Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

19 godzin temu, Remi124 napisał(-a):

Taka amfibia dopłynęła/docwałowała 😁😂

Remi

Komandirski jak już.

7 godzin temu, art_69 napisał(-a):

Ale dlaczego w datowaniu tych zegarków jest napisany rok 1980? One nie pochodzą z przełomu lat 90?

Jeszcze z CCCP na tarczy więc końcówka lat 80-tych.

35 minut temu, oszolom napisał(-a):

dobrze wiedzieć, mam tego pierwszego na liście, bez cudów na tarczy. zawsze myślałem, że to zwykły komandir

To nazewnictwo nie ma żadnego sensu. To tak czy siak to są zwykłe Komandirskie . Generalskimi można nazywać tak naprawdę tylko te które mają taki taki napis na tarczy. Dashiell wrzucił tu do jednego wora pod nazwą "Generalskie" wszystkie Komandiry na automacie 2416B i tyle.

4 godziny temu, Enkil napisał(-a):

:)

Brawo. Nie jest łatwo kupić ten zegarek...

9 godzin temu, art_69 napisał(-a):

Brawo. Nie jest łatwo kupić ten zegarek...

A dzięki, trafił się jak to często bywa, przypadkiem.

Posted (edited)
3 godziny temu, Enkil napisał(-a):

A dzięki, trafił się jak to często bywa, przypadkiem.

Ja chciałbym drewnianą trafić przypadkiem.  default_smile.png.0153791a9076517147fb004eb900d1c2.png

Edited by art_69

Posted (edited)

Dzięki uprzejmości jednego z użytkowników forum na fejsie otrzymałem brakujący element zegara, który ostatnio tu pokazywałem. Tak jak pisałem jest to pies, a nie niedźwiedź. Brakuje jeszcze łańcucha  ale chyba już nie będę wiązał pieska...

Po kupienia w niedzielę tego zegara, nakręciłem go  i położyłem do szuflady... I zapomniałem o nim. W piątek w nocy przypomniałem sobie o zegarze i okazało się, że dalej działa, a odchyłka przez te kilka dni wyniosła około 2-3  minuty.

20240511_111923.jpg

Edited by art_69

Nowy złomek do ogarnięcia. 9 zł to uczciwa oferta 😉

20240513_124038.jpg

najstarszy w mojej kolekcji ,brakuje koronki ale cena było ok.

s-l1600 (2).jpg

s-l1600 (3).jpg

całe 5 nosków.

u09.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Dobry wszystkim, dostałem od kolegi takiego cudaka, niby belknap ale z czarnym czarnym bezlem nie znalazłem nigdzie a w środku mechaniczny nie kwarc.

więc teraz już nie wiem co to jest, podróba jakaś, składak czy jeszcze coś innego?

IMG_0449.JPG

IMG_0450.JPG

Godzinę temu, fraxinus napisał(-a):

Dobry wszystkim, dostałem od kolegi takiego cudaka, niby belknap ale z czarnym czarnym bezlem nie znalazłem nigdzie a w środku mechaniczny nie kwarc.

więc teraz już nie wiem co to jest, podróba jakaś, składak czy jeszcze coś innego?

IMG_0449.JPG

IMG_0450.JPG

składak kolego. Ale może i lepiej, że mechaniczny przynajmniej nie będziesz wkurzał się na mechanizm. P.S jakby co mogę w rozsądnej pieniążkach odkupić

6 minut temu, fraxinus napisał(-a):

Dzięki za pomoc, zostawię go sobie może kiedyś się go skompletuje

branoleta jak dobrze kojarze od wostoka, kwarcowego mechanizmu to najpiej szukaj sprawnego od zaufanego sprzedawcy zeby miec pewnosc ze sie nie spieszy, nie pozni i po wymianie baterii przestanie dzialac. Jakby co powinien miec bezel - kwarcowego mechanizmu brak

2 godziny temu, fraxinus napisał(-a):

Jakby nie patrzeć składak, werk Wostoka w kopercie Sławy.

tych łuczów to już miałem stado, całkiem pokaźne (jak na moje warunki), ale tego popularesa jeszcze nie (poza złomkami). trafił się w miłym stanie, to wziąłem.

-un7.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

W dniu 15.05.2024 o 18:46, fraxinus napisał(-a):

Dzięki za pomoc, zostawię go sobie może kiedyś się go skompletuje

to szukaj trupka a nie samego mechanizmu. Może się mylę, ale średnicę otworów we wskazówkach ktoś pewnie zmienił pod mechanizm wostoka i do oryginału sławy już nie będą pasowały.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

W dniu 13.05.2024 o 13:26, gniotewski napisał(-a):

20240513_124038.jpg

Mechanizm ogarnięty na poprawny chód. Bardzo lubię robić wostoki. Szkoda że tarcza okazała się w gorszym stanie niż myślałem i jest dziwnie chropowata jakby czymś nasiąkła i spuchła farba. Może kiedyś dorwę ładną tarcze dla niego.

20240517_204240.jpg

Ale ktoś sobie zrobił moda. Raczej nie będę go zmywał tylko tak zostawię. Może wskazówki poprawie. 

20240521_124336.jpg