Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

chronofan

pogadajmy o winie:)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś podstawowe mają. Ja od nich kupuje Hiszpanię i Portugalię. Ceny nie przekraczają 40 pln

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dzis cos z Margaux, mocno polecamu2ehymy6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli padł już temat Biedronki to trzeba napisać o dużym rozwoju tej sieci w temacie ww.

Wybór jest obszerny a ceny atrakcyjne, cena - jakość na bardzo przyzwoitym poziomie.

Dodatkowo możemy się cieszyć bo Lidl też zaczyna już coś łapać i mimo odległości od typowych producentów win ceny spadają. :)

Jeśli chodzi o wino z wyższej półki to polecam wszystkim Barolo.

Mocno wytrawne (min. 36 mc w beczce) gęste z długim finiszem, i ciekawym bukietem.

Wino pochodzi z Włoch cytat z wiki:

"Wokół Barolo uprawiana jest winorośl i powstaje jedno z najsławniejszych i najwyżej cenionych włoskich win. Jeśli spełnia wymogi jakościowe, ma prawo do nazwy DOCG Barolo."

DOCG - najwyższa apelacja występująca we Wloszech.

Uwaga można u nas spotkać coś co nazywa się barolo i na tym się kończy podobieństwo, niestety.

Kupując ów wino należy zwrócić uwagę na region produkcji (Piemont) oraz z jakiego szczepu winogron zostało ono wyprodukowane (Nebiolo).

Ostatnią kwestią jest cena, w sklepach internetowych sięga ona 300 złotych, a jest to o sporo za dużo (można znaleźć za ok. 100 złotych +)

No ale nie żyjemy we Włoszech więc nie ma co narzekać. :P

Tak na koniec dodam rzecz pocieszającą - CHRL nie potrafi podrobić wina! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkurencja między sieciówkami robi swoje.Ja pijam byczą krew,właściwie

to nigdy nie byłem fanem wina ale ostatnio coś się zmienia w tej materii.

Chyba przejdę się do biedronki i wzbogacony o ten hint spróbuję czegoś nowego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Panul Reserve Cabernet Sawignon - wino po 30 zł moim skromnym zdaniem jedno z lepszych w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.