Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Recommended Posts

20 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Breitling_Navitimer_46_2.jpg

Widzę, że paski dotarły. Lubię zegarki na brązowym pasku :)

Pisałeś stronę wcześniej post o rozmiarze to ten 43 mm dobrze zgadałem :) ?? A jaki L2l ?

To, że leży dobrze to koledzy pisali :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Posted (edited)
22 hours ago, kornel91 said:

Widzę, że paski dotarły. Lubię zegarki na brązowym pasku :)

Pisałeś stronę wcześniej post o rozmiarze to ten 43 mm dobrze zgadałem :) ?? A jaki L2l ?

To, że leży dobrze to koledzy pisali :) 

Tak, na razie dotarły zamszyki, a skóry są w drodze, więc a przyszłym tygodniu będą przebieranki ;)

Ten egzemplarz ma rozmiar 46... jego L2L to 52,3 mm to zaledwie 1 mm wiecej niż 42 mm Spirit Chrono

Edited by Sisqo

Godzinę temu, Sisqo napisał(-a):

Tak, na razie dotarły zamszyki, a skóry są w drodze, więc a przyszłym tygodniu będą przebieranki ;)

Ten egzemplarz ma rozmiar 46... jego L2L to 52,3 mm to zaledwie 1 mm wiecej niż 42 mm Spirit Chrono

Dzięki. Idealny rozmiar :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

W dniu 8.08.2024 o 09:42, Sisqo napisał(-a):

Breitling_Navitimer_46_2.jpg

Dobrze mu na tym pasku. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Navitimer wygląda super na tych pogrubionych paskach. 

22 hours ago, Dorian06 said:

Navitimer wygląda super na tych pogrubionych paskach. 

Zdecydowanie, też lepiej sie go nosi niż na płaskich. 

Bry 😉 Ten łobuz beznadziejnie wygląda w sztucznym świetle sieciowych sklepów z zegarkami i biżuterią. Dopiero jak zobaczyłem go w dziennym świetle u AD w Krakowie, to nie mogłem sobie odmówić. Przymierzałem wcześniej 43 i wydawało mi się, że może się skuszę, bo indeksy ładniejsze, ale tutaj wskazówki przy dziennym świetle są obłędne. Znika wrażenie "bieda tarczy". Za to mikro regulacja w zapięciu skasowała plany zakupu 43 lub Ulysse Nardin Diver 42. 

20240821_165748.thumb.jpg.665221e225ff530499766355a77741b9.jpg

Z całego YT, ten film chyba najlepiej oddaje to jak BA42 wygląda w naturalnym oświetleniu

