WueM 113 #1 Posted April 1, 2012 Całkiem swieży nabytek i niespodzianka w postaci sygnatury. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Share this post Link to post Share on other sites
PRGreg 10 #2 Posted April 2, 2012 Może to nieudolne podpinanie się pod GB? Jakaś taka niestaranna ta sygnatura. Wygląda jakby miała 2000 lat. Sorry za skojarzenie ale ze zdjęcia to wygląda jakby była wykuta w kamieniu znalezionym na wykopalistach w starożytnym Rzymie lub Gracji. A jaki mechanizm? 0 Share this post Link to post Share on other sites
amroziuk 97 #3 Posted April 2, 2012 ............... A jaki mechanizm? można się przy nim ogrzać 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2964 #4 Posted April 2, 2012 Napięcie rośnie.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
dziadek 1126 #5 Posted April 2, 2012 Moim zdaniem ta sygnatura nie jest wybita na mechanizmie zegara. Z tego co wiem, to Becker produkował nie tylko zegary ale i inne przedmioty powszechnego użytku. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2964 #6 Posted April 2, 2012 Z tego co wiem, to Becker produkował nie tylko zegary ale i inne przedmioty powszechnego użytku. Piwo.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
janekp 512 #7 Posted April 2, 2012 Czyzby kufel z logiem Beckera z restauracji Satwinkel Berlin? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Share this post Link to post Share on other sites
canaletto 1 #8 Posted April 2, 2012 Śmiejcie się śmiejcie a jak się okaże, że mechanizm ma nr 1 0 Share this post Link to post Share on other sites
WueM 113 #9 Posted April 10, 2012 Czujność Kolegów nie opuściła, pozwoliłem sobie na primaaprilisowy żarcik Sygnatura pochodzi z szamotowej cegły z rozebranego pieca kaflowego. Cegielnia zapewne należała do Gustava Beckera. Ale żeby nie było tak za bezdurno, to rzadka freiburska sygnatura: 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Share this post Link to post Share on other sites
slims 0 #10 Posted November 7, 2012 Dzień dobry,czy ktoś ze znawców mógłby mi podpowiedzieć co to jest za sygnatura?(zegar wykopany na strychu)pozdrawiamAsia 0 Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2964 #11 Posted November 7, 2012 Gustav to on jest, ale Bössenroth, i nie z Freiburga ale z Berlina... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites