Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

17 godzin temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Piękne!

Dzięki, choć nie pracują za dobrze, to za 50 żal było nie brać.....😎

Godzinę temu, Paweł Bury. napisał(-a):

Z dziś - wiało ale zawsze coś tam.

Gdzie takie nabyłeś 🤔🤔🤔

2 godziny temu, mst napisał(-a):

Dzięki, choć nie pracują za dobrze

Jak coś to mogę to zmienić 😅

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Godzinę temu, kchrapek napisał(-a):

Podobno jak się nie szuka to się sam znajdzie :) Coś w tym jest. SPUTNIK ЧН-667К

Gdzie takie się znajduje 🤔🤔🤔

1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Gdzie takie się znajduje 🤔🤔🤔

Podobno tam gdzie się nie szuka 😉

Remi 

Sam wiesz, że u mnie to dlatego, że wojak i kosmiczny 😜 Nawet ten Buran ma jakieś nawiązanie do kosmicznych, chociaż takie mocno naciągane :P 

2 godziny temu, renqien napisał(-a):

Coś w tym jest. Takie dwa gagatki, jeden od @Elob500 

Zawsze gadaliśmy, że chciałbym, że muszę sobie coś wyszukać itd. W końcu wyskamłałem :D Sam sobie wybrałem najładniejszy, czyli ze spaloną lumą i piękną patyną. Takie zegarki najbardziej lubię, bo widać na nich historię. Tym bardziej, że wojak, więc takie to muszą być nadgryzione.

Drugi z Holandii, leżał, nikt nie brał, to kliknąłem. Fajny zakup od przemiłego gościa, gdzie przy okazji poznałem kawałek historii zegarka i okazało się, że jest zapaleńcem lotnictwa i w latach dziewięćdziesiątych jeździł po Europie wschodniej i w likwidujących się bazach lotniczych odkupował różne okazy związane z MIG-ami i lotnictwem. Pstrykał pełno zdjęć, robił filmy na VHS itp. Ten zegarek został odkupiony w Niemczech, w mieście Wittstock, od Ruskich jak opuszczali bazę i wracali do siebie.  Bez śladów noszenia, praktycznie prawie jak nowy. Chyba nie za długo służył 🤔 Będzie do gablotki, a ten wypalony na łapę.

Oba oczywiście na chodzie, zerują w punkt itp. 

Aaaa.... no i byłbym zapomniał! To zegarek jak najbardziej szukany, nawet ładne kilka lat. Niby zwyklak, ale znalezienie z CCCP na tarczy bardzo trudne. Stan należyty, zegarek bardzo cieszy.

I tak oto nadrobiłem trochę zaległości z 3133. 

A możesz pokazać mechanizm tego Szturmanskiego kupionego w Holandii?

Może jutro coś ukradnę z pracy, czym da się otworzyć. Tylko u nas na warsztacie to raczej większy kaliber, nawet suwmiarki jakieś wielgachne. Strach tym do zegarka podchodzić.

11 minut temu, renqien napisał(-a):

Może jutro coś ukradnę z pracy, czym da się otworzyć. Tylko u nas na warsztacie to raczej większy kaliber, nawet suwmiarki jakieś wielgachne. Strach tym do zegarka podchodzić.

Porysujesz zegarek i już nic nie będzie takie jak dawniej 😉

Ja bym kupił klucz za kilkadziesiąt zł

Choćby coś w tym stylu

https://allegro.pl/oferta/klucz-do-otwierania-dekli-kopert-zegarkow-beco-9501672890

Edited by Wieniek1410

No więc właśnie dlatego nie chcę otwierać byle czym. Znam takich, co nożyczkami otwierają i jednej ryski nie zrobią, a ja pewnie zaraz bym wzorek dorobił na deklu. W ogóle mam takie podejście, że jak nie umiem, to nie ruszam. Z prądem to ja wszystko zrobię, ale wody i gazu się boję :P 

Ja głównie otkręcam dekle takim czymś i szczerze lepszego ,,klucza'' od tego nie używałem 🙃

(Łucz dla skali)

16739069864117502883634835906779.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

To jeszcze chyba nie trafiłeś na zapieczony dekiel.

To są szczypce do pierścieni zegera, a do zegarków jest klucz "do zegarków" 🙂

3 minuty temu, Wieniek1410 napisał(-a):

To jeszcze chyba nie trafiłeś na zapieczony dekiel.

To są szczypce do pierścieni zegera, a do zegarków jest klucz "do zegarków" 🙂

Mam ten klucz ale jest dla mnie tak nieporęczny że go z wrażenia nie używam... (jeśli myślę o tym samym co ty myślisz 😅 )

A co do zapieczonych dekli to nawet z nimi te szczypce radzą sobie bez problemu 🙃

31 minut temu, Wieniek1410 napisał(-a):

Porysujesz zegarek i już nic nie będzie takie jak dawniej 😉

Ja bym kupił klucz za kilkadziesiąt zł

Choćby coś w tym stylu

https://allegro.pl/oferta/klucz-do-otwierania-dekli-kopert-zegarkow-beco-9501672890

Bóg Cię strzegł - oby jak najdalej od tego "czegoś"..

już lepiej zapłać zegarmistrzowi dychę za otwarcie i zamknięcie..

jak nie masz, to Ci tę dychę podeślę tylko nie kupuj tego badziewia... 

Edited by zadra

9 godzin temu, zadra napisał(-a):

Bóg Cię strzegł - oby jak najdalej od tego "czegoś"..

Masz na mysli ten konkretny klucz, czy w ogóle klucze tego typu ?

Link był do klucza firmy BECO a nie do chińskiej podróbki.

Mam podobny, tylko z okrągłymi pinami, jakoś jeszcze nic nie zarysowałem.

12 godzin temu, renqien napisał(-a):

No więc właśnie dlatego nie chcę otwierać byle czym. Znam takich, co nożyczkami otwierają i jednej ryski nie zrobią, a ja pewnie zaraz bym wzorek dorobił na deklu. W ogóle mam takie podejście, że jak nie umiem, to nie ruszam. Z prądem to ja wszystko zrobię, ale wody i gazu się boję :P 

Najprostrzy sposób i najbezpieczniejszy to suwmiarka, przymierzasz z tylu dekiel, blokujesz, podkladasz najlepiej grubszą folię i nie ma możliwości  aby porysować. Zawsze tak otwieram. Z pierwszym  zegarkiem kupilem też suwmiarkę. Nie spotkalem nic lepszego i tańszego i równie dobrego.

Edited by art_69

13 godzin temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Ja głównie otkręcam dekle takim czymś i szczerze lepszego ,,klucza'' od tego nie używałem 🙃

(Łucz dla skali)

16739069864117502883634835906779.jpg

😱😱😱😱😱

4 godziny temu, Wieniek1410 napisał(-a):

Masz na mysli ten konkretny klucz

ogólnie klucze tego typu, mam coś podonego( bezfirmówka) i luzy ma tak duże, że podobnie do Kacperek_77 nawet tym nie dotykam.

Może "firmowy" jest trochę lepszy.. ??