Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

21 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Klasa 🙂 Brawo. 

Klasa 🙂 Brawo. 

10 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Klasa 🙂 Brawo. 

Romka to aż zacięło z wrażenia  :D 

Edited by renqien
Czkawka...

I to jeszcze pierwyj kłass. 

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

2 godziny temu, Mislavo napisał(-a):

Chapeau bas za stolicznego👍. Ja się dla odmiany pochwalę zegarkiem "śmieciowym" jeżeli tak można takie coś nazwać, ale leżał sobie wsród zegarków śmieciowych, na części, więc dałem te 30 zł i wziąłem. Myślę, że nie przepłaciłem:). Najlepsze to, że zegarek śmiga, że aż miło, a jedyne czego wymagał, to wyrównania wskazówek.

Cud, miód i orzeszki 

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Po namyśle;), nie skorzystam z Twojej oferty. Na tyle długo szukałem wołny promienistej w tym stanie, że najlepiej jej będzie w mojej gablocie😁.

/iloveussrwatches/

No i fajnie, zegarek ładny, co się bedziesz pozbywał za groszki. 😃 Ja przynajmiej bym tak zrobił, ale gdybyś miał dubla to bym chętnie wymienil na bilety NBP.

Pozdrawiam,

Marek

49 minut temu, atsuand napisał(-a):

Zegarkami interesuję się od roku 2015, głownie to są zegarki elektroniczne. Moją perełką jest Elektronika 5-207. Ten dosyć rzadki egzemplarz znalazłem z pudełkiem za śmieszne 20zł. Zegarek potrzebował czyszczenia płyty, wymiany kwarcu i nowych gumek przewodzących pod ekran. Po czym z nową baterią się uruchomił i zyskał nowe życie😇

Witaj na forum. Świetny stan, a z tego co piszesz, masz niemałe umiejętności przywracania do życia zegarków. Chwalimy!

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Piękna! Też mam ochotę na taką Raketę. Sprawdzałeś działanie kalendarza? Tzn. nie tyle mechanizmu, co jego praktyczną przydatność

Godzinę temu, cjareck napisał(-a):

Piękna! Też mam ochotę na taką Raketę. Sprawdzałeś działanie kalendarza? Tzn. nie tyle mechanizmu, co jego praktyczną przydatność

Dzięki. Kalendarz był na lata 1980-2000, więc nie jest już aktualny.

10 minut temu, Frantz70 napisał(-a):

więc nie jest już aktualny.

Zdaje się, że gdzieś czytałem, iż układ dni powtarza się co 28 lat. Jeżeli to prawda, to stosunkowo łatwo powinno dać się z niego korzystać.

3 godziny temu, cjareck napisał(-a):

Zdaje się, że gdzieś czytałem, iż układ dni powtarza się co 28 lat. Jeżeli to prawda, to stosunkowo łatwo powinno dać się z niego korzystać.

Dokładnie tak. Obecnie mamy taki sam układ dat co w 1993r. Swoją drogą szkoda że nikt jeszcze się nie wziął za robienie nowych tarcz z latami.

Edited by Progfan_87

50 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

wziął za robienie nowych tarcz

byłyby dużo droższe od całego zegarka  😊