Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

No czesc,

mnie sie cos wydaje, ze zegarkow wystarczy.

Co prawda wieksza popularnoscia ciesza sie DLC, co bylo do przewidzenia ze wzgledu na projekt, jednak w stali powinno zostac troche egzemplarzy.

T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto moje trzy grosze : drugi dla kolegi jak najbardziej, ale jeśli coś zostanie. Jednak użytkownicy powinni mieć jakieś przywileje , chyba :unsure:. Z drugiej strony jeśli coś zostanie to powinniśmy znaleźć chętnych na to w Polsce. Tak to widzę ...

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jeszcze zalozyc, ze ktos chcialby miec oba egzemplarze w kompecie :unsure:

T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym rzecz, jak rozumiem, nie ma żadnych "wątpliwości" jeżeli ktoś bierze dwie sztuki - stal i DLC.

A ja chciałbym 2 sztuki DLC.

Pamiętam, że w którymś z postów była informacja, że jest ograniczenie do dwóch sztuk dla jednej osoby, ale nie pamiętam czy była tam mowa o wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widać na grafikach to powinna być taka sama, ale jak będę gadał z Łukaszem to zapytam o tę kwestię i dam znać na forum, chyba że on już to wie to sam napisze :unsure:

Czy mamy już jakieś info na ten temat? Byłoby dobrze gdyby obramówka datownika współgrała z indeksami. Inaczej bedzie to dość dziwnie wyglądać. Zreszta nie sadze, żeby był to jakiś problem dla Guntera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak- od początku myślałem nad "parką" i przy tym pozostanę, czyli jeden użytkownik jeśli chce dwa zegarki bierze stal + DLC. Nie chcę jakiejś reglamentacji wprowadzać, ale sami widzicie jak duże jest zainteresowanie czarną wersją i mogłoby jej bardzo szybko zabraknąć :unsure: Moim zdaniem stal i DLC jest na równym poziomie i jak parka to parka. Jeśli czyjś znajomy zechce dla siebie koniecznie taką jaką wy macie, niech się zarejestruje i sobie zaklepie- to małe piwko, a nuż wkręci się w zegarki ;)

Jeśli jednak będziemy bujać się z tymi zegarkami kilka tygodni, to oczywiście sprzedamy każdemu każdą ilość, byle zostały w Polsce ;) Głupio byłoby taką limitkę puszczać w świat z braku zainteresowania :blink:

A więc: na chwilę obecną bierzemy dwa zegarki- DLC i stal, a jeśli za kilka tygodni stwierdzimy że jednak sporo zostało do wzięcia to puścimy wszystko jak leci :D

Co do ilości postów potrzebnych do zakupu zegarka- wolałbym na tym etapie nie wprowadzać ograniczeń, nie chciałbym podejmować się dzielenia i ustalania ilości potrzebnej do zakupu. Poza tym nasz projekt nie nabrał aż takiego rozgłosu poza forum, żeby w ten sposób blokować komuś możliwość kupna. Kto był od początku zainteresowany, ten brał udział w projekcie, kto dowiedział się później, ma możliwość zapisania się teraz, a zegarków braknąć nie powinno :D

Marcinie- gadałem z Łukaszem, mówił że jeśli ramka ma być, będzie w tym samym stylu co wokół indeksów, nie mamy się tym przejmować, Gunter ślepy nie jest :D

Zapraszam o 21.00 :) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję w rodzinę 2 szt w DLC. Proszę o umożliwienie zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jak pisałem, bierzemy ew. parkę - stal + DLC. Jeśli w ciągu powiedzmy dwóch tygodni, zostanie parę DLC będzie możliwość domówienia.