Dla porównania wrzucam zdjęcia z salonu jubilerskiego, gdzie światła kastrują urok Avengera. 43 jest zrobiony przy świetle dziennym. Dla zainteresowanych mój nadgarstek to 16,5 cm/58 mm. Siedzę w temacie parę lat i przerobiłem już kilka zegarków z l2l powyżej 48 mm, który zazwyczaj pasuje mi najlepiej. LLD czy PAM niestety nie leża dobrze, zwłaszcza w chłodniejsze dni. W przypadku Breitlinga wyprofilowanie uszu jest takie, że SO44, BAGMT pomimo l2l około 52 mm leżą moim zdaniem dobrze. BA42 leży tak, że nie odczuwam najmniejszego dyskomfortu odnośnie uszu czy oversajzu koperty. Z doświadczenia wiem, że bezelowe (z ciemnym bezelem) 40- 41 mm zazwyczaj wyglądają najlepiej, a lunetowe 39-40 plus Omega AT41. Czyli okolica 70% szerokości nadgarstka. W przypadku srebrnego bezela znaczenie ma średnica tarczy. Colt 40mm z tarczą (na oko) 29 mm wygląda na moim nadgarstku jak 38mm. BA42 ma tarczę 32 mm i to robi robotę. Większa tarcza balansuje jasny bezel i to ona daje optyczny odbiór zegarka. GMT jest już lekko za duży. Raczej na rękę 17cm+. 43 ma bardziej skośny bezel przez co koperta wygląda na ciut mniejszą, ale szerokie i długie uszy dominują na chudym nadgarstku. Brak regulacji w locie zapięcia przy tak ciężkim zegarku - w chłodne dni byłoby niekomfortowo. do 120 gram bez regulacji jeszcze toleruję, ale taki 180gramowy kloc musi dla mnie mieć regulację w locie. Ze wszystkich zegarków ze zdjęć najwygodniejszy jest SO44. SO42 wygląda jak 40mm na ręce. Poler na środkowych linkach powoduje, że IMO, wygląda lekko kiczowato i tanio, ale jest genialnie wygodny i pasuje optycznie do mojej ręki. Limitka na GB, z ciemnym chapter ringiem byłaby kusząca. BA42 - szczotkowanie radialne bezela, obłędne wskazówki i rewelacyjny antyrefleks dają wygląd premium - niestety nie zobaczycie tego w salonie. To jubilerskie oświetlenie zabija sprzedaż tego zegarka. Jeżeli ktoś rozważa zakup, to warto się wybrać to sprzedawcy, który ma witrynę i światło z zewnątrz. Wtedy szybko zapomnicie o starej tarczy i nawet skrzydełek w logo nie będzie wam szkoda 😉 IMO wersje na paskach wyglądają dużo gorzej, a regulacja w zapięciu - na oko ponad 1 cm, robi niesamowite robotę w komforcie. Pasek za 4 stówy zawsze można dokupić jeżeli ktoś musi mieć. Radzę kajdan. 

zielony.thumb.jpg.7a1304e306dfae3d0381095070241a11.jpg

niebieski.thumb.jpg.d9db0cf001a0328f917e069b98c4b156.jpg

GMT.thumb.jpg.d02f80c13ca8858feebeb75ef33475f2.jpg

43.thumb.jpg.dada8193ae0073c2f9e4cf05981215eb.jpg

431.thumb.jpg.7fd046f837cc9d36b232c7510769bfcd.jpg

super.thumb.jpg.0cb08f83e2dbdac5742469566b67ffd7.jpg

20240822_074914 (2).jpg

8 godzin temu, nononame napisał(-a):

Dla porównania wrzucam zdjęcia z salonu jubilerskiego, gdzie światła kastrują urok Avengera. 43 jest zrobiony przy świetle dziennym. Dla zainteresowanych mój nadgarstek to 16,5 cm/58 mm. Siedzę w temacie parę lat i przerobiłem już kilka zegarków z l2l powyżej 48 mm, który zazwyczaj pasuje mi najlepiej. LLD czy PAM niestety nie leża dobrze, zwłaszcza w chłodniejsze dni. W przypadku Breitlinga wyprofilowanie uszu jest takie, że SO44, BAGMT pomimo l2l około 52 mm leżą moim zdaniem dobrze. BA42 leży tak, że nie odczuwam najmniejszego dyskomfortu odnośnie uszu czy oversajzu koperty. Z doświadczenia wiem, że bezelowe (z ciemnym bezelem) 40- 41 mm zazwyczaj wyglądają najlepiej, a lunetowe 39-40 plus Omega AT41. Czyli okolica 70% szerokości nadgarstka. W przypadku srebrnego bezela znaczenie ma średnica tarczy. Colt 40mm z tarczą (na oko) 29 mm wygląda na moim nadgarstku jak 38mm. BA42 ma tarczę 32 mm i to robi robotę. Większa tarcza balansuje jasny bezel i to ona daje optyczny odbiór zegarka. GMT jest już lekko za duży. Raczej na rękę 17cm+. 43 ma bardziej skośny bezel przez co koperta wygląda na ciut mniejszą, ale szerokie i długie uszy dominują na chudym nadgarstku. Brak regulacji w locie zapięcia przy tak ciężkim zegarku - w chłodne dni byłoby niekomfortowo. do 120 gram bez regulacji jeszcze toleruję, ale taki 180gramowy kloc musi dla mnie mieć regulację w locie. Ze wszystkich zegarków ze zdjęć najwygodniejszy jest SO44. SO42 wygląda jak 40mm na ręce. Poler na środkowych linkach powoduje, że IMO, wygląda lekko kiczowato i tanio, ale jest genialnie wygodny i pasuje optycznie do mojej ręki. Limitka na GB, z ciemnym chapter ringiem byłaby kusząca. BA42 - szczotkowanie radialne bezela, obłędne wskazówki i rewelacyjny antyrefleks dają wygląd premium - niestety nie zobaczycie tego w salonie. To jubilerskie oświetlenie zabija sprzedaż tego zegarka. Jeżeli ktoś rozważa zakup, to warto się wybrać to sprzedawcy, który ma witrynę i światło z zewnątrz. Wtedy szybko zapomnicie o starej tarczy i nawet skrzydełek w logo nie będzie wam szkoda 😉 IMO wersje na paskach wyglądają dużo gorzej, a regulacja w zapięciu - na oko ponad 1 cm, robi niesamowite robotę w komforcie. Pasek za 4 stówy zawsze można dokupić jeżeli ktoś musi mieć. Radzę kajdan. 

