Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna pamiątka. :)

Bardzo ładnie dobrał Ci ten sekundnik. Oryginalny masz u kolegi poniżej. Różni się właściwie tylko przeciwwagą ;)

No Delbana nie za wielka. Taki standardowy rozmiar tamtych lat. Trochę większe były Atlantic'i, choć i one zdarzały się w tym rozmiarze. Można to trochę oszukać zakładając zegarek na podkładkę. Wizualnie całość się trochę powiększa i można nosić.

Np coś takiego:

gallery_75614_2941_64017.jpg

lub takiego:

gallery_75614_2941_70193.jpg

Dbaj o nią ;)

Taka pamiątka to skarb sentymentalny :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja, świetny pomysł z podkładką, przy okazji zabezpiecza chrom przed potem ;) Dzięki za informację o wskazówce 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifCIMG4610 zmn.jpg

pamiątka po dziadku (autentycznie, a nie tylko tak napisane ;) Masę lat leżała popsuta, bez sekundnika (myślałem, że to taki zegarek), p. Pawlicki z Wrocławia przywrócił ją do życia (załatwił sekundnik i zdaje się ośkę sekundnika). 

Stan chyba oryginalny (poza sekundnikiem, ośką i lumą na wskazówkach), lekko przybrudzona tarcza, sporo mikrorysek w chromie. Szkoda, że taka malutka..... 

Piękna , gratulacje

Dbaj o sprzęt :):wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna , gratulacje

Dbaj o sprzęt :):wub:

Dzięki wielkie :) To pudełkowiec (skrzynkowiec), więc raczej bezpieczna. Nakręcana od czasu do czasu, oglądana, osłuchiwana ;)

Edytowane przez worientom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namówiliście mnie ;) wietrzę pozostałe, może mniej ładne, ale też im się należy. :D

post-57210-0-22730200-1512488533_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

b9a0e1bb08883f2c8ddd2322e7cc6380.jpg

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokażę Moją . Nie pokazywałem delbanek przez parę dni , bo Musiałem się nacieszyć nowym zakupem ( Rolnixem  :wub:  :D ) . A gdybym wklejał zdjęcia delban , które nie noszę w ten sam dzień, to by było nieładnie  :ph34r:

post-38106-0-87951700-1512639402_thumb.jpg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy w wintydżowych mają już nas dosyć, chociaż swoich nie pokazują :P

to przenoszę się tutaj :)

408a19f77867fda2d0cd10b1733d86c6.jpg

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kostki ?

post-38106-0-59250600-1512908140_thumb.jpg

Taka ładna Wega się z lupką trafiła

post-38106-0-21249000-1512908807_thumb.jpg

post-38106-0-71374800-1512908849_thumb.jpg

I komplecik

post-38106-0-58904700-1512908908_thumb.jpg

Stachu , zupełnie inaczej Ciebie sobie wyobrażałem na żywo  :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popełniłem tam mały wpis, mam nadzieję, że podejmą wyzwanie, chociaż traktuję pierwsze wpisy jako pochwałę naszego zdyscyplinowania i zgrania, a kolejne jako pisane z malutką nutką zazdrości. Gdyby nie Tomek i Piotrek wątek by umarł, a tak zapewniliśmy mu atrakcyjność przez ponad miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem :)

Niech chłopaki nie płaczą tylko pokazują swoje ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalszy ciąg zaległości. Niestety znów pokazuję zegarek przed serwisem. Ale coś czuję, że ta tendencja na razie zostanie utrzymana. Może coś się polepszy z nowym rokiem. Oby... ;)

post-75614-0-21410000-1513344010_thumb.jpg

post-75614-0-97628900-1513344027_thumb.jpg

post-75614-0-72525000-1513344039_thumb.jpg

post-75614-0-75674800-1513344153_thumb.jpg

post-75614-0-65798100-1513344208_thumb.jpg

Kolo sekundowe na szczęście całe, więc sekundnik wróci na miejsce. Zegarek pracuje na Felsie.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek fajny miedziak :)
To i ja też się dołączę bo zaległości są :ph34r:  i czekają
post-48480-0-85015800-1513347116_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serce boli i jednocześnie się raduje :D

Dlaczego doba ma tylko 24 godziny a tydzień 7 dni...?  :rolleyes: 

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta brązowa tarcza, choć wasnie te brązowe środki najsłabiej znoszą piętno czasu. Mało jest takich Delban by środek był idealny. Skąd ja to znam, niektóre sprawy całkowicie sobie odpuściłem. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też czasu brakuje ale się zawezme i zrobię po niedzieli i wstawię fotki...ale was zaskoczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arku pytanie. Ta tarcza przypomina tarczę o której ostatnio dyskutowano w wątku o oryginalności. Stwierdzono, że była odnawiana bo 45 nachodziło na indeks godzinowy. Tu też widać że nachodzi. Czy to znaczy, że tamta tarcza mogła być oryginalna?

Edit. Jak sie teraz przyglądam, to indeksy 35,45 i 25 są identycznie krzywo nałożone na obu tarczach

Edytowane przez Mawis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację.

Indeksy są podobnie nachodzące, jak w oglądanej niedawno.

Przyjrzałem się tarczy pod mocną lupą. Nie wykazuje żadnych objawów tarczy malowanej. Jeśli tak rzeczywiście było, to musiało to być zrobione dość dawno i bardzo dokładnie. Jeśli było robione tak dokładnie, że nie ma żadnych śladów renowacji, to można by się spodziewać, że i indeksy nałożone by były raczej dokładnie. No chyba, że brakło odpowiedniego szablonu na tampon. ;)

Dodatkowo zauważyłem podobny objaw jeszcze na innych egzemplarzach... więc może jednak nie malowanki?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłeś, mówiłeś, mało tego mam wrażenie, że nieraz przesadzamy z tym doszukiwaniem się dziury w całym ( oczywiście piszę o sobie). Tarcze do Delban, były wykonywane przez różnych podwykonawców i różna była ich jakość. Między innymi dlatego, tak dobrze zachowują się tarcze z czarnymi elementami typu (mini recordmaster) a bardzo słabo z brązowymi. Jedne daja się dobrze czyścic a inne gubią indeksy przy lekkim zmoczeniu. To samo z dokładnością napisów i nakładanych podziałek. Ale nie znaczy, że nie ma malowanek np. taka. 

post-57210-0-63877700-1513431578_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak prawdę powiedziawszy przygarnąłem to delbanę poza aukcją i teraz sam już nie wiem czy to oryginał czy odmalowana. Mam jedna odmalowaną tarczę i jakość jest zupełnie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi