła do kieliszka, bo trzeba by spisać protokół zniszczenia ;). Kurcze, w Lublinie będę dopiero w następny weekend, może załapię się na kolejne spotkanie?

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Cytochrom ladne cacko z niego zrobiles ! wyglada jak nowy! dalem wpis na temat tissota antimagnetique, moglbys zerknac? widze, ze wiesz jak dobrze zwrocic zycie zegarkom!

pozdrawiam,

Dawid

65809834.jpg

67241102.jpg

80643902.jpg

105lwn.jpg

Panowie nie jest to nowy nabytek ale szuka nowego właściciela jest to przepiękny zegarek do garnituru gdyby ktoś reflektował z chęcią sprzedam. Opisze wszystkie wady i zalety.

PS. werk na złotych szatonach stan po za szkiełkiem i lekkim nalotem na wskazówkach ideał.

Edited by Stary

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Panowie nie jest to nowy nabytek ale szuka nowego właściciela jest to przepiękny zegarek do garnituru gdyby ktoś reflektował z chęcią sprzedam. Opisze wszystkie wady i zalety.

PS. werk na złotych szatonach stan po za szkiełkiem i lekkim nalotem na wskazówkach ideał.

Fajniutki ten Kienzle, Maćku. Widziałem na Bazarku i nawet dumałem, czy by czasami go nie wziąć.

Co to za werk? Bo wyglada na AHO sygnowane przez Kienzle

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Arturze nie wiem pierwszy raz widzę Kienzle z takim werkiem dla mnie to były raczej zegarki nisko budżetowe, na werkach kołkowych a tu taki szok złote szatony :o i w pierwszym momencie myślałem, że to jest jakaś modyfikowana Eta ale w domu tak samo jak ty przy głębszych oględzinach zauważyłem, że to raczej AHO http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&a&2uswk&AHO_1021 sygnowane przez Kienzle. Z chęcią oddam ją w dobre ręce bo jest naprawdę Piękna uwierz mi na słowo, jeżeli ktoś kiedyś stykał się z marka Kienzle to ten zegarek jest z innej bajki. Najwyższa jakość, stal, ciekawa tarcza, dobry mechanizm i prawie żadnych śladów użytkowania....gdyby nie to szkiełko i ten lekki nalot na wskazówkach :)

Hmmm... no to może i tutaj swoich sił spróbuję...

85033841cd113085med.jpg

A w "cukierkowym" tle nabytek wygląda tak:

2af2059086735f5f.jpg

c0665ade3c02a3c8.jpg

23ae51f0ca5e71ce.jpg

:)

Hmmm... no to może i tutaj swoich sił spróbuję...

Nie no fotki kapitalne!!!! :) Zwłaszcza przed ostatnie zrobiło na mnie ogromne wrażenie B) Pięknie się to komponuje wszystko razem....gratuluje pomysłu i efektów :)

Edited by chronofil
cytowanie zdjęć

Bana nie dostajesz tylko ze względu na dzisiejszy świąteczny dzień. Ale - uwazaj! :lol:

Pięknie się kolekcja rozwija - gratulacje :)

cytując za Wikipedią :ph34r:... :

"...Sobota ( – szósty dzień tygodnia. W tradycji biblijnej – chrześcijańskiej i żydowskiej, gdzie za pierwszy dzień tygodnia uznawana jest niedziela, sobota jest siódmym, ostatnim dniem tygodnia.

W religii żydowskiej sobota jest dniem świątecznym, zwanym szabatem. Biblijna opowieść o stworzeniu świata wyjaśnia jej genezę – ostatniego dnia tygodnia Bóg odpoczął po dziele stworzenia. W ortodoksyjnym judaizmie ściśle przestrzegany jest nakaz powstrzymania się od pracy...."

chcę się podzielić moim następnym znaleziskiem w automacie.. i w dodatku kwadratowym :D

img2349h.jpg

we dwoje podobno lepiej..

img2354t.jpg

img2360i.jpg

Podpowiedzcie proszę mi coś w temacie paska 20 mm i raczej nie czarny w rozsądnych pieniądzach - nie mam kompletnie pomysłu na tego kwdraciaka.

Edited by sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

cytując za Wikipedią :ph34r:... :

"...Sobota ( – szósty dzień tygodnia. W tradycji biblijnej – chrześcijańskiej i żydowskiej, gdzie za pierwszy dzień tygodnia uznawana jest niedziela, sobota jest siódmym, ostatnim dniem tygodnia.