zielony.thumb.jpg.7a1304e306dfae3d0381095070241a11.jpg

niebieski.thumb.jpg.d9db0cf001a0328f917e069b98c4b156.jpg

GMT.thumb.jpg.d02f80c13ca8858feebeb75ef33475f2.jpg

43.thumb.jpg.dada8193ae0073c2f9e4cf05981215eb.jpg

431.thumb.jpg.7fd046f837cc9d36b232c7510769bfcd.jpg

super.thumb.jpg.0cb08f83e2dbdac5742469566b67ffd7.jpg

20240822_074914 (2).jpg

Nie zgodzę się, jeśli AVE to tylko ze skrzydełkami.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Godzinę temu, tommly napisał(-a):

jeśli AVE to tylko ze skrzydełkami.

Ja dodam od siebie. 

Jeśli Breitling to tylko ze skrzydłami.  

Ja dodam od siebie. 

Zgadzam się, nie miałem czasu już edytować.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

18 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Ja dodam od siebie. 

Tak, tak, a auto to tylko RWD 😉

20240822_140016.thumb.jpg.ceee76b0a62e46a430192b94b6facd40.jpg

Chodził po głowie i jak wszedłem po raz kolejny do butiku to musiałem kupić;) także dołączam do klubu:)

IMG_6108.jpeg

Rewelacyjny zakup! Gratulacje. Zakup w Breitling Boutique to musiala byc Experience przez wiellkie „X”, or not??? Super!

bibbi

Czyzby Monachium?

bibbi

Czyzby Monachium?

bibbi

Dzięki Bibi, ja Münich Boutique. Na dole jest głòwny sklep a na górze Lounge do “ urabiania” klienta. Po lampce Champagne decyzja jest ułatwiona;) Trochę żartuje ale coś w tym jest. Od razu zegarek mi zarejestrowali i dostałem extra gwarancje na 8 lat. Jest też kącik z ciuchami no i bar. Klienci przychodzą i mierzą, dyskutują. Teraz będę miał miejscówkę na schłodzenie się w upały. Jako klient jestem też zarejestrowany do sekcji VIP na stadionie w Monachium. Jest jakaś kolejka ale na przyszły rok mogę pójść na mecz. Także, takie drobiazgi które cieszą ale z pewnością zawarte w cenie zegarka. Powiem, że rok temu chciałem Navitimera i jako Boutique nie chcieli dyskutować o cenie to tym razem rabat okazał się być realnym i nawet sensownym. 
Zegarkowi ciężko robi się fotki bo szkiełko ma wypukłe, ale na dniach może coś lepszego uda się pstryknąć. Także tyle relacji z zakupu;)

Edited by Undziak