Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Recommended Posts

Guest fidelio

Śliczny psiak  :wub: A pazury ma takie czyste, jakby w ogóle na dwór nie wychodził  ;)

Guest fidelio

Ma przecież w domu toaletę  ;)

Dobrze, że w domu, a nie, że "z domu"  :P

A po co ma wychodzić..? Ma przecież w domu toaletę, książki, internet, telewizję, muzykę... ;)

... raz na tydzień przychodzi wizażystka :P

Czyściutkie Golden Retrievery

W sensie rasowym czy higienicznym?

Edited by Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Guest fidelio

Dla odmiany łapa psa, który wychodzi jednak na zewnątrz  ;)

post-34987-0-79209600-1524846539_thumb.jpg

A jak wygląda psi ustęp, taki domowy.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Z wizytą u rodziców i kochanego beagle'a :)

e21a674e8612a7497d550bdb3ec95f87.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

My też dzisiaj wyjazdowo, z wycieczką po lesie.

Nie wiem czy bobry to też najlepszy przyjaciel człowieka... raczej nie, ale spotkaliśmy takie obrazki

3e3ff9fde31d00f3b018573678f7b691.jpg

A psiur jak zwykle dobrze wybiegany i szczęśliwy na maksa :)

4856877c0c520abf54b5ee4f5098b4e9.jpg

373f2e20ce5526de1818e13488641542.jpg

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Nie miał siły dojść do samochodu. Jeszcze się po drodze wpierdzielił w błoto. :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Mój już 3ciego kleszcza przyniósł w tym roku. Pójdę go zaszczepić - lekarz mi tego nie polecał ale te badziewne obroże (Bayer) nie działają w ogóle ...

nie spiesz się ....

Na drugim zdjęciu widać, że zmęczony Maniek to szczęśliwy Maniek :D Fajnie imię, kojarzy mi się z moją ukochaną Epoka Lodowcową

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Obroże są dla miastowych. G.wno warte.

Kup u weta porządny preparat i podaj psu. Nie żałuj kasy. Leczenie jest zdecydowanie droższe i bywa, że nieskuteczne.

Kleszczy jest zatrzęsienie a dla psa są wyjątkowo groźne.

Dziś na spacerze w lesie zdjąłem z psa kilkanaście sztuk. Na szczęście nie wpinają mu się, bo bierze regularnie preparat. Ale do domu zawsze może przynieść, więc go przeglądamy.

A Maniuś super :)

Dobrze wybiegany pies to szczęśliwy pies :D

Arkadiusz K.

Ja donce przeciw kleszczom i pchłom daje bravecto już 4 rok. Choć ostatnio słychać głosy, że ten lek może być niebezpieczny dla psów. W Holandi nawet są protesty na ulicy, podobno. Tylko co w zamian gdy obroża nic nie daje a po kroplach wypada sierść w miejscu aplikacji?

U mnie w domu 4ry psy. Każdy ma obroże Bayera Foresto. 10 miesięcy spokój z kleszczami. Tzn są na psach, ale sie nie wbijaja. A psy plywaja w rzece i biegają po lasach dzień w dzień.

Więc trochę się dziwie skąd te narzekania.

W tym roku pryskałam jakimś sprejem Frontline (?) wszystkie koty i jeden kot kleszcz na środku głowy, drugi pod brodą... U psa też znalazłam na eeeee powiedzmy łopatce jednego mimo, że wlewałam jakąś ampułkę między właśnie łopatki, ale nie pamiętam nazwy. Także niestety sezon zaczął się na dobre. I żeby nie było pies co najwyżej dookoła ogrodzenia chodzi, a koty samopas na pobliskie łąki, a i jedne i drugi złapały po kleszczu.

Co do tych tabletek to poczytałam sobie, powtarzając przy okazji wiedzę z chemii i neurologii jakkolwiek mądrze to nie brzmi i nie interesuje mnie ten środek, bo w mojej opinii może być zbyt groźny dla mojego psa. I tak dziad jest schorowany, więc nie będę go narażać na możliwe skutki uboczne.

Frontline trzeba dokładnie wetrzeć ręką w sierść - samo popryskanie nic nie daje albo b.mało. Szczególnie dokładnie szyja, pachwiny, głowa. Skuteczność praktyczna 3 tygodnie. Zalety - nie uczula. Co do preparatów oleistych warunek podstawowy aplikacji - minimum tydzień po kąpieli nie wcześniej bo nie rozprzestrzeni się po całej skórze. Aplikuje się tylko po linii grzbietu - nie rozciera się i nie aplikuje w innym miejscu. Obroże są skuteczne ale czasami pojawia się odczyn alergiczny - trzeba na to zwracać uwagę.

Edited by Lemax