Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Recommended Posts

Pieśkiewicza odradzam, oddałem tam kiedyś TH na gwarancji, zwrócili porysowany i nienaprawiony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja też miałem problem z namagnesowaniem, oddałem tam gdzie zakupiłam i już Apart przekazywał do serwisu  Breitlinga. W sumie ze 3 tygodnie to trwało.

8 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Ja też miałem problem z namagnesowaniem, oddałem tam gdzie zakupiłam i już Apart przekazywał do serwisu  Breitlinga. W sumie ze 3 tygodnie to trwało.

a próbowałeś samemu rozmagnetyzować? Kupiłem jakieś tanie niebieskie urządzenie i na kilku metalowych elementach przetestowałem, zostały faktycznie rozmagnesowane. Być może coś źle zrobiłem, może za szybko zegarek podniosłem, lub za krótko trzymałem, ponieważ doradzają około 10 sek. a u mnie to trwało z 5 sek. Spróbuję raz jeszcze, jak nie pomoże to oddam do serwisu.

19 minut temu, ASTRAL napisał(-a):

Pieśkiewicza odradzam, oddałem tam kiedyś TH na gwarancji, zwrócili porysowany i nienaprawiony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

szkoda, że takie opinie, bo tam chyba najszybciej, bez pośredników...

28 minut temu, dewey napisał(-a):

a próbowałeś samemu rozmagnetyzować? Kupiłem jakieś tanie niebieskie urządzenie i na kilku metalowych elementach przetestowałem, zostały faktycznie rozmagnesowane. Być może coś źle zrobiłem, może za szybko zegarek podniosłem, lub za krótko trzymałem, ponieważ doradzają około 10 sek. a u mnie to trwało z 5 sek. Spróbuję raz jeszcze, jak nie pomoże to oddam do serwisu.

Nie próbowałem bo dopiero gdy wrócił okazało się że to było namagnesowanie.

Też odradzam Pieśkiewicza. Jakiś czas temu oddałem Colta do naprawy (zegarek na gwarancji) ponieważ co kilka dni zatrzymywał się. Otrzymałem opinię, że wszystko jest w porządku. Po odebraniu zegarek w dalszym ciągu niesprawny. 

A może podejdź np. do Maćka Dutkiewicza z czasownia.pl
Nie po to aby otwierał , ale na wibrografie sprawdził mechanizm i ewentualnie rozmagnesował u siebie.
Ja ostatnio u niego serwisowałem dwa zegarki w tym Breitlinga. Polecam również Marka Czyżewskiego.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

21 minut temu, dudak napisał(-a):

A może podejdź np. do Maćka Dutkiewicza z czasownia.pl
Nie po to aby otwierał , ale na wibrografie sprawdził mechanizm i ewentualnie rozmagnesował u siebie.
Ja ostatnio u niego serwisowałem dwa zegarki w tym Breitlinga. Polecam również Marka Czyżewskiego.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Dzięki za podpowiedź, będę miał na przyszłość. Umówiłem się z Panem Śliwińskim, że jeśli nic się nie poprawi (rozmagnesowałem go ponownie o 16), to w środę wpadnę i wyślą go do Szwajcarii na serwis.

52 minuty temu, User2224 napisał(-a):

Co masz na myśli, mówiąc o drugiej stronie?

To że temat ,,Klub Miłośników Zegarków Breitling” był na drugiej stronie już

53 minuty temu, User2224 napisał(-a):

Co masz na myśli, mówiąc o drugiej stronie?

Kiedyś to była szanowana marka, od pewnego czasu trochę mniej. Kolega to naprawił, i znowu jest ok. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kiedyś to była szanowana marka, od pewnego czasu trochę mniej. Kolega to naprawił, i znowu jest ok. 😉

Szanowana, szanowana tylko mniej popularna 😉

7 godzin temu, Andrzej248 napisał(-a):

U mnie nowy zakup. Ostatni model Avengera z logiem ze skrzydełkami. Jeszcze nawet nie ustawiony 

1000006680.thumb.jpg.92e7a8b4f23fd9bc223b9b7a29472497.jpg

Super jest! U mnie żółtek też jest w planach. I jeszcze bicolor. A później się zobaczy...;)

53 minuty temu, krisu2 napisał(-a):

Super jest! U mnie żółtek też jest w planach. I jeszcze bicolor. A później się zobaczy...;)

Jeżeli pisząc masz na myśli ten model to są już ostatnie sztuki. Nie są już produkowane. 

Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2,  Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono

1 minutę temu, Andrzej248 napisał(-a):

Jeżeli pisząc masz na myśli ten model to są już ostatnie sztuki. Nie są już produkowane. 

Niekoniecznie dokładnie ten model, chyba bardziej podchodzi mi A17331. Ale może być i chronomat, i super ocean stellfish. 

10 godzin temu, Andrzej248 napisał(-a):

U mnie nowy zakup. Ostatni model Avengera z logiem ze skrzydełkami. Jeszcze nawet nie ustawiony 

1000006680.thumb.jpg.92e7a8b4f23fd9bc223b9b7a29472497.jpg

Super zakup. 

Gratuluję.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

W dniu 1.02.2024 o 22:21, Dorian06 napisał(-a):

Super zakup. 

Gratuluję.  

Dzięki 🙂

W dniu 1.02.2024 o 21:00, krisu2 napisał(-a):

Niekoniecznie dokładnie ten model, chyba bardziej podchodzi mi A17331. Ale może być i chronomat, i super ocean stellfish. 

czyli ten model ??

1000006802.thumb.jpg.72991baa2df5e42f7871dfa4bf502296.jpg

Edited by Andrzej248

Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2,  Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono

12 minut temu, Andrzej248 napisał(-a):

Dzięki 🙂

czyli ten model ??

1000006802.thumb.jpg.72991baa2df5e42f7871dfa4bf502296.jpg

image.png.346cc7dc4cd03252389c7925cab1514c.png

ten

1 minutę temu, krisu2 napisał(-a):

image.png.346cc7dc4cd03252389c7925cab1514c.png

ten

no ok tylko to stary model taki jak mój tylko inna tarcza i kolor. Dostępny tylko używany