Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Chyba się przejadę na taki bazarek gdzie za 18pln dają kilka takich zegarków, proszę o adres... ;-)

Ja też poproszę. Rakieta World Time jest całkowicie sprawna?

Gratuluję zakupów ! :angry:

Pozdrawiam, Dawid

Wszystkie zegarki sprawne poza Slawą kwarc - pójdą za kilka dni do zegarmistrza na "operację" :angry: Czekam tylko jeszcze na 2 dodatkowe z Ukrainy, żeby sprawę załatwić hurtowo.

18 zł zapłaciłem za Raketkę garniturową - reszta kosztowała drożej, między 30 a 60 zł. Nieprecyzyjnie się wyraziłem wcześniej :lol: Najdrożej wyszły World Time i Raketa ufo - ok. 90 zł - były kupione z Ukrainy, za kwotę w sumie niewielką (ok. 50zł) ale koszty przesyłki oraz przekazu gotówkowego podrażają zabawę prawie dwukrotnie.

Czekam jeszcze na najbrzydszy zegarek świata - jak przyjdzie, pochwalę się.

Jak i kolega : spartasongo odebrałem tą sumę jako kwotę za wszystkie nabyte przez Ciebiezegarki.

No i nie chciało mi się troszkę wierzyć. Bo jeden zegarek jest tyle warty.

Mimo wszystko szczerzę gratuluję! Najbrzydszy zegarek świata? Powiesz coś więcej?

Pozdrawiam, Dawid

Jak pamiętacie (albo i nie pamiętacie) ostatnio nabyłem zegarek, który nie spełnił do końca oczekiwań, albowiem okazał się zegarem na ścianę. W tym momencie podziękowałem nauczycielom licealnym, którzy przez 3 lata zdołali nauczyć mnie języka rosyjskiego w stopniu dostatecznym na tyle, aby zatelefonować do ukraińskiego allegrowicza i wyjaśnić pomyłkę. W zamian zakupiłem dwa "cziasiki" - niebieską dziewczęcą Raketkę oraz najbrzydszy zegarek świata. Oba prezentuję poniżej ;)

Raketka:

post-23507-0-18842400-1331570376.jpg

Brzydal:

post-23507-0-29101400-1331570381.jpg

PS piękny Łucz :) jak duży?

Edited by concrete_cap

taki się trafił...

post-25327-0-72888600-1331570382.jpg

Pozazdrościć takiego cacka... Nawet jeśli jest ono kwarcowe :)

Jaka koronka jest w tym Łuczu? Taka jak w mechanicznych Łuczach z podobną/taką samą* kopertą? Pytam, bo ostatnio dorwałem kwarcowego Łucza w chromowanej kopercie. Ma on chyba koronkę taką jak w Łuczach z werkiem 2209, ale jest ona mocno wytarta w związku z czym wymaga wymiany. Dobierając nową koronkę chciałbym aby była w miarę zgodna z oryginałem :) A tak w ogóle to strasznie ciężko składa się dźwigienki od mechanizmu nastawczego w tym kwarcowym werku ;)

*z tego, co zaobserwowałem koperty w kwarcowych Łuczach różnią się minimalnie od tych "pospolitych" płaskich kopert stosowanych w mechanicznych Łuczach. Koperty te mają nieco inny dekiel i są chyba bardziej płaskie (grubość zegarka ze szkłem to 7,7mm). Niemniej jednak koperty te stosowano wyjątkowo również w zegarkach "niekwarcowych" - przykładem może być Sekonda na werku 2209.

Edited by sthool

Mam takiego Łucza, ale używanego, ten w stanie NOS wygląda powalająco ;)

Krzysiek, jaka w nim jest bateria - stara radziecka, czy już ktoś zmieniał ? Jeśli jest stara to pewnie się wylała - trzeba dobrze wyczyścić styki z zielonego nalotu, bo będą rdzewieć.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Taki Leningrad mi się trafił ;)

post-280-0-34295300-1331570521.jpg

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Od jakiegoś czasu strasznie podobają mi się Rakiety z czarną tarczą i złotymi wskazówkami, właśnie podobne do tego Leningradu... : )

może ktoś ma jakąś na sprzedaż?

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Moje dotychczasowe nabytki (przepraszam za jakoś zdjęć - cyfry akurat nie mam pod ręką :/):

Ulubiony - bo bardzo mi się podoba i jako nieliczny ma ręczny naciąg. Noszę go chyba częściej niż Tissota i Stowę. Fajny zegarek... Po naprawie u zegarmistrza (cóż - łapał wilgoć...). Niestety póki co na dobe łapie z 5 minut opóźnienia... Nie wiem może kupić sprzęt i samemu go ustawić?

Piękna patyna na tarczy. Fajny zakup choć wyszło dość drogo (chyba z 90 zł?) Budzika nie używam.

DSC00082.JPG

Nabytek drugi z alle. Niestety jeszcze nie był w naprawie. Automat więc nie jest często na ręku. Przy nakręcaniu porusza się też tarcza lekko. Niestety jak przyjrzeć się indeksom to są doć spartańsko zrobione. Niby ładny ale...

DSC00081.JPG

Nabytek trzeci z allo. Mega brzydki pasek muszę zmienić. Ale nie wiem czy będe go nosił. Chciałem mieć coś z małą sekundą. Ręczny naciąg ale pokrętło chodzi dość dziwnie. Nie wiem czy to porządny zegarek... Podobnie jak poljot ma problemy z punktualnością. Nie był jeszcze u doktora. Fajne wskazówki w kolorze blue metalic ale chyba nie bardzo mi pasuje kształt koperty :/ Śliczny kremowy kolor tarczy!

DSC00084.JPG

Dalsze zakupy?

Chciałbym coś w kształcie kraba z wysokimi indeksami (Kirowskie? -może taki?),

może Amfibia (jakiś mocny zegarek typu tool),

i coś co mocno i głośno cyka - bardzo to lubię - mołnia?

Możecie coś doradzić?

Aha - czaję się też na Wostoka z błękitną metaliczną tarczą, nie pamiętam jak dokładnie wyglądał - to był mój zegarek na komunię niestety potem przyszła moda na elektroniki ;) Jak go zobaczę to może go rozpoznam - nie wiem czy to nie był podobny model (co sądzicie o cenie tego tutaj?)

Mam też śliczne 4 budziki Slava - wszystkie w stanie w zasadzie NOS albo wręcz nówki (mam chyba do 2 papiery) - ale jednocześnie nakręcam tylko 1 :) Ceny były nie takie niskie (60-90 zł) ale za no w zasadzie nówkę trzeba zapłacić. Ale jestem bardzo zadowolony - uwielbiam te cholerstwa nawet rano jak mnie próbuje budzić (do tego jednak komórka służy u mnie lepiej) :).

A jutro idę na rynek w Gdańsku bo ponoć są ze 2 stoiska z zegarkami :) Bo na alle pewnie ostro przepłacam...

Edited by ptaku2

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Guest yasiooo

Taki "Rolex" dołączył do starszego kolegi:

9fa44bed0179cecfmed.jpg

6f4a9d67758a225emed.jpg

jak Szwajcaria, to na całego. Oto Omega:

195e4f43cb65a284med.jpg

No dobra pokażę ten werk  :P:

8fa5e4e94d8d41famed.jpgpełna wielkość:b619299e8b56bccfm.jpg

I dekiel:

e264bd9d5ac661efmed.jpg 

Jakby ktoś miał tarczę do takiego Hislona...  

Trochę nowości.

Pierwsze chrono w kolekcji przyszło z czeskiego Alle - stan bdb cena również jeśli porówna się z tymi na polskim serwisie :) Kolejna pozycja z listy życzeń :)

post-28028-0-13668900-1331571320.jpg

Tutaj piękny wostok trafiony na bazarku - facet sprzedał mi go zdejmując ze swojego nadgarstka ;) po tym jak zacząłem grymasić że sam złom ludziom wciska :) Koperta i indeksy w kolorze czerwonego ruskiego złota - szukam do niego koronki w takim samym odcieniu bo ta jest za jasna jakby coś proszę info na prive.

post-28028-0-69480600-1331571324.jpg

Na koniec Poljot UFO w automacie z wczorajszego targu staroci w Lublinie. Stan bdb.

post-28028-0-25852500-1331571326.jpg

śliczności ;) . Jak to jest, ze ja na targach staroci przekopuję tony złomu i wracam z niczym, a co niektórzy przywożą takie fajne rzeczy? Może czas do okulisty :)

Miłego dnia!

Widze, ze był wysyp zegarków które chcę mieć - tylko pogratulowac, w szczególności:

taki się trafił...

...

Skromny jesteś. Gratuluje i bardzo zazdroszczę smile.gif

Taki Leningrad mi się trafił biggrin.gif

...

Następny, któremu "sie trafił". Gratuluje i na tym forum smile.gif

Dziś na Kole:

...

Z Allegro:

....

Następny farciarz. Gratuluję zwłaczaszcza Ałmaza oraz Poljota 16j i Moskwy za super stany smile.gif

Trochę nowości.

Pierwsze chrono w kolekcji przyszło z czeskiego Alle - stan bdb cena również jeśli porówna się z tymi na polskim serwisie laugh.gif Kolejna pozycja z listy życzeń cool.gif

...

Tutaj piękny wostok trafiony na bazarku - facet sprzedał mi go zdejmując ze swojego nadgarstka blink.gif po tym jak zacząłem grymasić że sam złom ludziom wciska biggrin.gif Koperta i indeksy w kolorze czerwonego ruskiego złota - szukam do niego koronki w takim samym odcieniu bo ta jest za jasna jakby coś proszę info na prive.

...

Na koniec Poljot UFO w automacie z wczorajszego targu staroci w Lublinie. Stan bdb.

Powiem tak:

Chrono apetyczny...

UFO fajny....

Wostok ... BOSKI - jesli kiedys zdecydujesz się go pozbyć chętnie odkupię lub wymienię na coś w ramach barteru smile.gif

Taka Rakieta...Wprawdzie kupiona już jakiś czas temu,ale jeszcze nie pokazywana. smile.gif

...

Gratuluję - ja jakoś nie mam szczęścia do tej kombinacji (czerwona w złocie), albo szmelc, albo kasy brak, albo cena adekwatna do 5 szt....

Gratuluję jeszcze raz wszystkim smile.gif

Pocieszam się tylko jednym:

juz wkrótce w mych kosmatych łapskach bedzie coś o nazwie ???-30 biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Dzięki. ;) Czekamy na prezentację nowego,tajemniczego nabytku... :rolleyes:

@quest

Piękne chrono Poljota. Tarczki,indeksy,wskazówki i czerwony sekundnik-miodzio... ;)

Ciekawym,jak Twoje chrono świeci w nocy?

Pocieszam się tylko jednym:

juz wkrótce w mych kosmatych łapskach bedzie coś o nazwie ???-30

znaczy siakis 300M :rolleyes:

dziś takie trzy od doktorka wróciły :)

Pierwszy w kolekcji budzik w kostce :)

e9ce82ff.jpg

Staruszka Pobieda

8084b6f9.jpg

i Slavcia MIG-29 :)

38b941d7.jpg

Edited by tomirek