Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Mercel na sprzedaż? ;)

Może zacznij o sprzedaż pytać na priwie, co? :) Mam wrażenie, że ciągle to robisz, a nie wiem czy wszyscy musimy to czytać.

Dotarła Pobieda Delux

Jeżeli dobrze patrzę to Czystopolska z 1wszego kwartału 1956 roku

O ile dobrze kojarzę, to taką tarczę miała pierwsza Pobieda w kosmosie (Gagarin to mit). Miał taką na przegubie manekin testowy "Wasilij Wasilijewicz" na pokładzie statku Sputnik-Korab. 

Edited by Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

O ile dobrze kojarzę, to taką tarczę miała pierwsza Pobieda w kosmosie (Gagarin to mit). Miał taką na przegubie manekin testowy "Wasilij Wasilijewicz" na pokładzie statku Sputnik-Korab. 

Jakieś materiały na potwierdzenie tego Łukasz?

Jest wywiad o tym, gdzie jeden z emerytowanych radzieckich naukowców z Instytutu Medycy Kosmicznej pokazywał zegarek. W wolnej chwili chciałem przeszukać i przetłumaczyć strony o tym i wrzucić na forum (temat namierzył ktoś inny z kmziz - dowiedziałem się o tym z jednego z wpisów na facebooku albo instagramie). Pomiędzy Korab-Sputnik i Wostokiem była wtedy różnica miesiąca - ale jednak to fajna ciekawostka. 

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Może zacznij o sprzedaż pytać na priwie, co? :) Mam wrażenie, że ciągle to robisz, a nie wiem czy wszyscy musimy to czytać.

Otóż to, celna uwaga.

Co do Pobiedy należy dodać (co wielokrotnie było powtarzane na Forum) że nie jest to Pobieda De Luxe, tylko hermetica.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Jest wywiad o tym, gdzie jeden z emerytowanych radzieckich naukowców z Instytutu Medycy Kosmicznej pokazywał zegarek. W wolnej chwili chciałem przeszukać i przetłumaczyć strony o tym i wrzucić na forum (temat namierzył ktoś inny z kmziz - dowiedziałem się o tym z jednego z wpisów na facebooku albo instagramie). Pomiędzy Korab-Sputnik i Wostokiem była wtedy różnica miesiąca - ale jednak to fajna ciekawostka.

Gdybyś gdzieś znalazł ten wywiad albo jakieś materiały to możesz wrzucic link na tu forum :)

Może zacznij o sprzedaż pytać na priwie, co? :) Mam wrażenie, że ciągle to robisz, a nie wiem czy wszyscy musimy to czytać.

Dostosuje się do uwag

To by oznaczało sporą zmianę w postrzeganiu Szturmanskich... Teraz jako pierwszych zegarków w kosmosie, na ręce człowieka.

Witam, zachęcony radami mądrzejszych (odnośnie mocno 'zmęczonych' zegarków), wczoraj przyszedł Poljot☺️
Niestety dzis w pracy zachaczylem pasek, do uratowania ?????

post-108297-0-37144800-1550579077.jpg

post-108297-0-95034400-1550579098.jpg

Edited by Glas

Wygląda, że została wyrwana szlufka. Odrobina kleju do skóry w miejscu gdzie kiedyś była szlufka, na końcówkę szlufki rownież odrobinę kleju, odczekać ok 5 min, umieścić w swoje miejsca docisnąć i pozostawić do wyschnięcia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niedzielny zakup (dlatego na ręku inna data :)). Wskazówka minutowa podmalowana chyba korektorem, ale ogólnie zegar dobrze się nosi, a co ważniejsze, świetnie trzyma czas.

Pozdrawiam

Slava 2428

Slava 2428

Slava 2428

Slava 2428

PS Zdjęcia muszę zacząć robić w hermetycznej komnacie bezpyłowej, albo słabszym aparatem, bo tych drobnych paprochów nijak nie widać "na żywo" :unsure:

Dziękuję Panowie! Zależało mi bardzo na mechaniźmie z podwójną datą i w dodatku w języku rosyjskim. A więc jak już człowiek czegoś szuka, to musi znaleźć :)

Udanych poszukiwań!

Dziękuję Panowie! Zależało mi bardzo na mechaniźmie z podwójną datą i w dodatku w języku rosyjskim. A więc jak już człowiek czegoś szuka, to musi znaleźć :)

Udanych poszukiwań!

Poljoty z pompką są też fajne

Wydeptane mi5s

Kolejny Poljot ☺️Jak dobrze kojarzę/ rozumiem tzw. Rzymianka ?

Od spodu logo górnicze z nr 25. Czyli co - gift jubileuszowy od koncernu węglowego dla górnika ????

I do takiego wzoru paska chyba muszę się przyzwyczaić...

post-108297-0-42227800-1550596015_thumb.jpeg

post-108297-0-23137600-1550596043_thumb.jpeg

post-108297-0-76991400-1550596070_thumb.jpeg

post-108297-0-94690200-1550596197_thumb.jpeg

post-108297-0-44469100-1550596362_thumb.jpeg

Tak, 25 lat pracy w węglu. Rzymianki to ogólnie zegarki z cyferblatem z cyframi rzymskimi :). A pasek ciekawy, chociaz ja bym go zmienil

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Tak, 25 lat pracy w węglu. Rzymianki to ogólnie zegarki z cyferblatem z cyframi rzymskimi :). A pasek ciekawy, chociaz ja bym go zmienil

Ostatnio słyszałem że to 25 lat przemysłu wydobywczego. Ponoć nie tylko w kopalniach węgla takie dawali.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

W hutach też a nawet w zakładach kooperujących.

Jest też wybite PW więc może faktycznie Przemysł Wydobywczy

Beczka ten pierwszy Wostok świetny ☺️

A u mnie uszata. Niestety nie mogę zrobić dobrego zdjęcia ale stan jest fajny, szczególnie koperty :)

post-88672-0-20234300-1550603006_thumb.jpg

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)