Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Recommended Posts

Pies teściów, zegarek w prezencie od teścia...

A gdzie córka teścia :(

Rafał

To jest temat o przyjaciołach, a nie o pokucie :(

....dooooobre uśmiałem się nieziemsko... :):):):):(

885bd3c9d41d0bdamed.jpg

Drzemka przedpołudniowa bo z reguły już wstaje śpiąca.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Lenka ;)

post-36-0-28031100-1331598285.jpg

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Co to za jaszczura i jaka jest duża?

Agama brodata , obecnie ma z jakieś 40 cm , ale mam nadzieje , że do 50 dobije :blink:

Guest Jash

Agama brodata , obecnie ma z jakieś 40 cm , ale mam nadzieje , że do 50 dobije :)

Piękna. Marzy mi się taki zwierzak w domu, ale żona i córka są na nie, bo "źle się głaszcze" :blink:

Agama brodata , obecnie ma z jakieś 40 cm , ale mam nadzieje , że do 50 dobije :blink:

Fajna :) a bez ogona? 10-15cm?

Piękna. Marzy mi się taki zwierzak w domu, ale żona i córka są na nie, bo "źle się głaszcze" :blink:

eee nie jest tak źle z tym głaskaniem , w sumie Maniek nawet to lubi , ale nie jest to raczej jakieś wybitnie miłe doznanie :). Poza tym to jest prawie jak kot , regularnie wypuszczam Mańka poza terra żeby wybiegał się po mieszkaniu , ogólnie to strasznie ciekawski stwór , wszędzie wejdzie, zajrzy i szybko przyzwyczaja się do właściciela.

Fajna :) a bez ogona? 10-15cm?

Bez ogona 18 cm. To jest samczyk więc liczę na to ,że jeszcze mi trochę podrośnie , a jeżeli nie to niech chociaż zwiększą mu się wymiary poprzeczne :) .

Edited by elvvis

A czym się to żywi ? mięskiem ? Chyba nie żywym ?

Tylko żywym :) , ciężko ją przekonać do czegokolwiek co nie wykazuje czynności motorycznej :blink: . Najlepiej jej wchodzą szarańcze, świerszcze i karaczany. Od czasu do czasu trochę bazyli , marchewki, jabłka i inne zielska.

Niżej, mój najlepszy przyjaciel. Borys :) Przyszła jesień, dlatego "wcina" wszystkie jabłka, które opadły. Z resztą, oprócz: kurzu, betonu i pajęczyny, to ta bestia zżera wszystko :) Generalnie, wiecznie śpi i strasznie chrapie :) ale chyba wszystkie Labradory tak mają ;)

262a8zq.jpg

Rafał

Jakie fajne Psisko ! Mądrze mu z oczu patrzy !

Czy te psy nie cierpią przypadkiem na adhd ?

Podobno bardzo żywe są ? może te jabłka go tak przymuliły ? ;)

Jakie fajne Psisko ! Mądrze mu z oczu patrzy !

Czy te psy nie cierpią przypadkiem na adhd ?

Podobno bardzo żywe są ? może te jabłka go tak przymuliły ? ;)

To są bardzo wesołe psiaki. Może stąd wzięła się opinia o nadpobudliwości, nad którą zresztą można zapanować. To jest kwestia ułożenia psa. Polecam wszystkim, którzy oczekują od psa przywiązania i posłuszeństwa oraz łagodnego i zrównoważonego usposobienia. Bardzo łatwo dają się ułożyć i bardzo chętnie wykonują polecenia. Łagodny charakter ma jednak swój minus. Jeżeli ktoś was zaatakuje, to on zamiast bronić, będzie merdał ogonem i cieszył się z tego, że pan wymyślił jakąś nową zabawę :)

Rafał

RUSKI moj wogole nie chrapie ale za to strasznie sie rozpycha w lozku ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Czyli nie ma problemu żeby wychowywał się z małymi dziećmi ?

Co do tego bronienia ... często się to zdarza, że pies uważa to za super zabawę, ale powiem wam że moja nowofundlandzica raz mnie zaskoczyła i faktycznie stanęła po mojej stronie, to był pierwszy raz jak widziałem że pokazała zęby i postawiła grzbiet jednemu jegomościowi który był zbyt nachalny.

Psy chyba czują takie rzeczy jak negatywne nastawienie i strach ?

To i swego przyjaciela dorzuce:

sl372811.jpg

Mój bardzo dobrze wyczuwa strach ludzki i lubi to wykorzystywać ;) Co do negatywnego nastawienia osobnika to szybko doprowadza do jego zmiany jak pokazuje swój biały, lśniący uśmiech, wszystko zależy od podejścia drugiej osoby, może być grzeczny i przytulny albo całkiem odwrotnie, aaaaaaa jak chrapie to chyba go sąsiedzi słyszą. Brakuje mu tylko tego, że nie potrafi mówić :)

Edited by Owczar

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Fajny owczarek alzacki . To chyba bardziej poprawnie niż niemiecki ?

Co do gadania ... psy tego nie potrzebują, niektóre mają tyle mądrości w pysku że widać wszystkie ich emocje i to co czują i to co chcą wyrazić. Na dodatek one chyba wszystko rozumieją co się do nich mówi ;)

Jejku jak mi tęskno do mojego psa :)

Guest yasiooo

basik.jpg

basik2.jpg

Lepszy cwaniaczek. Nieświadomi ludzie łapią się na jego niewinny wygląd ;) (sory za jakość zdjęć, pstrykane telefonem)

post-27222-0-93916500-1331632735.jpg

post-27222-0-33278600-1331632738.jpg