Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
sapek

Buty

Recommended Posts

33 minuty temu, vvv napisał(-a):

Też poluję na jakieś NB 1500 ale ceny chore, w outletach za granicą pojawiają się po 150-170euro ale kolorystyki i rozmiarówka wybrakowana 

Ostatnim ciekawym modelem serii 1500 w ofercie NB Poland był ten powyższy. 

Bodaj w roku 2019 buty kosztowały 1049zł i rozeszły się dość szybko.

Obecna cena  1049 - 1149zł może się wydawać wysoka ale co to przy cenach limitowanych (i dyskusyjnych co do urody) modeli Nike czy Adidas. 

W dniu 14.08.2023 o 17:53, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Klasyka 😉

IMG_20230814_174300.jpg

Kiedy Ty to nosisz ???

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Dostałem dropa 350 dark salt i cholera sa za małe :((

zawsze mialem 46 a tym razem sa jeszcze mniejsze.

Ktos mial taki problem z ta limitką czy mi sie coś ze stopami stało? 🤦🏻‍♂️

cholera, to nie wiem co jest grane, moze mi na strosc stopa urosla 🤦‍♂️ 🤪

Dziś w sklepie za pół ceny😁 trafiłem takie leciutkie Keeny

DSC_1498.JPG

DSC_1499.JPG

DSC_1500.JPG

DSC_1501.JPG

DSC_1502.JPG

13 godzin temu, o.m.e.g.a napisał(-a):

zero plastiku - makaaaabra!!

2.jpg

Dobry melanż musiał być ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Panowie. Może wiecie gdzie w Poznaniu podzelować AF1. Córka ma przypadłość do Heel Drag’u a szkoda wyrzucić, ew z innego miasta jeśli to ekspert w sneakersach. 

W dniu 3.09.2023 o 16:33, b_easy napisał(-a):

Panowie. Może wiecie gdzie w Poznaniu podzelować AF1. Córka ma przypadłość do Heel Drag’u a szkoda wyrzucić, ew z innego miasta jeśli to ekspert w sneakersach. 

Trochę od innej strony, ale skoro ma takie skłonności to może warto pomyśleć o wkładkach korekcyjnych? Brat miał z tym ogromne problemy za dzieciaka, dwa lata z wkładkami i przeszło, a to, że źle stawiał stopy generowało też inne problemy jak choćby bóle głowy. 

Moje i małżonki sufiksy na łażenie po pagórkach:
Meindl Top Trail GTX
Scarpa Mojito Trail GTX

Kolory trochę marne, ale nie było wyboru w odpowiednich rozmiarach. 😑
No ale wydają się całkiem wygodne - okaże się po kilku godzinach chodzenia, czy nadal tak będzie.
Po pierwszych oględzinach Scarpy wydają się dokładniej wykonane.

f11b4a3287d3477b07035b916ac97986.png

Edited by machlo

Macie sprawdzone sposoby na wybielanie białej podeszwy, konkretnie chodzi o boki, nie o cześć ktora sie styka z podłożem?
Moje białe Air Force 1 wybielałem wodą utlenioną 18% w kremie. Efekt super, ale tylko na tydzień, dwa. Potem z powrotem robią się żołte.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Brudne buty trzeba myć tak samo, jak brudne samochody. Szczotka + szare mydło, następnie do pralki. 

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

5 godzin temu, Diego04 napisał(-a):

Moje białe Air Force 1 wybielałem wodą utlenioną 18% w kremie. Efekt super, ale tylko na tydzień, dwa. Potem z powrotem robią się żołte.

Bo białe podeszwy takie już są, brudzą się i tyle. Dwa tygodnie to i tak dużo. Ja używam takiego zajzajeru i też na długo nie starcza. Przy czym nie mogę powiedzieć, że pojawia się żółć, po prostu robią się szare od kurzu i brudu.

IMG_20230909_1704284.thumb.jpg.b082ab2b9fae2d88b70d44f577ed4fba.jpg

4 godziny temu, facecik napisał(-a):

Bo białe podeszwy takie już są, brudzą się i tyle. Dwa tygodnie to i tak dużo. Ja używam takiego zajzajeru i też na długo nie starcza. Przy czym nie mogę powiedzieć, że pojawia się żółć, po prostu robią się szare od kurzu i brudu.

IMG_20230909_1704284.thumb.jpg.b082ab2b9fae2d88b70d44f577ed4fba.jpg

Złym myjesz

IMG_6077.jpeg

Macie sprawdzone sposoby na wybielanie białej podeszwy, konkretnie chodzi o boki, nie o cześć ktora sie styka z podłożem?

Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzilo mi o wybielenie zżólknietych podeszw. Nie chodzi o zwykle zabrudzenie.
Jak na zdjęciu.Screenshot_20230909_221317_Chrome.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

26 minut temu, Diego04 napisał(-a):

Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzilo mi o wybielenie zżólknietych podeszw. Nie chodzi o zwykle zabrudzenie.
Jak na zdjęciu.Screenshot_20230909_221317_Chrome.jpg

Zostaw takie, wyglądają vintydżowo. Niektórzy producenci specjalnie zestawiają  

taką podeszwę w jasnym bucie. Ty masz oryginalną patynę .;-)

Moja żona płaci jakieś chore pieniądze za buty, które prosto ze sklepu wyglądają jakby były lekko brudne lub jak moje po graniu w kosza na boisku pokrytym kurzem, tak więc zgadzam się z przedmówcą 😁.

W dniu 9.09.2023 o 11:35, Diego04 napisał(-a):

Wy7ślij do SneakerBoyz na renowacje

Chłopaki są mega specjalistami

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

W dniu 9.09.2023 o 23:00, beniowski napisał(-a):

Moja żona płaci jakieś chore pieniądze za buty, które prosto ze sklepu wyglądają jakby były lekko brudne lub jak moje po graniu w kosza na boisku pokrytym kurzem, tak więc zgadzam się z przedmówcą 😁.

W tym klimacie sytuacja dosłownie sprzed kilku godzin: odbieram z pralni chemicznej kurtkę. Dwustronna bomberka przywleczona z Italii, uwielbiam, mam ją od kilku lat i często noszę. Z jednej strony jest niebieska opalizująca w granat, gładka, z drugiej czarna z dużym haftem na plecach. Zazwyczaj chodzę w tej czarnej na wierzchu.

W każdym razie zapomniałem kobiecie powiedzieć zdanie wyjaśnienia, bo to niebieskie jest o tyle nietypowe, że ma takie vintydżowe przytarcie na czarno w okolicach karku, sciągaczy w pasie i przy rękawach. I ta babeczka mnie dziś przeprasza od samych drzwi, że trzy razy poprawiały kurtkę, ale nie udało się CAŁKIEM tych zabrudzeń usunąć... Najpierw mnie lekko ścięło, że mi zepsuły ulubioną szmatę, ale potem obejrzałem i jest OK. Trochę się pośmialiśmy, a kobietka stwierdziła, że już dawno niczego nowego się tu nie nauczyła. Do tej kurtki ;)