Ew. zaproponuj bliskiemu rejestrację na forum i zapis na zegarek osobiście, nie ma ograniczeń co do ilości postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputeru ta osoba nie posida. Proszę o parę czarnych. Zależy na blizkich numerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za sprawą postów kilku z Was, przemyślałem sprawę i trochę późno, ale jednak doszedłem do wniosku, że rzeczywiście taka "reglamentacja" nie ma sensu na dłuższą metę, bo i tak ten kto chce znajdzie sposób na zakup drugiego takiego samego zegarka, choćby przez poproszenie znajomego o rejestrację. Namnożyłoby się martwych kont co jest bezcelowe i lepiej żeby zegarek zamawiali "swoi" :unsure: Pisałem, że poczekamy parę tygodni i wtedy ew. pozwolimy domówić drugi taki sam zegarek, ale to nie ma sensu, nikt nie chce czekać.

Co z zegarkiem zrobicie, nie obchodzi mnie, może iść do znajomego, do rodziny, na handel, jak kto woli (choć to ostatnie byłoby przykre). Aż tak wielu osób które chcą 2 czarnuszki nie jest więc ok - zamawiajcie po dwie sztuki (ale nie więcej! :blink: ). Będzie to oczywiście ujęte w regulaminie zapisów, które wrzucę ok. 21.00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, no lechu! nie wolno zmieniac zasad w trakcie! po jednym lub jak bylo czarny i bialy! zostana, nie bedzie chetnych - ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wojtku- te kilka tygodni wiele nie wniesie, a reglamentacja nie ma jednak sensu, bo może się okazać że komuś bardzo zależy na dwóch takich samych, dla siebie i dla bliskiej osoby i co wtedy? Ma czekać parę tygodni? Lepiej chyba żeby zamówiła od razu. My szybciej zapełnimy listę, Steinhart szybciej sprzeda zegarki, zminimalizujemy ryzyko i więcej zegarków zostanie w Polsce. Osób, które chcą dwa DLC nie ma zbyt wiele- raptem 2, może 3.

Trudno mi już na tym etapie ustalać jakieś regulaminowe, twarde zasady, bo opracowuję je na bieżąco, w zależności od sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam , że najpierw po jednej sztuce w danej wersji jest jednak bardziej fair. Będzie "kwas" kiedy okaże się , że komuś zabraknie a ktoś inny ma 4 ( 2 stal i dwie DLC). Idea limitacji to reglamentacja bądź co bądź. Mój apel o ograniczenie ilości zamawianych zegarków przynajmniej w najbliższych dniach. Skoro Eugene zależy na dwóch niech poczeka kilka dni, a może niech spróbuje wybrać ten sam numer ale w dwóch wersjach.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pare tygodni, ale np 2 dni, albo 20 min, kazdy ma upatrzone- np 2 najfajniejsze dla niego nr, oba akceptowalne i ktos piszacy szybcciej wezmie oba a np ja zadnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arturze- oczywiście reglamentacja w jakiejś formie jest i bierzemy MAX dwa zegarki, obojętne w jakiej konfiguracji (2x stal, 2x DLC lub stal + DLC).

Wojtku- bądź o 21.00 przy komputerze i czekaj na listy, na pewno zdążysz zaklepać interesujący Cię numer. Sytuacja z 2 nietrafionymi numerami jest bardzo mało prawdopodobna.

Ok panowie, fajrant, jadę do mieszkania i o 21.00 postaram się wrzucić wątki zapisowe II tury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że tak jak na pczątku powinna być możliwość zakup co najwyżej "parki".

Później np. od poniedziałku jeżeli zostanie coś wolnego to dopiero możliwość większych zakupów lub 2 takich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmienia się koni w trakcie wyścigu, tak jak nie zmienia się zasad.

A wracając do zamówień - jak będą realizowane? Chodzi mi o zaliczki, czy będzie można regulować je, podobnie jak całość kwoty poprzez PayPal, aby uniknąć przelewów międzynarodowych?

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Lechu, tez uważam, że najpierw parka różnych. Sam mam dwa upatrzone numery, albo-albo. I co? Powinienem od razu pisać dwa, bo może ktoś będzie szybszy i jednego z nich nie trafię? A później w dobroci serca jeden komuś "odpuszczę"? Bez sensu, i trochę nie fair.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Większych zakupów" czyli możliwości nabycia kilku sztuk nie przewiduję wcale (nie chciałbym kupowania zegarka żeby od razu sprzedać z zyskiem, to nie fair, choć nikt nie zabrania).