W religii żydowskiej sobota jest dniem świątecznym, zwanym szabatem. Biblijna opowieść o stworzeniu świata wyjaśnia jej genezę – ostatniego dnia tygodnia Bóg odpoczął po dziele stworzenia. W ortodoksyjnym judaizmie ściśle przestrzegany jest nakaz powstrzymania się od pracy...."

chcę się podzielić moim następnym znaleziskiem w automacie.. i w dodatku kwadratowym :D

Nie jestem wyznawcą judaizmu, więc bez grzechu w sobotę bana mogę dać.

Szczególnie, że pokazałeś zegarek znaleziony w automacie, a nie napisałeś, jaki to automat. Do robienia kawy, sprzedaży prezerwatyw, czy do strzyżenia? :D

Na koniec zamieściłeś zegarek o kwadratowym kształcie, wiedząc, że koperta zegarka może mieć kształt dowolny, pod warunkiem, że będzie okrągła.

Nie, no, za dużo tego... :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Guest Szymon.

No Daniel, Ten Dynamic wygląda obłędnie. Zazdraszczam ;)

Myslę ze się Daniel nie obrazi za zapożyczenie zdjęcia (jeszcze swoich nie zrobiłem) ale pochjwalę się, że miałem szczęscie nabyć od niego Dosię.

091120122900.jpg

091120122901.jpg

091120122903.jpg

Obiecuję, że nie będzie u mnie smutna ;)

Szczególnie, że pokazałeś zegarek znaleziony w automacie, a nie napisałeś, jaki to automat. Do robienia kawy, sprzedaży prezerwatyw, czy do strzyżenia? :D

Na koniec zamieściłeś zegarek o kwadratowym kształcie, wiedząc, że koperta zegarka może mieć kształt dowolny, pod warunkiem, że będzie okrągła.

Arturze nie możemy się ograniczać tylko do jednej wiary w naszym demokratycznym kraju :D a ten automat to respirator ;)

a co do kształtu to faktycznie ...ale szkoda było go nie brać..

btw zwróciliście uwage że zenith/movado ma logo podobne do cini mini B)

Edited by sneer

No Daniel, Ten Dynamic wygląda obłędnie. Zazdraszczam ;)

Myslę ze się Daniel nie obrazi za zapożyczenie zdjęcia (jeszcze swoich nie zrobiłem) ale pochjwalę się, że miałem szczęscie nabyć od niego Dosię.

Obiecuję, że nie będzie u mnie smutna ;)

Nie ma problemu. Niech się dobrze nosi i punktualnie cyka. Cieszę się, że poszła w dobre ręce.

Edited by chronofil
cytowanie zdjęć

[wysłane z mojego Atari 65XE]

gratuluje nowego nabytku Piotrze ;) wiecej zenkow to wieksza szansa na kolejnego atlanta dla mnie :D pozdro B)

no to było brutalne <_< ...ale niestety prawdziwe

będę musiał mocno przetrzebic kolekcję dla tego osobnika http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/29

Edited by sneer

Arturze...no nie mogę się oprzeć, szczególnie że kształt jak najbardziej odpowiedni :)

cal. 126, złocony, rok 1951, z pudełeczkiem ...bajka - dzis do mnie przypłynął

img2390r.jpg

img2392ui.jpg

img2387y.jpg

img2365h.jpg

img2372bp.jpg

img2366s.jpg

Edited by sneer

Guest xylog

Złocony? Jakoś nie widać. I ten się nie liczy, nie ma gwiazdki. A na pudełku jest :lol:

Złocony? Jakoś nie widać. I ten się nie liczy, nie ma gwiazdki. A na pudełku jest :lol:

Jacku, Jacku.... a Ty znowu gdzieś zapodziałeś okularki..? :D

Guest xylog

Ty się z moich okularków nie śmiej :angry: nigdy nie wiem gdzie leżą. ;)

A koperta to raczej chromowana, a nie złocona. Chyba, że przez pomyłkę ci mechanizm pozłocili :D

Z tą gwiazdką dobre :lol: jak nie ma gwiazdki to na pewno tarcza po renowacji !! :D i widać, że szkiełko pleksi bo porysowało się tylko tam gdzie koszula nie dosięgła :D

A kończąc żarty fajny sikor ....gratulacje !!!!

Ty się z moich okularków nie śmiej :angry: nigdy nie wiem gdzie leżą. ;)

A koperta to raczej chromowana, a nie złocona. Chyba, że przez pomyłkę ci mechanizm pozłocili :D

koperta stalowa a mechanizm złocony :P - przynajmniej tak podaje w swojej książce Manfred Rossler

Edited by sneer