Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

12 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Fajnie się nosi na tym Hirschu.

A do tego świetnie wygląda 👌🏻

34 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a):

Świetny kadr!

W sieci znalazłem takie ujęcie:

Dzięki, tak jakoś wyszło 😉 Ten Conquest ma coś w sobie, no i rozwiązanie komplikacji jest fascynujące, tylko cena przeraża. Klasyczny 35 mm też mi się bardzo podoba i kusi. Do tego nie mam ani jednej ETY 2824-2, a to poważnie niedopatrzenie 😁

Mam problem z Longines Spirit chrono. Miałem lekko porysowaną kopertę więc dałem go do autoryzowanego serwisu na polerkę. Niestety gdy go odebrałem nie działa przycisk zmiany daty oraz co gorsza uszkodzili szkło ścierając w jednym miejscu antyrefleks. Nie mam zamiaru oddawać tego zegarka tam ponownie na reklamacje. Czy ktoś może orientuje się jaki może być koszt naprawy?

Sent from my iPhone using Tapatalk

11 godzin temu, papcio24 napisał(-a):

Mam problem z Longines Spirit chrono. Miałem lekko porysowaną kopertę więc dałem go do autoryzowanego serwisu na polerkę. Niestety gdy go odebrałem nie działa przycisk zmiany daty oraz co gorsza uszkodzili szkło ścierając w jednym miejscu antyrefleks. Nie mam zamiaru oddawać tego zegarka tam ponownie na reklamacje. Czy ktoś może orientuje się jaki może być koszt naprawy?

Sent from my iPhone using Tapatalk

współczuję sytuacji. Czy to był autoryzowany serwis Longinesa czy jakiś zegarmistrz? Bo z opisu wygląda na totalną fuszerkę. Masz jakiś ślad po wizycie? rachunek? 

quartz bandit

współczuję sytuacji. Czy to był autoryzowany serwis Longinesa czy jakiś zegarmistrz? Bo z opisu wygląda na totalną fuszerkę. Masz jakiś ślad po wizycie? rachunek? 

Znalazłem ten serwis na stronie Longines, więc zakładam że autoryzowany. Mam paragon. Dodam tylko, że to było we Włoszech gdzie na co dzień mieszkam, teraz jestem w Poznaniu do początku stycznia, więc mógłbym podjechać do naszego polskiego serwisu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Na moją prośbę i po sugestiach forumowiczów, Kolega Adam @Wacor był uprzejmy przenieść temat Klub HERITAGE do Forum Głównego, gdzie łatwiejszy dostęp będą mieć do niego posiadacze i posiadaczki innych zegarków niż tylko szwajcarskie i niemieckie. Stary link będzie działał jeszcze przez 30 dni, więc jak ktoś ma zapisaną zakładkę, to uprasza się o jej aktualizację zanim wygaśnie 😉

1 godzinę temu, papcio24 napisał(-a):

Znalazłem ten serwis na stronie Longines, więc zakładam że autoryzowany. Mam paragon. Dodam tylko, że to było we Włoszech gdzie na co dzień mieszkam, teraz jestem w Poznaniu do początku stycznia, więc mógłbym podjechać do naszego polskiego serwisu.

To ja bym się skontaktował z firmą Longines bezpośrednio. Zobaczymy co powiedzą i w tej sytuacji odesłał dalej zegarek  do fabryki w Szwajcarii:

https://www.longines.com/pl/customer-service/send-us-your-watch

Trochę poczekasz tanio nie będzie ale przywrócą stan farbryczny. Jeżeli masz paragony z AD i to był rzeczywiście autoryzowany serwis możliwe, że zrobią to za darmo. Daj 

znać jak poszło i powodzenia. Zniszczony w serwisie zegarek to nic fajnego brrrr

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

To ja bym się skontaktował z firmą Longines bezpośrednio. Zobaczymy co powiedzą i w tej sytuacji odesłał dalej zegarek  do fabryki w Szwajcarii:

https://www.longines.com/pl/customer-service/send-us-your-watch

Trochę poczekasz tanio nie będzie ale przywrócą stan farbryczny. Jeżeli masz paragony z AD i to był rzeczywiście autoryzowany serwis możliwe, że zrobią to za darmo. Daj 
znać jak poszło i powodzenia. Zniszczony w serwisie zegarek to nic fajnego brrrr

Wysłałem wiadomość do Longines. Zobaczymy kiedy i co odpiszą. Dzięki.