A możliwość zakupu np. dwóch DLC lub dwóch stalówek jednak wprowadzę od początku, informacje o zapisach były już dawno i każdy kto zechce kupić powinien zdążyć jeśli nie dziś to w ciągu najbliższych kilku dni.

Jeśli ktoś rzeczywiście bardzo chciałby nabyć dwa takie same zegarki, może w banalny sposób obejść takie "zabezpieczenie" i poprosić choćby znajomego o rejestrację i rezerwację zegarka.

split, xylog: Kurczę, ja nie zmieniam żadnych zasad, nigdzie nie były spisane, to nie jest kodeks i wszystkiego przewidzieć się niestety nie da. Parki niekoniecznie się sprzedadzą, a o to między innymi w tej grze chodzi, żeby limitacja wypaliła. Chcecie parkę- bierzecie parkę, chcecie dwa takie same- bierzecie takie same. Nikt nieczego nie zabrania :unsure:

Muszę na bieżąco analizować pomysły każdego z Was, zmieniać zasady zapisu, dogadywać z Łukaszem wersje wizualizacji, ciągle coś modyfikujemy. My po prostu chcemy żeby ta limitacja wypaliła i jak najwięcej osób było zadowolonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie jaki będzie chaos? Strach pomyśleć :unsure:

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu, po raz kolejny dobrowolnie pakujesz się w tarapaty :unsure: Zmieniasz zasady na pare godzin przed drugą turą. Już dla świętego spokoju nie powinieneś nic zmieniać. A tak znowu raban...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu, po raz kolejny dobrowolnie pakujesz się w tarapaty :unsure: Zmieniasz zasady na pare godzin przed drugą turą. Już dla świętego spokoju nie powinieneś nic zmieniać. A tak znowu raban...

Racja w 100%

Najpierw parka a później możliwość zakupu dwóch takich samych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając, że ktoś chce (potrzebuje) tylko dwóch zegarków może złożyć rezerwacje na 4 ( po 2 w każdym temacie). Potem się dopisze, że chciał tylko dwa . Ale kto się w tym połapie ?? Powstanie taki węzeł gordyjski , że ho ho.Będzie trzeba kontrolować czas- kto był pierwszy w którym temacie, kto z czego zrezygnuje . O matko :)Już zagryzam paznokcie.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja żadnego "rabanu" nie robię- jest zapotrzebowanie, koryguję ustalenia i jadę dalej. Czasami nie rozumiem po co tyle "krzyku" właściwie o nic. Zegarków jest bardzo dużo, każdy powinien zdążyć się zapisać jeśli nie na taką to na inną wersję więc nie wiem po co te wszystkie uwagi. Ja chcę jedynie udanego finału, uczę się cały czas żeby w przyszłości nie popełniać błędów. Głupotę bym zrobił gdybym zakazał ludziom kupowania dwóch takich samych zegarków, skoro chcą tego drugiego np. dla przyjaciela.

Przecież możecie kupić dwa różne lub dwa takie same. To po prostu kolejna opcja i nie wiem o co tyle bicia piany. Chaos to by dopiero był gdybym na kilka dni "zamroził" możliwość kupna dwóch takich samych, a później znowu bawił się w kolejne zapisy ze zmienionymi zasadami. Teraz każdy kupuje co potrzebuje i po sprawie :blink: Nie męczcie już proszę, bom zmęczony dzisiaj jak jasna cholera :unsure:

Arturze- zapisy traktuję jako jednoznaczną chęć nabycia i na bieżąco je ogarniam, tzn. aktualizuję listy. Jeśli ktoś zapisze się na 4 zegarki w dwóch tematach uznaję że zapis jest nieważny i tyle. Można kupić DWA zegarki, nieważne w jakiej konfiguracji. Każdy chyba potrafi czytać, a zasady będą w regulaminie zapisów więc spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.