Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ZAX

Wasze zegarki Glashutte (GUB)

Recommended Posts

"Górne części" DDR-owskich zegarków były najczęściej grubo złocone, więc trafiały do "odzyskiwaczy surowców", daj jakieś zdjęcia bo moja szklana kula nawaliła, a może być, że mam gdzieś w "złomie" taką kopertę.

Witam ! Jestem nowym uczestnikiem tego forum.Nie mam też pojęcia ,czy dobrze trafilem z tym pytaniem. Znalazlem w domu ojca ,dosłownie w starych śrubkach ,zegarek marki GLASHUTTE 17 jew..Jest to zegarek pozłacany ,lecz bez szkielka wskazówek . Tarcza w opłakanym stanie W związku z tym mam do Kolegi pytanie.Czy by gdzieś się nie znalały takie części

Szukam na allegro inic nie ma. Znalazłem zaklad renowacyjny zegarki .To lepiej nie pytać o cenę .Zdaję sobie w pelni sprawę ,że Sznownego Kolegi wpis byl dawno dawno temu . Myślę ,że zainteresowania nie minęły . Pozdrawiam .Życze wszystkiego najlepszego z okazji Swiąt ,oraz Nowego Roku.Z poważaniem .Ryszard Trzciński

Znalazłem identyczny na allegro .I ażeby Koledze uzmysłowić jaki to jest. Przesyłam ilnk;

http://antyk24.pl/Zegarek,glashutte,ktory,to,rok,_10_1_4_12030_0_0.html

@Piszpan2907

Warszawa, firma Głowaccy, cennik wysyłają na maila, ale cena za renowację tarczy to chyba 160 złotych.

@buran69

Fajny egzemplarz, szkoda tylko tarczy....

Tak na oko z trzydzieści lat musiał "służyć" aby zapracować na taki wygląd.

Witam wszystkich forumowiczów. Historia mojego zegarka wygląda następująco: jako młody chłopak dostałem zegarek od mojego dziadka. W trakcie użytkowania uszkodzeniu uległa koperta. Po czym zegarek długo leżał w szufladzie. Około 2-3 lat temu wpadł mi w ręce i postanowiłem go naprawić. Zegarmistrz powiedział, że nie był wstanie naprawić koperty ale znalazł podobną (ale większą). Jak znajdę starą kopertę i tarczę to wrzucę zdjęcia. Możeci mi powiedzieć jaki to jest dokładnie model? Pozdrawiam. Dodam, że zegarek jest dla mnie ważną pamiątką. Pozdrawiam.

post-68353-0-93203600-1388934727_thumb.jpg

post-68353-0-67746600-1388934741_thumb.jpg

Pieknie zachowany damski?męski?zegareczek  24mmx40mm z rzadkim mechanizmem co do którego nikt nie za bardzo wie ile go wyprodukowano :)glass%20damka%20prz%C3%B3d.JPGglass%20damka%20tarcza.JPGglass%20damka%20mech.JPG

@mechanik

Cacuśna ta dameczka tarcza jest obłędna.

Gratulacje!

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Czy to ich oryginalny stan, czy też po zabiegach doprowadzono je do tak pięknego stanu?

Jeśli tak to napisz coś więcej.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Witam Cie Lec

W takim stanę je nabyłem z mała usterka techniczna.

Wizualnie sama polerka dała taki efekt. Szkło i cała koperta sa oryginalne :)

Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk

Jeden z tradycyjnych Glashutte Spezimatic o ciekawej tarczy i jeden z  kwarców Glashutte z własnym mechanizmem k 30/2 nadal na chodzie .glashutte%20specimatic%20.JPGglashutte%20quartz%20prz%C3%B3d.JPGglashutte%20quartz%20ty%C5%822.JPG

Edited by mechanik